İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sıfır 50 yıllık Antika SİVAS KİLİMİ (şimdiye kadar çok iyi koşullarda muhafaze edildi)

ResSam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Mrblar.

forumda varmıdır bu antika kilim meraklıları bilmiyorum ama elimde birkaç adet antika sivas kilimi var. ortalama 50 yıllık kilimler.

piyasa degerlerini araştırdım ortalama 5.000tlden başlıyor - 100.000 tlye kadar alıcısı var.

rakamlar açıkcası uçuk geldi ama yinede o kilimlerin dokunmasını göz önüne getirirsek antikacısına göre fiyat değişir diye düşünüyorum.

öncelikle şuradaki kilim fiyatlarını inceleyiniz.

http://www.ikincielim.com/iel/Antika_Esya/Kilim/

ve

benim elimdeki kilimden birtanesinin resimleri:

- kilim üzerinde tarihi var (1961)
- koyun yününden dokundu. boyası oldukça kalitelidir (köy evinde 4-5 adet vardı yıllardır yıkanmalarına rağmen renkleri canlılıklarını hiç kaybetmedi)
- en ufak bir yırtılma yada eskime yoktur.

(çok iyi muhafaza edildi. asifinik(naftalin) denilen özel kimyasallar kilimlerin arasına atılmak sureti ile bu böceklerin ortaya çıkmasını engellemekte, kokudan dolayı böcekler dokumaları yiyememektedirler.) yıllardır bu şekilde saklanıyordu kilimlerimiz.

şimdi meraklılarından bu resimdeki kilim için teklif bekliyorum.

SOS 94O I8 6S bu numaradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.