- Reaction score
- 3
Kaynak: Cem Yılmaz
Varsa hakiki kaynak gösterecek aranız da bilim adamı,siyasetçi,düşünür beklerim.
Kitap okumaya devam...
Bir ağabeyimin yazısından izniyle alıntı yapıyorum;
Varsa hakiki kaynak gösterecek aranız da bilim adamı,siyasetçi,düşünür beklerim.
Kitap okumaya devam...
Bir ağabeyimin yazısından izniyle alıntı yapıyorum;
"Fikir sahibi olma, bunu paylaşma veya fikirlerden faydalanma konusu söz konusu olunca genel olarak insanları üç gruba ayırırım. Birinci grup insanlar, çok kapasiteli olmayan, kendisine has çözüm ve fikirler geliştiremeyen insanlardır. Hatta bu insanlar aptallık düzeyinde dahi kapasitesiz olabilirler, ancak fikir ve akıl sahibi insanları dinleyerek, gerek kendileri, gerek çevreleri açısından son derece faydalı olarak değerlendirilebilecek bir hayat yaşarlar.
İkinci grup insanlar ise kendilerine has fikir ve çözümler üretebilecek kapasite insanlardır. Bu insanlar tarz olarak uç sınırlarda, hatta bazen ukala olarak tanımlanabilecek kadar uç sınırlarda olabilirler. Ancak bu insanların bilgi, fikir ve çözümlerinden faydalanıldığı müddetçe, her türlü aşırılıkları, hatta ukalıkları seve seve sineye çekilir.
Üçüncü grup insanlar ise, aptallık düzeyinde kapasitesiz olup, bir o kadar da ukala ve cüretkar olan insanlardır ki, ben bunları ahmak olarak tanımlıyorum."