İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Adsense - 1 Tespit !

Anadolu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Evet sonunda bişiyler buldum galiba..

Bir adsense hesabına sahibim. Orta halli bir sitemde adsense yayınlamaya başladım. Sürekli 0.04-0.05 ortalamasıyla giden hesabım son zamanlarda bozularak dün 0.03e bugün de 0.02 ye kadar indi. Ne yaptıysam yukarı ivme kazandıramadım ve 1000 tıka 20-25 dolar sınırına kadar indim..

Yabancı bir siteye sahibim ayrıca. Tamamen yabancı trafiği olan bu sitede gelenlerin yüzde 95i Amerika. (Log kayıtları) 40-60 tıka 20-30 dolar getiren bu site kendi halinde ve başka adsense (yakınım) hesabıyla kayıtlı..

Bugün türk sitemin 0.018 lere kadar inmesinden sonra buradaki bir bilirkişi arkadaştan da fikir aldıktan sonra, şöyle bir şey yaptım. Nİyetim şunu öğrenmek, acaba yukarı ivme verememin sebebi benim ortalamalarım mı, ya da bir önceki gün kazancım mı? Yada reklam mı bütçeyi düşürdü. Neler oluyor da tık başı düşüyor bunu öğrenmekti.

Önce yabancı sitemdeki adsense kodunu kaldırıp 0 clicke indirdim. Yani günde 0 click 0 dolar, temiz bir duruma geldikten sonra, o hesabımı gidip türk sitemin içine ekledim. Reklam yine aynı, site yine aynı, ancak pub numarası yabancı sitemde kullandığım numara..

4 saat boyunca izledim..

Türk sitem, 1000 tıka 20 dolar verdirirken, bu hesap aynı siteyle 200 tıka 10 dolar verdi. Birinde 0.018 diğerinde 0.05 haline gelmişti.

Düşündüklerim;

Adsense hesabında bir ortalama sistemi olabilir. Önceki gün ne veriyorsa bire sonraki gün öncekinin ortalamasıyla bir hesap yapılıyor olabilir. Bir hesapta böyleyken diğerinde böyle olması bunu düşündürüyor.

Bu forumda yine bilgisine güvendiğim bir arkadaşın sitesinin desteğiyle 4000-5000 ziyaretci yollayan sitemde bir gün 900 tıka misal 20 dolar alırken diğer gün 1800 tıka 25 dolar alınıyor.

Burda da şu aklıma geliyor. Adam eğer ertesi gün bir yerden trafik ve click sağlıyorsa iki misli tık ve aynı oranla uçmasın.

Ben ne kadar click ve trafiği artırdıysam adsense tık başını düşürdü.

Yoruma açık.. Fikri olan varsa paylaşalım..

Saygılar, sevgiler. Hepinizin kazancı bol olsun...

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Benim düşüncem; O kodu hemen eski haline getirmezsen ADsense de bir daha tık yaptıramazsın ;)

Anadolu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
trextra' Alıntı:
Benim düşüncem; O kodu hemen eski haline getirmezsen ADsense de bir daha tık yaptıramazsın ;)

Nasıl yani dostum anlamadım ben. Bir hesabı kapattım, diğeri devam ediyor..

yolte

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Aynı siteye 2 adet adsense hesabına ait kod bile koyabilirsin. Bu konuda ingilizce bir mail attım ve yapabileceğime dair bir cevap verdiler. Dilerseniz maili buraya yapıştırabilirim.

Anadolu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Peki şöyle bir soru var. Sedo da siteler satılıyor. Bu satılan siteler o adsense kodunu kaldırıp yeni bir müracattan sonra kendine ait adsense kodunu ekleyemiyor mu?

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Google a mail atılıyordu sanırım. Bir başlıkta konusu geçmişti. Ama şöyle düşün. 1-2 gün içinde 2 farkı hesap kullanırsa bu çok açık şüphe çeker. Denetimleri çok katı. Özellikle türklere. Hakediyoruz ne yazık ki..

Anadolu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Elbetteki yapma dedikleri şeyi yapmayacağız dostum.. Hile kapsamına giren konular türkler tarafından had safhada yapılıyor ama bizde de utanma arlanma var. Ayrıca senin demek istediğin aynı sayfada iki kod olabilir diyeceğim ama yolte de onun bile legal olduğu hakkında mail almış. Aslında bunları şu şekilde düşünmeli.

Reklam verenin zararına mı??? Adamlar da buna göre cevaplıyor heralde problemi..

ReferXchange

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
1. bence bu site gibi bir sitenin hesabını kapatamıyorlarsa demek ki sistemleri o kadar mükemmel değil

2. üstelik mükemmel bir tarafa kötü de. düşünün bir kişinin hesabını kapatıyorlar ve bunu bilgisayar yapıyor. olacak iş değil. yani tescilli bir sistemleri var. burada öyle mükemmel (!) bir sistem olsa sizce bu kadar webmaster yakarır mı? en azından şunu biliyorum: bu adamlar hileyi anlıyorsa da hangi hile olduğunu bilemiyorlar BUNU İSTATİSTİKSEL OLARAK yapıyorlar.

3. Aşağıdaki mailin beni tehdit etmek için gönderildiğini sanıyorum. en ufak bir iyiniyet olamaz. Bu kişi burada ise lütfen mesaj falan atmasın konu kendisi değil ve bu nedenle kendisini deşifre etmiyorum. Konu, adsense'in sisteminin o kadar da iyi olmadığını göstermek:

maili atan kisi' Alıntı:
>Merhaba!
>Öncelikle Kısa bir süre önce size mail atmıştım! Sitenizi beğeniyle
takip ediyorum diye!
>Sitenizin seçtikerimiz bölümüne www.***i.com alana dını
eklerseniz beni sevindirisiniz!
>Ben sizin sitenizi tıklamıyorum ama ziyaret ediyorum! Kimsenin
üzülmesini hiç istemem!
>Sizin sitenizi çok tıklayıpta para kazanmanızı asla engellemem..
>
>Bir önceki durumdan beni sorumlu tutmuştunuz da eklerseniz sevinirim
>
>Ben sizi ekledim.. Ama daha iyi bir yere ekliyeceğimden emin olablir siniz!

saygılar..

Anadolu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ReferXchange' Alıntı:
1. bence bu site gibi bir sitenin hesabını kapatamıyorlarsa demek ki sistemleri o kadar mükemmel değil

2. üstelik mükemmel bir tarafa kötü de. düşünün bir kişinin hesabını kapatıyorlar ve bunu bilgisayar yapıyor. olacak iş değil. yani tescilli bir sistemleri var. burada öyle mükemmel (!) bir sistem olsa sizce bu kadar webmaster yakarır mı? en azından şunu biliyorum: bu adamlar hileyi anlıyorsa da hangi hile olduğunu bilemiyorlar BUNU İSTATİSTİKSEL OLARAK yapıyorlar.

saygılar..

ve şöyle birşey var. Full POP açan o kadar çok site var ki, bunların hiçbirinin accountu kapatılmadı. Kapatılmadıkça başkaları cesaretlendi. Cesaretlendikçe onlar kazandı biz iyice dibe gittik. Adam günde 650 kazanmış, ben 3ün 5in hesabını yapadurayım..

Link100.net

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
google adsenseden para kazanmak çok kolay yerterki yabancı hit olsun günde 10 click bile yeter

S

Skeleton

Misafir
Link100.net' Alıntı:
google adsenseden para kazanmak çok kolay yerterki yabancı hit olsun günde 10 click bile yeter

+1

günde 200-300 tekil yabancı hit alan sitemde adsenseim var. trafik %90 usa-canada-uk. ortalama 15-20 tıklama oluyor. $1 civarı alınca seviniyorum. ancak yeni açtığım bir siteye hilesiz hurdasız ziyaretçi çekmeye başladım. 2 hafta önce dosyaları ilk defa upload ettiğim şu an pek bir trafik yok. anca link değişimi teklif ettiğim kişiler siteye bakmak için geliyor, bir de robotlar geliyor :) neyse şu ana kadar toplam 8 tıklama oldu ve $10.28 kazandım. eğer günde 10 tıklama alsam 10-15$ civarı alırım. bunun gibi 5 tane sitem olsa günde 60-70, ayda 2000 civarı alırım. tabii ki zaman gerek bunları yapmam için ben kendime buna benzer bir hedef belirledim şimdi, ve buna 1 yılda ulaşma çabasındayım. Ne popup, popunder, içeriği olamayan fake sayfalar açmaya çalışıorum. zaman ayırdığım sürece adam akıllı bir şeyler yapıorum, az ve öz yapmaya çalışıorum. daha gencim para kazanmak için yeterince zamanım var :)

Anadolu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çok iyi düşünüyorsun skeleton. içine iki parça yabancı dil de koysan sonuçta google gelip indexliyor. Doyurucu bir yabancı içeriği olursa sen düşün artık. Hiçbir umudum olmadan bir hafta uğraşıp bir webmaster kaynağı yaptım. İçerisinde text metinler çoğunluktaydı. Google indexlemiş bütün sayfalarını. 6 PR lik türk sitemden link verince biter bitmez indexlendi. Hiti 1 haftada google kaynaklı 500 oldu. Türk sitemdeki tık sayısının 20 de biri olmasına rağmen onun kadar geliri var. Bu umutsuz olarak yaptığım site gibi 10 tane yapsan. 10 haftanı alsa (2.5 ayda) günde bir tanesinden 10 dolar kazansan 10 tanesi 100 dolar yapar. Ayda 3000 dolara tekabül eder. "Yoktur" bas bas bağırıyor ama dinleyen yok.

Saygılar.

P

postmodern

Misafir
Mükemmel bir tespit!
Aynı şey başıma geldi ayırdım kurtuldum düzeldi herşey fakat gerçekten ondan olup olmadığını bilemediğim için paylaşıma sunmadım. ANADOLU : Destekliyorum!

Sakın TR sitelerle yabancıları aynı hesapta tutmayın. Bir click ortalaması olayı var. Zaten herkes kazanç grafiğine bakarsa bu olayın sabitliğini farkedebilir. Benim öyle günlerim varki centlerine kadar aynı para.

Alkışlıyorum ve sağol anadolu, kafamdaki şüpheyi aydınlattın

P

postmodern

Misafir
Anadolu' Alıntı:
Çok iyi düşünüyorsun skeleton. içine iki parça yabancı dil de koysan sonuçta google gelip indexliyor. Doyurucu bir yabancı içeriği olursa sen düşün artık. Hiçbir umudum olmadan bir hafta uğraşıp bir webmaster kaynağı yaptım. İçerisinde text metinler çoğunluktaydı. Google indexlemiş bütün sayfalarını. 6 PR lik türk sitemden link verince biter bitmez indexlendi. Hiti 1 haftada google kaynaklı 500 oldu. Türk sitemdeki tık sayısının 20 de biri olmasına rağmen onun kadar geliri var. Bu umutsuz olarak yaptığım site gibi 10 tane yapsan. 10 haftanı alsa (2.5 ayda) günde bir tanesinden 10 dolar kazansan 10 tanesi 100 dolar yapar. Ayda 3000 dolara tekabül eder. "Yoktur" bas bas bağırıyor ama dinleyen yok.

Saygılar.

İçerikte önemli. Ben günlük 40 bin us kanada ağırlıklı ziyaretçiyle bir celebrity sitemden 5$ kazanıyorum :) Lyric sitemden 15 bin tekil ile 7$ ama 3 binlik fıkra sitesinden 15-25$ arası. Gelen adam kalitesi ve reklam ücretleride önemli...

P

postmodern

Misafir
Bir ekleme yapayım. Türklere yapılan adsense hinliklerinin bir tanesini bile yabancı amcalara yapmayın. Bizim türklerde şikayet olayı gelişmiş değil fakat fason içerik bile bassan yabancı trafikte ziyaretçiler seni 2 günde yerin dibine indiriyolar. Title da biraz hinlik yaptım diye sponsoruma kadar şikayet ettiler düşünün....

Yabancı trafikte tertemiz çalışmak zorundasınız. Yoksa kısa sürede batarsınız. Benden bir tavsiye....

Anadolu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yabancı trafik parasını o kadar iyi çıkarıyor ki hile düşünmüyorsunuz. Bizim türkler yokluktan deliriyor, ben de dahil. Adam vermezse hile geliyor aklına. Aç bırakırsan banka soyar, kapkaç yapar misali. Dünya düzeni adsense amca, dünya düzeni.. :)

Anadolu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
postmodern' Alıntı:
Mükemmel bir tespit!
Aynı şey başıma geldi ayırdım kurtuldum düzeldi herşey fakat gerçekten ondan olup olmadığını bilemediğim için paylaşıma sunmadım. ANADOLU : Destekliyorum!

Sakın TR sitelerle yabancıları aynı hesapta tutmayın. Bir click ortalaması olayı var. Zaten herkes kazanç grafiğine bakarsa bu olayın sabitliğini farkedebilir. Benim öyle günlerim varki centlerine kadar aynı para.

Alkışlıyorum ve sağol anadolu, kafamdaki şüpheyi aydınlattın

Peki eski hesabını düzeltebildin mi? Yani o hesabın ayarı mı kaçıyor :) neler oluyor. Herşey aynı değişen hiçbirşey yok. O reklama o hesapta 0.20 veriyor öbürüne aynı reklam 0.50 veriyor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.