İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

ABD, İnternet’in kontrolünden çekiliyor

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
ABD hükümeti, İnternet’in kontrolünden sorumlu kuruluş olan ICANN ile arasında yeni bir anlaşma imzalayarak İnternet’in bağımsızlaşması yolunda önemli bir adım attı. Üç yıl için geçerli olan yeni anlaşma dahilinde ABD hükümeti İnternet’in kontrolünde doğrudan söz sahibi olamayacak.

Alan adı ve sayısal İnternet adreslerinin kontrolünü sağlayan ICANN (Internet Corporation for Assigned Names & Numbers) ile ABD hükümeti arasında imzalanan yeni bir anlaşma ile İnternet’in bağımsızlaşması yolunda önemli bir adım atıldı. Yeni anlaşma ile ICANN, bundan böyle ABD Ticaret Bakanlığı’nın doğrudan kontrolü altında olmayacak. Alan adı sistemi ile ilgili gelecekte alınacak kararlar ise dünya çapından temsilcilerin görüşleri alınarak belirlenecek.

Ticari bir amaç gütmeyerek çalışan ve 1998’de kurulan ICANN, İnternet’in kontrolü ile ilgili olarak ABD hükümeti ile birlikte çeşitli eleştirilere hedef oluyordu. Eleştirileri gerçekleştirenlerin ortak söylemi, artık tüm dünyaya mal olmuş İnternet’in tek bir ülke ve kuruluşun kontrolü altından çıkmasının vakti geldiği yönünde.

İnternet’in nasıl kontrol edilmesi gerektiği hala tartışılsa da, genel görüş yönetimin Birleşmiş Milletler altında sürdürülmesi. Buna göre, İnternet ile ilgili alınacak kararlar, çeşitli ülkelerin temsilcileriyle BM çatısı altında oylanarak belirlenebilir.

Dreamy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
saptayamadığım konu şu
internet üzerinde ne gibi değişilikler olacak?
veya olacak mı?

Linux

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
4
baba 4 GB lik Bir Dosya 6 dakikada inecekmiş ben TT de Çalişiyorum. Duydum Umarım Olur... Ne Düşünüyorsunuz siz bu konuda ? baska biryerden duydunuzmu.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
baba 4 GB lik Bir Dosya 6 dakikada inecekmiş ben TT de Çalişiyorum. Duydum Umarım Olur... Ne Düşünüyorsunuz siz bu konuda ? baska biryerden duydunuzmu.

evet bende duydum ama tam senin dediğin gibi değil...

duble layer olan dvd ler yani 8.5gb veriler yaklaşık 2.38 dk. inecekmiş...

:D

ya dostum umarım şaka yapmışsınıdr, yoksa böyle bir şeye inanmadıgını umuyorum...o senin dediğin hız cd den hızlı...o zaman formattan sonra direk ms in sitesindenmi kurucaz windowsu....alala yaaa:D

AlemTurk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Belli olmaz hiç bir zaman ne yapacagi belki iyi veya kötü bir sonuç çıkacaktir hadi hayırlısı bizede beklemekten birsey kalmıyor

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.