İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Açıköğretimli Askerler.

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Arkadaşlar kafam karıştı nereye açacagımı bılemedım bu konuyu. Bilgisi olan varsa bizimle paylaşırsa çok makbule geçer valla. Şimdi normal olarak gelecek sene asker olmam gerekiyor ama ben şu anda Açıköğretim işletme 1.sınıfta okuyorum. Tecil yaptırmakda istemiyorum direk gitmek istiyorum.

Şimdi gelelim soruma . Temmuzda yoklama gelicek yoklamaya girsem askere gitsem okul ne olucak ? Dondurabiliyomuyum yoksa okul hayatım bitiyormu ? Bi yardımcı olursanız bilgisi olan yani çok sevinirim.

Not: Konu yanlış yerde olabilir çok dusundum nereye acıyım dıyede dogru yer nereyse oraya taşırsanız konuyu sevınırım.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Askerdeyken açık öğretim sınavlarına girebiliyorsun, yalnız bu birlik komutanının insiyatifinde oluyor belgeni gösteriyorsun oda seni gönderiyor izin olarak. Yalnız şunuda unutmamak gerek "mantığın bittiği yerde askerlik başlar" işte bu yüzden birazda sağlıksız. Zaten çalışmıyorum diyorsan git, izin alır çıkar girersin sınava ama askerde ders çalışıp okulu bitircem sanma :p

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Bence askeriyede daha rahat bitirir. Evde bilgisayar ile sanki çok mu çalışıyor? :)

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Evde çalışmak ne kelime kitaplar daha sıfır duruyo :D Gidicem heralde ya .

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Askerdeyken açık öğretim sınavlarına girebiliyorsun, yalnız bu birlik komutanının insiyatifinde oluyor belgeni gösteriyorsun oda seni gönderiyor izin olarak.

bak bunu yanlış biliyorsun asker ben okuyorum su zaman dilimleirnde sınavum ver dediğinde göndermek zorunda bu zorumlulugu var komutana kalmaz o ha maksat gıcıklıksa göndermez sende gerekli yere şikayette bulunursan işlem başlar ama o zamanda o askeri kışlada halin ne olur bilmem :)

ben açık öğretim lisesini okumuştum askerde..

Efsane

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Sınavlara girmesen bile dönem harcını yatır, çok çok bir yıl kaybın olur..

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Arkadaşlar kafam karıştı nereye açacagımı bılemedım bu konuyu. Bilgisi olan varsa bizimle paylaşırsa çok makbule geçer valla. Şimdi normal olarak gelecek sene asker olmam gerekiyor ama ben şu anda Açıköğretim işletme 1.sınıfta okuyorum. Tecil yaptırmakda istemiyorum direk gitmek istiyorum.

Şimdi gelelim soruma . Temmuzda yoklama gelicek yoklamaya girsem askere gitsem okul ne olucak ? Dondurabiliyomuyum yoksa okul hayatım bitiyormu ? Bi yardımcı olursanız bilgisi olan yani çok sevinirim.

Not: Konu yanlış yerde olabilir çok dusundum nereye acıyım dıyede dogru yer nereyse oraya taşırsanız konuyu sevınırım.

@Sir, aynı şekilde ben de askerlik yaptım.

AÖF İşletme Fakültesi 1. sınıfta okurken ve 3 yıllık (yanlış hatırlamıyorsam) tecilim varken askere gitmek için 5. ayda Askerlik Şubesi Başkanlığına dilekçe yazmıştım. O yılın 4. celbiyle (11. ay) birlikte sevkim çıkmıştı.

Bir yıl boyunca kaydın beklemede kalıyor, yani donuyor :) Eğer sınavlara girmek istersen müracaat etmen yeterli, çünkü Deniz Kuvvetleri K.lığı bu hususun üstünde önemle duruyor.

Tabi gelmiş olduğumda benim kaydım silinmişti, sınavların hiçbirine isteyerek girmedim, kayıt yeniletmesi yapmadım :D

XR9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Bende sene sonu gitmeyi düşünüyorum, işletme 3'te olucam askerdeyken. Peki askeriyeye kitap götürebilirmiyiz? Götürsekte ders bakacak vakit bulabilirmiyiz?

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Bende sene sonu gitmeyi düşünüyorum, işletme 3'te olucam askerdeyken. Peki askeriyeye kitap götürebilirmiyiz? Götürsekte ders bakacak vakit bulabilirmiyiz?

Askeriyede 20nin üstünde kitabım olmuştu. Bu, bağlı olduğun birlikteki çalışma ortamına, komutanlarına bağlı.

Ben yazıcı olduğum ve tek başıma çalıştığım için kitapları dolaplardan birinde saklıyordum, mesai bitiminde akşam 19.00'dan yat saatine kadar, nöbetçi astsb.ın durumuna göre gece 12'ye kadar kitap okuduğum oluyordu büroda.

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda bi şubeye gidip daha detaylı bilgi alıcam.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.