İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Adhood verginin hatalı hesaplanması,

toplumesajci

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Aralık 2005
Mesajlar
116
Reaction score
0
Merhabalar,
sitesinde bir vergiden bahsedilmekte ve bu yayıncılardan kesinti olarak kesilmekte ve kanun maddesi sebep olarak gösterimektedir.
Bu kanun maddeleri kazançtan olduğu için eğer Türkticaret.net bu şekilde kesinti yapıyorsa karşısındaki kişinin masraflarını yok sayıyor demektir ve ücretsiz host ve domain vermelidir en azından.

Web sitesinin masrafı elbette sadece host ve domain değildir bazı sitelerde işçi çalıştırılmakta ,reklam link alınmakta ve değişik şekillerde siteye masraf edilmektedir. Orada belirtilen kesinti ise tüm bu masrafları yok sayarak sadece kar veriyormuş gibi yapılan kesintidir ve hatalıdır.

Ayrıca 1 kişi 100tl kazansa dahi 38 tl si vergiye kesilemez, adam gitti bakkaldan bişey aldı %18 yine kestiler bu olacak iş değil. defalarca vergi ödenemez, kdv mala ödenir, kazanca ödenmez.

Herkes vergisini kendisi ödemekle mükelleftir, yani kimse kimseye zorla vergi ödetemez. Adı üzerinde mükellef
Kaldı ki asgari yaşam standartının altında yaşayan kişilerede vergi düşmemekte aksine devlet veya sosyal yardım kuruluşlarıncada bazı ihtiyaçları karşılanabilmektedir.
Webmasterlar vergiden muaftırlar , sadece kazaçları yüksekse gelir vergisi vermek durumundadırlar.
Açlık sınırında yalayan bir kişiden vergi alınmaz, bu yasal değil.
Aynı hatayı gittigidiyor.com da yapıyor. Ben 1 eşya almışım zaten kdv sini ödemişim, 2. el olarak satıyorum ama yine satıcıdan vergi kesiyor, eğer vergi kesilecekse alıcıdan kesilmeli ,yani hata var.
Saygılar
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
Gelişmiş toplumlarda zaten kaynağında vergilendirme gibi garip bir uygulama olamaz. Bunun mantığı herkesin TC kimlik numarasına göre vergi dairesine bildirim yapılır. Her ödeme yapılan kişinin kimlik numarasında yıl sonu toplam kazancı belirlenir, vergi dilimine göre bu işin takibini vergi dairesi yapar.
 

osahin

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ekim 2006
Mesajlar
4,978
Reaction score
34
Konum
kalbinizden :p
Olması gerekeni konuşuyorsanız olabilir uygulamada çok fazla sorunlar var, ama hali hazırdaki kanunlar malesef öyle.
Ticaretle uğraşanlara sorun bakalım neler çekiyorlar, hatta şunu söyleyebilirimki benim iş yerimin bağlı olduğu vergi dairesi müdürü değiştiğinde bölge olarak vergileri beğenmediği için +5000 / +10000 gibi aylık fatura kesimini isteyip zorla yaptırdığı bile oluyor, yani kesinlikle haksızlık söz konusu ben mecburi olarak faturalı alıp, faturalı satmak zorundayken hiç fatura kesmeyen kişi ile birlikte aynı muameleyi görüyorum, her kafasına esen zorunlu olmayan (yasa dışı) fatura kesimine zorlayabiliyor yada öyleymiş gibi gösterip muhasebeleşmesi gereken giderleri göstermeyebiliyor... O bahsettiğiniz firmalarda malesef o tarz sorunlarla karşılaşıyor, siz kendiniz fatura keserseniz bu kadar vergi ödemezsiniz.
 

toplumesajci

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Aralık 2005
Mesajlar
116
Reaction score
0
Vergi gelirden ödenir, yani edilen kardan ödenir ama adhood toplam paradan vergi kesiyor.
adam 1 sene reklam yayınlamış 100tl para kazanmış ama 85tl zaten hosta domaine vermiş ,
eğer gerçekten bu hesap doğruysa bile 15tl ettiği kar için uygulanmalı . Ama tüm 100tl den 38 kesersen olmaz. Hatta %18 kdv kesiyor. kdv alınan malla ödeniz, web sitesi yayıncısının yayınladığı reklam mal bile kabul edilse bu vergi reklam verene kesilmeli o zaman.
Ama internet reklamcılığı hizmeti alan birisinin %18 kdv ödemeside saçma bişey yani benim kafama hiç yatmadı bu durum.
 

osahin

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ekim 2006
Mesajlar
4,978
Reaction score
34
Konum
kalbinizden :p
İşte bende onu ifade ediyorum, eğer vergi mükellefi olursanız ve harcamalarınızı ve giderlerinizi faturalandırabilirseniz söz ettiğiniz şekli ile olur. Ama siz faturalandıramadığınız için tüm kazanç kar olarak görülüyor. Problemde bu zaten. O adamlarda vergiye sizin adınıza o kadar para ödüyor sonuçta, vergiden kar etmek gibi bir durum söz konusu değil, hatta onların işine gelir az vergi çıkması.
 

toplumesajci

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Aralık 2005
Mesajlar
116
Reaction score
0
şimdi teknoloji çağı aslında, arkadaşın dediği gibi kimlik numarasıyla herkesin geliri, gideri kolayca hesaplanarak yıl sonunda gerçekten vermesi gereken vergi devlet tarafından hesaplanabilir. faturalandırma elektronik olarak ana merkezden kontrol edilebilir, zaten istense iyi niyetli olunsa vergi gelirleride dahada artar. Eğer kişi veri mükellefi olmuyorsa demekki kendisinin hayat standardı buna uygun değildir. Yoksa her şey otomatik elektronik olsa, formaliteler ve daha kazanmadan masraf çıkmasa herkes kaydolur veya otomatik kayıt yapılır.
Saygılar
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst