İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Adsense ile En Doğru Para Kazanma Yolları

E

echo

Misafir
Adsenseden En Doğru Para Kazanma yolları

Biliyorum bu konu defalarca açıldı.Forumun bilenleri en güzel yönleriyle bu işi anlattı.Bende burdan yola çıkarak 1 gecede hazırladığım bu basit makaleyi sizinle paylaşmak istiyorum.

Hepimizin bildiği gibi uzun zaman önce Google Adsense yi devreye soktu ve webmasterlara gelir sağlamaya başladı. Website sahipleri programa başvurarak, kabul edildikten sonra kodlarını sitelerine koydular ve bu işten para kazanmaya başladılar. Atılanların yanında bugüne kadar gelme becerisini taşıyan insanlarda oldu.Hile yöntemleri denendi ( halada deneniyor başarılı olanlar var ), optimizasyon backlink başlıkları açıldı ve daha bir sürü şey bu pazarın oluşmasını sağladı.

Peki kimler bu işten para kazandı? Kimler nasıl kazanıyor hep beraber öğrenelim.

En başta belirtmek isterim yeterli düzeyde İngilizceniz yok ise bu işten para kazanmak için 3 kat daha fazla gayret sarf etmelisiniz. Sitenizin dili İngilizce olursa hitap ettiği kesim daha geniş olur ve gelen ziyaretçi sayısı ona bağlı olarak artar. Reklâm verenin çokluğu da gelirinizin artmasına yardımcı olacaktır. Ya da hile yapmanın önüne geçmeli ve Türk reklâm veren sayısını artırmaya çalışmalısınız.

Para kazanmak için atacağımız ilk adım adsenseyi kafamızdan çıkarmaktır. Sitelerimizi adsense üzerine kurmak yapacağımız en büyük hatadır. Öncelikle sitemizi hangi konu üzerine kuracağımızı planlıyoruz. Şimdi kendimizi ayarlayalım.

Site konusu seçimini yaparken bazı kriterleri göz önünde bulundurmamız lazım.Hadi şu soruları kendimize soralım.

Ben hangi konuda bilgi sahibiyim?
İnternet alemi dışında günlük yaşamda neyi çok iyi bilirim?
Bildiğim şeyin hakkında kâğıda geçirebilecek bir makale yazabilir miyim?
Yazı yazarken sıkılır mıyım?
Araştırmaya, bildiğim konuyu geliştirmeye dayanabilecek miyim?
Sıkılmadan para kazanmadan 2–3 ay bekleyebilecek miyim?

Bu soruların çoğuna cevabınız olumlu ise bu işe devam etmenizde yarar var. Çünkü çok yüklü miktarlar kazanabilirsiniz. :)

Şimdi sıra üzerine site yapacağımız konuyu seçmekte. Ben basit örnekle başlamak istiyorum. Benim babam eskiden tatlıcı dükkânı işlettiği için tatlılar konusunda geniş bilgiye sahip. Ben kendime tatlılar hakkında bir site açmak istiyorum. Karar verdim ve 2. aşamaya geçiyorum.

Tatlılar hakkında site açıcam ama site düzeni nasıl olacak? Tatlı tariflerinin bulunduğu kategorilere ayrılmış bir sitemi yoksa tatlılar hakkında kendi yorumlarımı da katabileceğim düz yazıların bulunduğu bir blog mu? Bu örnekler tasarım bilginize göre arttırılabilir. Ben 2. olan yani tatlılar hakkında bi blog yapmak istiyorum. Şimdi sitemize isim seçelim.

Domainimizi seçerken akılda kalıcı ve sonunun .com ile bitmesine özen gösteriyoruz.Eğer mümkünse eski , banlanmamış bir domain almaya özen gösteriyoruz. www.webarchive.org dan domainin geçmişini öğrenebilir ve bundan fayda sağlayabilirsiniz.

Sitemizi blog tarzında yapacağımız için bazı hazır blog scriptlerinden faydalanmamız lazım.En çok kullanılan blog scripti WordPress tir.Benimde kullandığım script budur.Gerek eklentileri gerekse SEO uyumu ile gerçekten çok kullanışlı. Ayrıntılı bilgili buradan http://wordpress-tr.com/ alabilirsiniz.

Sıra geldi site içeriği geliştirmeye. Sitenizin içeriğini saçma sapan gereksiz konularla doldurmak yerine, sadece tatlıya özel bilgilerin olduğu yeni hazırlanmış makalelerle süsleyelim (çok mu garip kaçtı :D ). Günde yarım saatinizi ayırarak kendi makalelerinizi yazmaya başlayın. Size tüm samimiyetimle söylüyorum ; kendi yazdığınız 5 satır çaldığınız 1 sayfa makaleden daha iyidir. Geri dönüşü sürekli olacaktır. Belki biraz zaman alacaktır ama kendi yazılarımızın meyveleri daha tatlı gelecektir.

Daha ilk günden adsense kodunu yerleştirmeyin derler ama siz yazı yazmaya başladığınız ilk günden itibaren kodu sayfanızda barındırın. Indexleme açısından size yararı dokunacaktır.

Reklam yerleşimi başlı başına ayrı bir konu olduğu için ilerleyen zamanlarda onun için ayrı bir makale yazmayı düşünüyorum.

Şu kelimeye kadar yazdıklarım bu işe yeni başlayacak arkadaşlara iyi ve dürüst kazançlar getirecektir. Benim amacım Türk webmasterları yazmaya ve üretmeye zorlamak. Yazdıkça kendinizi geliştireceğinize eminim.Yazı çok ayrıntılı olmadı kusura bakmayın ama yeni yazılarla kısa zamanda telafi edicem

Sağlıcakla kalın….​

echo

wwwxxxyyy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Bu zaman kadar iyinet forumda okuduğum en doğru yazı, bravo echo

Varista

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kısa(öz)+açıklayıcı=Süper :) +rep
Edit:rep yollanmıyor,üzgünüm :)

blade78

0
Yasakli Uye
Reaction score
7
iyide ben kimsenin uğramadığı sineklerin vızıltı yaptığı bir tatlıcı sitesine kimsenin gelip tatlı üzerine makale okuyacağını sanmıyorum.ama genede beni duygulandırdın. +1000000000

redbaron

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
blade78' Alıntı:
iyide ben kimsenin uğramadığı sineklerin vızıltı yaptığı bir tatlıcı sitesine kimsenin gelip tatlı üzerine makale okuyacağını sanmıyorum.ama genede beni duygulandırdın. +1000000000

yanlış anlamışsın arkadaşım sana gidip tatlı makalesi yaz demiyor ki sen bilgisayar dışında başka en iyi bildiğindiğin konuya yoğunlaş bunun hakkında site yap diyor kiminin arabalardır kiminin spordur.

Echo tebrikler güzel yazı olmuş +rep

edit: gerçektende rep yollanmıyo :(

blade78

0
Yasakli Uye
Reaction score
7
redbaron' Alıntı:
yanlış anlamışsın arkadaşım sana gidip tatlı makalesi yaz demiyor ki sen bilgisayar dışında başka en iyi bildiğindiğin konuya yoğunlaş bunun hakkında site yap diyor kiminin arabalardır kiminin spordur.

Echo tebrikler güzel yazı olmuş +rep

edit: gerçektende rep yollanmıyo :(
tamam anlatmak isteğini anladım sanada teşekürler redbraon. :D

E

echo

Misafir
blade78' Alıntı:

tatlı cok basit bi ornek. burda anlatmak istediğim site iceriği hakkında kendi makaleleriniz size hit getirecektir.

bununla is bitmiyor iceirği sizinkine benzer sitelerle linke deişimi directorylere kayıt vs. hepsini yapmanız lazım.

sen bu yazdıklarıma uygun bi tatlı sitesi yap (ing) ilk 2 ayda hit gelmeye baslamaz bu yazıyı sileceğim :D

blade78

0
Yasakli Uye
Reaction score
7
echo' Alıntı:
tatlı cok basit bi ornek. burda anlatmak istediğim site iceriği hakkında kendi makaleleriniz size hit getirecektir.

bununla is bitmiyor iceirği sizinkine benzer sitelerle linke deişimi directorylere kayıt vs. hepsini yapmanız lazım.

sen bu yazdıklarıma uygun bi tatlı sitesi yap (ing) ilk 2 ayda hit gelmeye baslamaz bu yazıyı sileceğim :D

O Kesin :D

xxxx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
echo yazı çok güzel yazı için saol ...

peki wordpress için sitemap oluşturmaya gerek var mı? yoksa kendi içinde var mı?
birde yerleşimlerden bahsedersen çok hoş olur..

teşekkürler

E

echo

Misafir
xxxx' Alıntı:
echo yazı çok güzel yazı için saol ...

peki wordpress için sitemap oluşturmaya gerek var mı? yoksa kendi içinde var mı?
birde yerleşimlerden bahsedersen çok hoş olur..

teşekkürler

aslında bu işi yapan pluginler var. www.wp-plugins.net ten bakabilirsin.

reklam yerlesimi konusunda gene aynı siteden adsense pluginleri kullanıyorum. geri dönüşü fena olmuyor.

bu arada worpress makalesi yolda. :D

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
wwwxxxyyy' Alıntı:
Bu zaman kadar iyinet forumda okuduğum en doğru yazı, bravo echo
yapmayın arkadaşım şimdiye kadar çokdaha iyi ve kaznadıracak yazılar olmuştur geriden başa yokturun zıpkının beceriksiz aceminin vb herkezin fikrini okuyup öyle işe başlamakta fayda var kimisi arkadaşın dediği gibi makale yazar kimisi adsensein çok verdiği kelimeleri kullanarak kazanır kimi 2 sini kullanarak ama arkdaşın yazısı da güzel olmmuş bi +rep te benden

Tırtıl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Konuyu arama yaparken buldum... Hadi hortlatayıım dedim :) Güzel makale olmuş bence. Yok mu başka fikri olan?

maviska

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tatlı sitesi googlede para getirmez.
forex ve tarzı olacak.

he he. forexin hakkında hiç bişey bilmiyorsan o sana para getiremez. arkadaş ne dedi hatırlarsan- sizin çok iyi bildiğiniz bir konu olacak. ve burda o %100 haklı. kendi tercubemle söyliyorum. 2 tane blogum var. yeni kurdum 2 eski domainim üzerinde. biri alışveriş hakkında ( hala 2 tane yazı var bu kadar- daha fazla kendimden çıkaramıyorum) ikincisi de sağlık yaşam hakkında. sağlık delisiyim, sadece sağlıklı yemek yapıyorum, kola mola içmiyorum, ve çok okuyorum - sonuç mukkemel- bütün gün bilgisayarın başında oturup yazabilirim. ama vakit yok. ama oturdum mu kalkamıyorum. işim zevkli, sitem de güzel oluyor. yalnız kötü tarafı, o site rusça ve google da güzel rus reklamlar çıkmıyor hepsi saçma sapan bir şey. ama sitem o kadar güzel oluyor ki belki rusya daki bir yandex direkt ile çalışmayi düşünüyorum sadece para nasıl alacam hiç fikrim yok. neyse bu da artık bam başka bir konu

handmade

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Şunu adım adım anlatmışsınızda eksik adımlar olmuş çok ve sonra birileri soruyor cevaplıyorsunuz madem yetkin olduğunuzu düşünüyorsunuz tek makale ile yazın bizde anlayallm adsense de plug-in nedir sitemap nedir ne işe yarar? Yani yarım yamalak iş yapmayalım.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.