İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Adsense hakkında yardım

chacha

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Ekim 2008
Mesajlar
306
Reaction score
0
Konum
Ankara
Merhaba arkadaşlar. Benim adsense ilgili sorunum kodları ekledıgım sitelerden gelen tıklamaları hangısınden ne kadar kazandığımı ayrı ayrı nasıl oğrenebilirim bu konuda acamiyimde ornegın reklam storeden sıtelere gore ayırıyor. Yanı adsense de bu şekilde öğrenmenın yolu varmı..
 

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Mayıs 2007
Mesajlar
3,749
Reaction score
59
Konum
Antalya
Kanallar nedir?

Kanallar, belirli sayfaların ve reklam birimlerinin performansı ile ilgili ayrıntılı raporlar görüntülemenizi sağlar. Sayfalar ya da reklam birimleri birleşimine bir kanal atayarak, büyük bir afişin performansına karşı bir bannerın performansını izleyebilir ya da motosiklet sayfalarınızı otomobil sayfalarınızla karşılaştırabilirsiniz. Her etki alanınızı izleyen bir kanal da oluşturabilir; böylece, tıklamaların nereden geldiğini görebilirsiniz. Kanallar, performans ve gelirleri izlemede kullanılabilse de, kazançlarınız ya da reklam hedeflemeniz üzerinde herhangi bir etkiye sahip değildir.

Seçebileceğiniz iki tür kanal vardır: URL kanalları ve özel kanallar.

URL Kanalları

Reklam kodunuzu değiştirmeden performansınızı takip etmek için URL Kanallarını kullanın. Tam veya kısmi bir URL girerek, sitenizdeki belirli sayfalarýn performanýsýný takip etmeye baþlayabilirsiniz. Bir etki alanındaki tüm sayfları izlemek için üst düzey etki alanı adını girebilir ya da belirli bir dizinin altındaki tüm sayfaları izlemek için kısmi bir URL adresi girebilirsiniz. Tam URL girerek bu belirli sayfanýn performansýný izleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için, lütfen URL kanallarını nasıl oluştururum? bölümünü okuyun.

URL kanalları yalnızca içerik sayfalarına yönelik AdSense için kullanılabilir. Arama performansınız için AdSense'i izlemek isterseniz, lütfen özel kanalları kullanın.

Özel Kanallar

Özel Kanallar, belirli reklam birimlerinin performansını belirlediğiniz kritere göre takip etmenize olanak tanır. Kanala özel reklam kodunuzu sayfalarýnýza kopyalayarak, bir URL adresleri aralýðýndaki birden çok deðiþkeni izleyebilirsiniz. Özel kanalları farklı reklam biçimlerinin performansını izlemek için ay da farklı sayfa konularını başka sayfalarla karşılaştırmak için kullanın. Nasıl özel kanal oluşturup atayacağınızı öğrenmek için lütfen Özel kanalları nasıl oluştururum? bölümünü okuyun.

Ayrıca herhangi bir özel kanalı, reklamcıların reklamlarını yayınlamak için seçebileceği bir reklam yerleşimine dönüştürebilirsiniz.

İpucu: AdSense birim raporlama kullanarak özel kanallar için benzeri bir izleme işlevine sahip olabilirsiniz.

En fazla 200 AdSense kanalına ek olarak her yayıncı için kullanılabilen arama kanalları için 200 AdSense ile, sitenizin performansını iyileştirmek için gerek duyduğunuz bakış açısını elde etmek için kanalları kullanabilirsiniz. Kanallarınızı eklemek, etkinliğini kaldırmak ya da yeniden adlandırmak kolaydır ve özelleştirilmiş raporların oluşturulması basittir.

İpucu: Performansı izlemek ve artırmak üzere kanalları kullanmakla ilgili talimatlar ve öneriler için Kanallarla Optimizasyon kılavuzumuza bakın.


URL kanallarını nasıl oluştururum?

URL kanallarını uygulamak kolaydır. AdSense reklam kodunuzda değişiklik olmadığından, kanallarınızı yayıncı hesabınızdan oluşturabilir ve performansı izlemeye hemen başlayabilirsiniz.

Tek tek sayfaları izlemek veya sitenizin dizin yapısına bağlı olarak sayfa gruplarını izlemek için URL kanallarını kullanabilirsiniz.

Tek bir sayfayı izlemek için : sayfanın tam yolunu aşağıdaki 3. adımda girin:

Örnek : example.com/sample.html

Birden çok sayfa oluşturan bir komut dosyasını izlemek için: aşağıdaki 3. adımda, '?' olmadan, komut dosyasının tam yolunu girin. Bu, example.com/sample.asp?keyword=one, example.com/sample.asp?keyword=two , vb.'yi izler.

Örnek : example.com/sample.asp

Belirli bir dizinin altındaki tüm sayfaları izlemek için: aşağıdaki 3. adımda kısmi bir URL girin.

Örnek : example.com/sample

Yalnızca belirli bir alt alandaki sayfaları izlemek için : aşağıdaki 3. adımda alt alanı girin.

Örnek : sports.example.com

Bir alandaki tüm sayfaları izlemek için: aşağıdaki 3. adımda alan adını girin. Alana (varolan alt alanlar dahil) ilişkin tüm gösterimleri ve tıklamaları izlemek için alan adını 'www' olmadan girin.

Örnek : example.com

Bir URL kanalı oluşturmak için:

1. https://www.google.com/adsense adresindeki hesabınıza giriş yapın
2. AdSense Kurulumu sekmesinin altındaki Kanallar bağlantısını tıklayın.
3. İçerik için AdSense alt sekmesini seçin ve URL Kanalları bağlantısını tıklayın.
4. Yeni URL kanalı ekle'yi tıklayın ve görüntülenen metin kutusuna izlemek istediğiniz URL'yi girin.
5. Kanal ekle'yi tıklayın.

Yeni URL kanalı, verileri neredeyse hemen izlemeye başlar.

URL kanalları kodunuzda değişiklik yapmanızı gerektirmediğinden, AdSense kodunuzu oluştururken bir URL kanalı belirtmeniz gerekmez. Bir URL kanalı oluşturduğunuzda, otomatik olarak izler.


Kanal raporlarını nasıl görürüm?

Kanal raporlarına Raporlar sekmenizden Gelişmiş Raporlar'dan ulaşabilirsiniz. Bir tarih aralığı ve tür seçtikten sonra Kanal Verileri butonunu seçin. Seçerken CTRL tuşunu basılı tutarak kanal listesinden istediğiniz sayıda aktif veya silinmiş kanal seçin.

Özel kanal raporunuzu oluşturmak için Raporu Göstere tıklayın. Kanal raporlarınız tüm seçilen kanallar için sayfa gösterimi, tıklamalar ve kazanç gibi veriler gösterecektir.


Kanal kazançları nasıl görüntülenir?

Kanal raporlarının sayıları normal raporlarda olduğu gibi eş zamana yakın olarak gösterilmezler. Kanallar arasına veri senkronizasyonunu tam olarak sağlamak için kanal bilgileriniz gösterilmeden önce 2 gün ertelenecektir. Bu günlerde kanal raporlarınızda Veri yok görünecektir.

Normal raporlar hesap seviyesinde tüm kanallar ve kanala atanmamış sayfalar da dahil olmak üzere güncel bilgileri gösterecektir.

detaylı bilgi https://www.google.com/adsense/support/bin/topic.py?topic=152
 

ByRON

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Mayıs 2007
Mesajlar
1,412
Reaction score
2
Konum
"Türkiye"
Adsense de renklendirme yaptırdıktan sonra ileri yapıyorsun oradan kanal acıyorsun örnek sohbet diye diğer site icin farklı kanal bu şekilde tıklamaların nereden geldiğini görebiliyorsun.

Edit özcan bu arada güzel bir şekilde makaleyi koymus
 

chacha

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Ekim 2008
Mesajlar
306
Reaction score
0
Konum
Ankara
Yardımlarınız için teşekkürler hemen denemeye başlıyorum..
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst