İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Adsense gelirini arttırmak.

Salamander

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Ocak 2011
Mesajlar
29
Reaction score
1
Arkadaşlar birkaç gündür adsense geliri ile ilgili yazılar okuyorum. Bu konuda bazı fikirler oluştu kafamda ve gece gece yapacak daha iyi bir işim olmadığından sizlerle de paylaşmak istedim. Çoğu bilinen şeyler, ben biraz matematiksel açıdan yaklaşacağım. Buyrun geçelim.


Adsense gelirin arttırmak için öncelikle adsense gelirimizi nasıl hesaplayacağız onu bi görelim.

Adsense Geliri = Reklam gösterimleri x Tıklanma Oranı x Tıklama Başına Gelir

Bu matematiksel bir denklem, ve bu denklemde sol tarafı yani gelirimizi arttırmak istiyorsak, sağ taraftaki değerleri arttırmamız gerekmekte. Peki sağ taraftaki değerler nasıl arttırılacak. işte bunların yolları;

#Reklam Gösterimleri#
Yine bir denklem üzerinden başlayalım;

Reklam gösterimleri = Ziyaretçi sayınız x Ortalama sayfa gösteriminiz x Bir sayfadaki ortalama reklam sayınız

Görüldüğü üzere yine sağ tarafı yukselticez.

1- Ziyaretçi sayınız (ki güzel yol bence budur) : Sitenize giren kişi sayısı arttıkça reklamlarınız daha çok gösterilir. Daha çok gösterilen reklamlar daha çok tıklanır. Hitinizi nasıl arttırırsınız konusuna çok girmiycem zira bu konu hakkında kitap yazsam bile az kalır. Genel olarak SEO, Reklam, sitenizin tanıtımı vs gbi bir çok yol üzerinden hitinizi arttırabilirsiniz.
2- Ortalama sayfa gösterimleriniz : Sitenzin hiti artmıyorsa yapılabilecek en akıllıca şey sitenize giren ziyaretçiye olabildiğince çok sayfa gezdirmek. Tabi gezdirmekten kastım şehrin yabancısını gezdiren taksici misali değil. Sitenize giren ziyaretçi sayfalarda bol bol gezinecek daha çok reklam görüntüleyecek, belki ilk sayfada tıklamak istemediği reklamdan sonra 3. 5. sayfasında ilgisini çeken bir reklamla karşılaşacak. Bunun yolları da yine çeşitli, Alakalı konulara linkler verme, içeriği genişletme, bunu okuyanlar şunları da okudu vb. gibi linkler sunma bu yollar arasında
3- Reklam sayınız (Çok da mahat bi fikir değil) : Google sayfalar için en çok 3 adet içerik ve 3 adet bağlantı birimine musade ediyor. Sayfalarınızda daha az sayıda reklam birimi varsa bu sayıyı dolayısıyla da reklam gösterimini arttırabilirsiniz. Ancak bol reklamlı sayfaların da ziyaretçilere hoş görünmediği bir gerçek. Reklam sayısı artarken ziyaretçi sayınızdan olmayın.

#Tıklama Oranı#

Tıklama oranının artması için tek yolun ziyaretçi sayısı sabitken, tıklayan kişileri arttırmaktan geçtiğini düşünüyorum.Reklamlara tıklayan kişi sayısını arttırmak için yine bir kaç yolumuz mevcut:

1- Reklam yerleşimleri : Adsense gelirini arttırmak isteyen kişilerin en çok karşılaştıkları başlık budur zaten. Reklam yerleşimleri konusunda çok konu mevcut, en iyi reklam yerleşimleri tecrübe edinerek bulunuyor. Sitenizdeki reklamların yerlerini sürekli değiştirin ve en uygun yerleşimi tesbit edin.
2- Reklam biçimleri : Reklam yerleşimleri ile benzer bir konu. Yine tecrübelerle fikir sahibi olunup en iyi biçimler seçilmeli.

#Tıklama Başına Gelir#

Bu değer reklam verenler tarafından belirleniyor. Reklamlara filtre koyarak düşük ücret veren reklamverenleri engelleyip bu değeri artıtırabilirsiniz.

Son olarak ilk verdiğim denklemle ilgili bir noktayı daha belirtmeliyim. Sağdaki değerlerden biri artarken diğerlerinde azalma olmamalı. Böyle bir durumda gelirinizin daha aşağılara düşme ihtimali sözkonusu.

Evet arkadaşlar uzun bir yazı oldu. Umarım sıkıcı olmamıştır. Edindiğim bilgiler bunlar. Yanlış ya da eksik gördüğünüz kısımlar için şimdiden özür dilerim.
 

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
27 Ağustos 2010
Mesajlar
3,114
Reaction score
100
Konum
Kocaeli
Baştan sona sıkılmadan okudum elinize, klavyenize sağlık :)
 

kebo_gzb

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Ekim 2011
Mesajlar
166
Reaction score
1
Konum
istanbul
reklamları filtre koymak hakkında detaylı bir yazı vs varmı acaba paylaşabilir misiniz ?
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst