Arkadaşlar moralinizi bozmak istemem ama bir tıka ne kadar aldığınızı bence çok fazla yorumluyorsunuz ve bunu bazen hayal dünyasında yapıyorsunuz.Kusura bakmayın belki biraz sert olacak ama bunu söylemek zorundayım.. Yapılması gereken bence, o tıklara neyden dolayı o kadar para aldığınızı bulmaktır.Bunun için bu kadar aldım şu kadar aldım demek yerine derhal, sitenizdeki en yüksek tıklanma olan yerleri tespit etmeli oralara uygun kanallar oluşturmalısınız.Ardından, reklam sayısını artırarak yada azaltırak buradan daha çok nasıl kazanç elde edebileceğinizi denemelisiniz..
Benim izlediğim yol ;
1- En çok gösterim alan yerleri tespit etmek ( kanallar sayesinde , 1 sitemde genelde 40 civarı kanal olur, çünkü 1 site farklı 40 asp, php dosyasından oluştururum. )
2- Tespit edilen gösterimlerde, gösterim tıklama oranı yaparım.Benim için %10 düşük, %20 ideal , %30 kazançlı, %40 hedeftir.. Eğer gösterim çok, tıklama azsa ilk olarak o kısıma resimli reklam koyar 7 gün beklerim.Değişme yok yada azalma varsa;
3- Az sayıda reklam göstermeye çalışırım.Bir kodda 4-5 reklam göstermekten se 1-2 reklam çıkartmayı denerim.Hala sonuç değişmediyse,
4- Reklam yerlerini değişirim.
İlk deneme; Makalenin üstüne koyarım.
İkinci deneme; Makale içine
Üçüncü deneme ; makalenin altına
Sonuç yine olumsuzsa, renk değişimi gibi takdiklere dönerim.Zaten bununla ilgil uzunca daha önce yazmıştım, arkadaşlarımızda çok güzel fikirler kattılar o konuya.Sert olduysam tekrar özür dilerim.Kimseyi bilmeden kırmak istemem