İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

48.Piyade Eğitim A.K.lığı / TOKAT ve BAKAYA

smpx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar Malatya'da ikametgah etmekteyim. 3 yıl tecili idim ve tecil süremin ne zaman bittiğini tam olarak hatırlamıyordum. Malatya askerlik şubesine gitiğimde (nüfusum Uşak bu arada) uşak askerlik şubesine telefon açarak öğrenebilieceğimi söylediler.

Bende mail atsam olmazmı diye düşündüm ve biraz araştırdıktan sonra bilgi edinme yasası çıktığından dolayı mail ile öğrenebiliyormuşuz.

http://www.askerliksubesi.net bu siteden uşak askerlik şubesinin mailini bulup kimlik bilgilerimi ve tecilim hakkında bilgi istediğimi yazarak mail attım. 3 gün sonra gelen cevap...

Erteleme hakkınız 31.12.2006 tarihinde sona erdiğinden AĞUSTOS 2007 2. Grup celbine 5nci Piyade Eğitim Tug. 48nci Piyade Eğitim A.K.lığı / TOKAT'a tertibatınız çıkmıştır. 01.10.2007 tarihinde sevke tabi iken sevk oolmadığınız için BAKAYA olarak aranmaktasınız. En yakın Askerlik Şubesine uğrayarak sevk evraklarınızı alabilirsiniz.

Bilgilerinize rica ederim.

SAYGILARIMIZLA UŞAK ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANLIĞI

Şimdi benim merak ettiğim BAKAYA kalmışım BAKAYA ne demek oluyor tam olarak ve Tokat'ta acemilik yapan varsa bilgi almak istiyorum.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bakaya nedir bilmiyorum ama yakalandıgın yerde ailenle dahi görüştürmeden götürür askeriye bilgin olsun

smpx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
@GNeRaL teşekkür ederim. valla bende ne yapacağımı bilmiyorum kararsız bir durumdayım eni sonu gidecez ama bu şekilde gitmek istemezdim. Dikkatsizliğim ve takipsizliğim yüzünden ah kafam ah :(

Developer

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
1111 Sayılı Askerlik Kanunu
Madde 47 - Toplanma gününde mahallin polis âmiri ve jandarma kumandanları veya yerlerine gönderecekleri kimselerle şube reisi ve subayları toplanarak çağrılan erbaş ve erden gelenlerle gelmiyenler ihtiyar meclisi ve heyetleri tarafından getirilecek defterler ile şube defterleri üzerinden karşılaştırırlar. Gelmiyenlerin gelmemeleri hastalık veya mevkufluk veya mahpusluk gibi bir sebepten ileri gelip gelmediğini ihtiyar meclis ve heyetlerinden ve gelmiş olan arkadaşlarından tekrar sorarak hiçbir mazeret olmaksızın gelmemiş olanlar bakaya tanınarak ele geçtiklerinde ceza maddelerinde gösterildiği veçhile askerlikleri yaptırılmak üzere isimleri bakayaya mahsus defterlere geçirilir ve alt tarafı bu heyet tarafından tasdik olunur ve bu defterin bir aynı aranılmaları ve elde edilmeleri için en büyük mülkiye memuruna ve bunların içinde ecnebi memleketlere gitmiş olanlar varsa bulundukları yerleri gösterir defterleri Müdafaai Milliye Vekâletine ve diğer kazalarda bulunanların bulundukları mahaller Hükümetine ve askerlik şubelerine gönderilir. Hastalık veya mevkufluk veya mahpusluk gibi bir sebeple gelemedikleri heyeti mezkûrece bir hekim raporu veya yapılan tahkikat üzerine anlaşılanların âzami bir ay için sevkleri geciktirilir ve bu müddetin bitmesiyle o gibi kimseler için ihtiyar meclisi ve heyetlerinin yeniden şahadetname veya rapor alarak şubelerine göndermeleri lâzımdır.

Memaliki ecnebiyede bulunan erbaş ve erden davet günü gelmiyenler hakkında sefaret ve şehbenderhaneler tarafından vâkı olacak işar, bu hususta aynı hükmü haizdir. Gerek memaliki ecnebiyede olsun gerek memleket dahilinde bulunsun mazeretleri hesabiyle bir aydan ziyade gecikmiş olanların sevki mütaakıp sevk devresine tehir ve künyelerine işaret olunur. Bunlar emsallerinin terhisinden sonra muvazzaflık müddetlerini ikmal etmeğe mecburdurlar. Heyetçe yoklama sırasında anlaşılan sebeplerden başka sonradan gösterilecek sebepler tanınmaz.

Hastalıkları veya mevkufiyet veya mahpusiyetleri ertesi sene askerlik meclisinin toplandığı zamana kadar uzıyanlar hakkında tahkikat yapılmak üzere isimleri mezkûr meclise verilir.

Asker toplanması zamanında diğer şube dairesinde bulunanlar bulundukları mahaller, Hükümetince yapılan ilânlar veyahut memleketlerindeki ana, baba, kardeş veya akrabalarından alacakları haber üzerine bulundukları mahallin askerlik şubesinde bulunmağa borçludurlar. Bu gibiler başka bir emir verilmemiş ise asıl şubelerince gösterilecek mahallere sevkolunurlar.

Developer

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Devamı..
Madde 89 - (Değişik : 20/11/1935 - 2850/1 md.)

Numaralı veya numarasız asker edilmiş mükellefler, yapılan davet üzerine birlikte sevkedilecekleri arkadaşlarının sevki gününe kadar gelmez ve bunun da 47 nci maddede yazılı özürlerden ileri gelmediği tasdik edilmiş bulunursa veya sevkedilirken askerliğini yapacağı kıtaya gitmeksizin kaçarlarsa askerî mahkemelere verilirler ve elde edilenler hemen sevk olunurlar.

(Değişik:25/7/1999-4414/4 md.) Bunlardan yedek subay yetişme şartlarını haiz olanlar, muayyen zamanlarda hazırlık kıt'asına veya yedek subay okuluna sevk edilirler.

Madde 90 - (Değişik : 20/11/1935 - 2850/1 md.)

Yedek erbaş ve erden olup talim ve manevra için çağrıldıkları halde 47 nci maddeye göre özürsüz gelmedikleri anlaşılanlar askeri mahkemelere verilirler ve arkadaşları kadar hizmete tâbi tutulurlar. Bu gibiler askerlik borcunu ödemedikçe ve cezasını görmedikçe bir memuriyette kullanılamazlar. Bunların dahili asayiş için celbleri 59 uncu madde mucibince seferberlik ahkamına tabidir.

Bakaya sucu ile ilgili Askerlik Kanunundan ilgili maddeler.

U

username

Misafir
bayaka olanlar yanı muayene vs olup gunude gelen kişiler askerden bılerek bı sure kacarlarsa ve yakalanırlarsa , yakalandıklarında hapis cezası yada 15 aydan fazla askerlik yada kötü muamele falan gorurlermi acaba?:)

bi arkadas ıcın soruyorum

smpx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bayaka olanlar yanı muayene vs olup gunude gelen kişiler askerden bılerek bı sure kacarlarsa ve yakalanırlarsa , yakalandıklarında hapis cezası yada 15 aydan fazla askerlik yada kötü muamele falan gorurlermi acaba?:)

bi arkadas ıcın soruyorum

Benimde aslında merk ettiğim bu.

@Developer Teşşekür ederim bulduğun kanunlar için.

Fakat yaptırımları nasıl yani burda bir çok askerliğini yapmış arkadaş var hiçmi bakaya kalan olmadı yada bakaya kalmış bir arkadaşı eşi dostu yani merak ettiğim ucu kötümü olacak yoksa çokçok kötümü olacak :)

Unutmam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Verdiğin askerlik sitesinde kendi bilgilerime bakmak için girdim de şöyle bir uyarı gördüm :

Askere Gidecek Arkadaşlara Önemli Uyarı !!!
Birliğinize geç teslim olduğunuz her gün için yedi gün fazla askerlik yapabileceğinizi biliyor musunuz?

geçmiş olsun :D

smpx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
@Unutmam O uyarıyı bende gördümde bildiğim kadarıyla o sevk işlemlerini yapmış yani askerlik şubesinden kağıtlarını almış ama gününde birliğine teslim olmamış kişiler için geçerli diye bilyorum. Bende daha işlem yaptırtmadım sadece aranmaktayım.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.