![]() |
![]() |
int x = 3; //Burada int tipinde bir değişken belirtiyorum kullanımını birazdan anlatacağım ":)"
int sifre = 9; //Burada şifremizi belirliyoruz "benim şifrem 9" olucak
Console.WriteLine("Şifreyi Giriniz");// Kullanıcıya şifreyi girmesi için soru soruyorum
int a = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());// int tipinde a değişkenini alıyorum
for (int i = 1; i <= 3; i++) // Burda for açıyoruz ve aşağıdaki işlemleri yani 3 defa şifre istemesini sağlıyorum
{
Console.WriteLine();
Console.WriteLine("{0}deneme hakkınız kaldı!",x--); // işte burda kullanıcıya kaç hakkı oldugunu soyluyorum istersen kullanmazsın
if (a==sifre) // eğer a yani girilen sayı şifreye eşitse koşulun içindeki işlemleri yapıcak
{
Console.WriteLine("Giriş Yapıldı.Şifre Doğru");
}
else // eğer Değilse Yani şifre yanlış girilirse aşağıdaki işlemler yapılacak
{
Console.WriteLine("Şifre Yanlış Lütfen Tekrar deneyiniz!");
}
}
Console.ReadLine();
Ben console'da yaptım.Ama sınır belirtmedim.Yani şifre 1 ile 10 arasında da olabilirdi.Ayrıca belirtmeliyim ki bu soru bize sınavda soruldu.
kodlar;
Kod:int x = 3; //Burada int tipinde bir değişken belirtiyorum kullanımını birazdan anlatacağım ":)" int sifre = 9; //Burada şifremizi belirliyoruz "benim şifrem 9" olucak Console.WriteLine("Şifreyi Giriniz");// Kullanıcıya şifreyi girmesi için soru soruyorum int a = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());// int tipinde a değişkenini alıyorum for (int i = 1; i <= 3; i++) // Burda for açıyoruz ve aşağıdaki işlemleri yani 3 defa şifre istemesini sağlıyorum { Console.WriteLine(); Console.WriteLine("{0}deneme hakkınız kaldı!",x--); // işte burda kullanıcıya kaç hakkı oldugunu soyluyorum istersen kullanmazsın if (a==sifre) // eğer a yani girilen sayı şifreye eşitse koşulun içindeki işlemleri yapıcak { Console.WriteLine("Giriş Yapıldı.Şifre Doğru"); } else // eğer Değilse Yani şifre yanlış girilirse aşağıdaki işlemler yapılacak { Console.WriteLine("Şifre Yanlış Lütfen Tekrar deneyiniz!"); } } Console.ReadLine();