tşk google, artık seo olayının büyük bölümünün belli olduğuna inanıyorum, (alakalı backlink + alakalı title + alakalı içerik )varsa paylaşılacak farklı şeyler, etken olma olasılığı bulunan şeyler hep beraber tartışalım. ama her zaman detaylar kısmında değişiklikler oluyor. dedim ya google da bi şeyler tekrar değişti. şu an gördüğüm kadarıyla alt sayfaların domainin kendisinden aldığı güç ve avantaj çok azalmış durumda. aslında pr yerini tamamen backlinke bırakıyor. daha önce de bi başlıkta pr ile backlinki daha net çizgilerle ayırt etmek gerekiyor gibilerinden bi cümle kullanmıştım, o zaman pek ayırt edilemiyordu fakat şu an daha net ayırt ediliyor. şöyle ki ; istanbul ile ilgili çok kaliteli backlinkler alıyorsunuz ve siteniz title ından içeriğine kadar istanbul hotels ile ilgili. istanbul kelimesi ile çok fazla backlink aldığınız için 75 milyon sitenin içersinde birinci olabiliyorsunuz fakat istanbul hotels aramasında 3 milyon sitenin içersinde 4. sayfaya ancak girebiliyorsunuz. eğer istanbul hotels kelimesinden de biraz backlink alabilirseniz bu sefer aldığınız diğer backlinklerin de katkısıyla 10 tane istanbul hotels linkiyle normalde katedemeyeceğiniz kadar yol kat edebiliyorsunuz. sanırım bunun sebebi biraz da büyük sitelerin arama sonuçlarına koyduğu ambargoyu kaldırmak. (aslında bu olay epeyden beri yaşanıyor bu süreç, ama son 2 haftadır gördüğüm kadarıyla pr etkisi birden bire azaldı )
+ olarak hala metaların işe yaramadığına ve title ın az ve öz olması gerektiğine, suistimal edilmeyen uygun hiyerarşi ile kullanılmış h1 - h2 - h3 etiketleri ile resim alt etiketlerinin işe yaradığına inanıyorum. herkesin bildiği gibi alakalı sitelerden alınan backlinkler cidden çok çok işe yarıyor ama alakasız yerlerden alınmış backlinklerde hala çok işe yarıyor, keza link değişimi hala etkili. outgoing linklerin 3-4 ten fazla olması, site konusunun dağılması hala SEO açısından uygunsuz ki zaten öyle de olması gerekir. artı olarak google searchten banlama konusunda eskisinden daha merhametsiz. bir ara toplu kıyım yapacak muhtemelen çünkü spam siteler kan kaybetmesine neden oluyor ve sağdan soldan bu konudaki yani search sonrası karşılaşılan fake sayfalar konusundaki yakınmalar artmış durumda.
ayrıca
www.aramamotorubilgi.com un sahibi julyano yu buraya davet edebilsek de asıl o paylaşsa bizimle. kendisi benim gerçek anlamda SEO konusunu en azından zamanında aşmış birisi olduğuna inandığım tek insan. sanırım artık ilgilenemiyo, malesef forumu da çöplüğe dönmüş.
(pm lerini cevaplayamadığım arkadaşlardan özür diliyorum, cidden zamanım yok ve msn kullanmıyorum, kendi işim hariç)
edit : arkadaşın biri, bu konunun başında sölediğim ve kestirme dediğim yolla süper bi iş başardı hala adsense koydurmuyorum, 3 aydır uğraşıyor ama tahminim 1 ay sonra günde 250- 600 usd para kaldıracak. (kimsenin gözü dönmesin kotrolü elinizden bırakıp da iyice etüd etmeden domain müzayedesine katılmayın, elinizde patlayacak domainlere yazık olur, bahsettiğim şahsa söledim bunu ama o kısmı dinlememiş elinde 360 usd lik gereksiz domainler patladı, "sabırsızlık" bu konudaki en büyük tuzak ) ben eğitmen adamım ve her zaman sölediğimiz ve zamanında bize bolca söylenen bi laf vardır. "Aklınıza yattığı sürece Dediğimi yapın ama yaptığımı yapmayın
)