İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Adsense TV ve Radyo reklamlarını bitiriyor

ReksNet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar radyocu bir arkadaşımla biraz sohbet ettik. Google adsense Türkiyede hızla yayıldığını ve birçok müşterilerinin artık google adwords reklamlarını tercih ettiğini söyledi. Daha tv reklamlarına etkili olmadı ama yakında tv reklamlarınıda google öldürücek. Ayriyeten Türkiye'ye acayip döviz sokuyoruz farkınızdamısınız.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
sanmıyorum türkiyede o dediğin olmaz.. işte tv ve radyo devri.. türkiyenin % kaçı internet ile iç içe kaç firmanın web sitesi var. düşün radyolara sadece büyük firmalar reklam vermiyor ufak esnaf bile reklam veriyor. Ha burası abd gibi gelişmiş bir ülke olsa o zaman dediğin dogru yahoo.com büyümesi bir dev olması internet reklamcılıgın orada kendini bir yere getirdiği için.

Türkiyede tv ve radyo reklamını internetin geçmesi son 25 yıla kadar imkansız diyorum.

G

Gencadam

Misafir
ReksNet' Alıntı:
Türkiye'ye acayip döviz sokuyoruz farkınızdamısınız.

ReksNet, iyi diyorsun da, Google reklam verenler tarafından kendisine ödenen paranın kaçta kaçını webmastera veriyor? Yani ne kadar para yurtdışına çıkıyor biliyor musun reklam verenler tarafından? Bunu nsadece çok az bir kısmı ülkemize geri dönüyor. Ben de senin gibi düşünüyordum ama işin bir de öteki yüzü var :(

Mp3Powers.Com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Gencadam' Alıntı:
ReksNet, iyi diyorsun da, Google reklam verenler tarafından kendisine ödenen paranın kaçta kaçını webmastera veriyor? Yani ne kadar para yurtdışına çıkıyor biliyor musun reklam verenler tarafından? Bunu nsadece çok az bir kısmı ülkemize geri dönüyor. Ben de senin gibi düşünüyordum ama işin bir de öteki yüzü var :(

İşin birde 3. yüzü var esasında :)
Birçok Türk webmaster yabancı site sahibi, bu sitelerde yayınlanan reklamlar yabancı reklam verenler tarafından veriliyor ve ülkemize döviz girmiş oluyor.Aynı zamanda yabancı sitelere reklam veren Türk şirketlerinide düşünmeliyiz tabi, para tek yönlü gitmiyor, karşılıklı alış-veriş yapılıyor, bizmi daha karlı oluyoruz onlarmı orasını bilemem :)

DoLLy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Her halükar da kazanan google iken, ülkemize aman aman döviz mi girdiğini düşünüyorsunuz?

captainzap

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
google oturduğu yerden para kazanıyor :)

parayı veren: reklam veren <-> reklamları gösteren: websiteleri
parayı kazanan google :) tabiki büyük bir kısmını %90 ı google gidiyorsa %10u webmasterlara gidiyor eee çoğumuzda paramızı alamıyoruz yani bize gelen paranında %70-80 i google da kalıyor bize kalıyor %10 nun % 30-20 i :D

TReX

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
evet captainzap a katılıyorum.Kalkıp birileri çıkıyor.İşte siz hile yapıyorsunuz bizim hakkımızı yiyiyorsunuz diyor.Google ne yiyiyoor peki,yoksa avucunu mu yalıyor ? :) mesela bir adsense kullanıcısı sitesinde bi reklama 100 kere tıklandı.Google sonra hile yapıyorsun diyerek hesabını kapattı.Peki o reklam veren adamın 100 click ücreti nereye gitti?Tabii ki google'ın cebine.Google reklam veren adamdan parasını aldı,ama reklamı sitesinde yayınlayıp o reklam verenin sitesine yolladığı ziyaretçilerin karşılığı verilmedi.Google hergün böyle birçok kişiye yapıyor,sonrada millet sen hile yapıyorsun bizim kazancımızı düşürüyorsun diye burda ağlıyor.O yönünü hiç düşünen yok ama...
Saygılar...

M

maxxlist

Misafir
TReX' Alıntı:
evet captainzap a katılıyorum.Kalkıp birileri çıkıyor.İşte siz hile yapıyorsunuz bizim hakkımızı yiyiyorsunuz diyor.Google ne yiyiyoor peki,yoksa avucunu mu yalıyor ? :) mesela bir adsense kullanıcısı sitesinde bi reklama 100 kere tıklandı.Google sonra hile yapıyorsun diyerek hesabını kapattı.Peki o reklam veren adamın 100 click ücreti nereye gitti?Tabii ki google'ın cebine.Google reklam veren adamdan parasını aldı,ama reklamı sitesinde yayınlayıp o reklam verenin sitesine yolladığı ziyaretçilerin karşılığı verilmedi.Google hergün böyle birçok kişiye yapıyor,sonrada millet sen hile yapıyorsun bizim kazancımızı düşürüyorsun diye burda ağlıyor.O yönünü hiç düşünen yok ama...
Saygılar...

duygularıma bu kadar güsel tercüme olacak birisi oldugunu bilmiyordum:)

G

Gencadam

Misafir
Google, atılanların da o ayki çekini yolamıyor mu? O zaman hle ile tıklanan 100 tıkın parası webmastera veriliyor demektir. Reklam verenden alıp cebe atacağını sanmıyorum Google'ın. Webmastera vermezse de, tıklanan ücretleri reklam verenin kasasına geri koyar, ve gösterime devame ttirir o kasadaki geri ödenen para bitene kadar. Benim tahminim bu şekilde.

captainzap

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Gencadam' Alıntı:
Google, atılanların da o ayki çekini yolamıyor mu? O zaman hle ile tıklanan 100 tıkın parası webmastera veriliyor demektir. Reklam verenden alıp cebe atacağını sanmıyorum Google'ın. Webmastera vermezse de, tıklanan ücretleri reklam verenin kasasına geri koyar, ve gösterime devame ttirir o kasadaki geri ödenen para bitene kadar. Benim tahminim bu şekilde.

öyle birşey yapabileceğini ummuyorum öyle birşey yapsa dünyanın en büyük internet sitelerinden biri olamazdı :)

M

murme

Misafir
iptal edilen üyeliklerin kazandıgı klikleri reklam verenlere geri yüklüo arkadaşlar

ZIPPKIN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
o kadar büyük bir firmanız olsa böyle bir spekülasyon istermisiniz, bir anda google reklamlarını bitirir bu be, biz kendi Türk mantığıyla yani kısa vadeli sıcak ve taze para kokusundan burnumuzu kaldıramadığımız için öyle geliyor, bence kesinlikle paralar reklam verene iade edilir ve atılanlar konusunda da kesinlikle hile var bence, ya kendisi yapıyor ya da birileri onu attırmak için çaba sarfediyor.

bleem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ya bu arada google özel hiç birşeye cevap vermiyor. tabii haklıda bu konuda...

google'ın adsense'de komisyon oranı nedir? aşağı yukaru bilen varmı?

bence çoğunluk webmaster'a gidiyordur. (bilmememe rağmen kesinlikle öyle düşünüyorum)

ayrıca yabancı sermaye yabancı sermaye diye deliren bi ülkedeyiz: google belki sermayesiz geliyor ama bizlere iş ortamı yaratması (bu lafımı çarpıtmayın) nedeniyle haksızlık yapılmıs diye düşünüyorum bir kaç postta...

adam gibi yaptıgımız sitelerle normalde düşünemeyeceğimizden fazla paralar kazanıyoruz: saygı diyorum...

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ilginç bir anektodum var :)

epilasyon için netten sitesini bulduğum bi yere gidiyorum son aylarda. bundan 1-2 ay kadar önce inanılmaz şekilde google adsensee reklam vermeye başladılar. ödediğim parayı fazlasıyla geri ödemiş oluyorlar :)

R

rektum

Misafir
Televizyon reklamları asla ölmez, televizyonda gizli reklam yapma olayı var herşey görsel internette sadece yazı var, tabiki interneti seçecek 20:00-22:00 arası büyük kanalda reklam yayınlamanın saniyesi 200 dolar....

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.