İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

4-5 arkadaşın yardımına ihtiyacım var

netster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Selamlar ,

Yeni bir link kontrol scripti yazıyorum. Link değiştirdiğiniz web sitelerini toplu olarak sizin belirlediğiniz günlerde kontrol ediyor ve durumu size bildiriyor (Silmişler veya Duruyor diye). Elimde çok fazla web sitesi olmadığı için düzgün bir şekilde scripti deneyemiyorum.

Denemek istediklerim , çoklu kontrollerde sistemin ne kadar kastığını öğrenmek ve her kontrol kullanıcının belirlediği zamanlarda yapıldığı için cron kullanmıyorum o yüzden ana sitede bir sıkıntı çıkıp çıkmayacığını test etmek.

Bana link değişimi yaptığınız siteler ile beraber kendi websitenizin adresini özel mesaj ile gönderebilirseniz bir kaç gün sistemi denemek isterim. Yani şu şekilde ;

Sitem : sitem.com
Değişim yaptığım siteler : a.com , b.com , c.com , d.com vs vs.

Kontrol edeceğimiz siteleri limitsiz yapabilmek gibi bir lüksüm yok. Sunucuda ki diğer siteleride düşünmem gerekiyor o yüzden en uygun sayıyı bulmalıyım. Maksimum 3 yada 5 site kontrol edilecek.

Buda sonuçların döndüğü veritabanından bir görünüm :

1zecm12.jpg

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
linkleri eğer curl gibi bir yöntemle kontrol ediosan bütün işlemleri kendi orjinal sitende yapman sistemi çok yorar.şuan link değişimim yok ama sistemi yorma konusunu deneyeceksen xp3.biz gibi ftp destekli yerler var ücretsiz host oralarda işlemi uygulayıp sadece sonuçları kendi sitene çekebilirsin.böylelikle orjinal sitende sadece 1 işlem ile onlarca işlem yapmış gibi olursun sistemde yorulmaz

netster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Bu bölüm ilgi görürse ücretsiz siteler ile uzun süreli bir beraberliğim olacağını düşünmüyorum. Hemde logları veritabanına kayıt ettiğim için freehostlar uygun olmaz. Kullanmadığım domainlerden birisine aynı sunucudan hesap açıp cron ile 15 dakikada bir çalıştırmayı düşünüyorum. Bir kaç gün deneyip bandwith vs kullanımını gözlemleyeceğim umarım çok büyük bir yükü olmazda ücretsiz olarak bu uygulamayıda kullanıma sunabilirim.

T

trgy

Misafir
Sana çok güzel bir kaynak sunabilirim. Seo sitelerini kontrol edebilirsin. :)

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Bu bölüm ilgi görürse ücretsiz siteler ile uzun süreli bir beraberliğim olacağını düşünmüyorum. Hemde logları veritabanına kayıt ettiğim için freehostlar uygun olmaz. Kullanmadığım domainlerden birisine aynı sunucudan hesap açıp cron ile 15 dakikada bir çalıştırmayı düşünüyorum. Bir kaç gün deneyip bandwith vs kullanımını gözlemleyeceğim umarım çok büyük bir yükü olmazda ücretsiz olarak bu uygulamayıda kullanıma sunabilirim.
anladım,o zaman trgy hocanın dediği gibi yapabilirsin veya sitelere backlink sorguları yapabilirsin.

netster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
haha cidden aklıma gelmemişti , her iki cevap içinde teşekkür ediyorum. Büyük bir kaç site ve onların linklerinin bulunduğu sayfaları ekleyeyim. En azından kontrol edilecek websitelerini ekleyip çıkartıp anlık olarak sunucuyu yormadan kaç sorgu yapabileceğimi bulabilirim.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.