İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Adsense ve Para

Cebbar

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Ocak 2009
Mesajlar
64
Reaction score
0
Ufak bir yazı yazdım adsense ile ilgili beğenende olur beğenmeyende şimdiden herkes 'in yorumu için teşekkür ederim
------------------------------------------------------------------------
para1.jpg

Çoğu webmaster sitesi veya siteleri sayesinde yayınladıkları reklamlar ile büyük kazançlar elde etmekteler. Tabi bu kazançlar beklenen miktardan azda olabiliyor. uzunca bir süredir normal acemi düzeyde yani profesyonel olarak bu işi yapan webmasterların bir gelir kaynağı olan google 'ın sağladığı ADSENSE sayesinde webmasterlar sitelerinden para kazana biliyor. peki az yada çok kişi neye göre kazanıyor buna gelelim adsense çalışma mantığı tam olarak kimse bilmiyor sadece görülen yüzünü biliyor ama basit bir komplo teorisi yürüterek sonuca ulaşa biliriz.

HATA 1.
Adsense 'den ban yedim durduk yere bunun sebebi nedir?
Bu sebeplerden biri https://www.google.com/adsense/supp...&sourceid=aso&subid=ww-ww-et-asui&medium=link
olabilir eğer ki, bunlardan biri değil diyorsanız yağ biri reklamlarınıza adsense hesabınız iptal olsun diye bilerek paso tıklıyor tabi bunun sebebi ( kıskançlık ) olabilir. yada siz sitenizin anasayfasında görmeseniz bile başka sayfalarda hatalı bir sayfa yerleşimi yapıp bunu gözden kaçırdınız. ve gören bir kişi tabi bir fırsatçı diyelim bunu direk bildirdi bunun için adsense sana direk bir uyarı mesajı göndermez gereken neyse o yapılır. bunun için kayıt olmadan kuralları okuyup kayıt olduktan sonra yeni bir kural eklenmişmi diye arada bir kural sayfasını gözden geçirmekte fayda var.
normal images banner yanına yada üzerine sağıda soluna resmin büyük halini görmek için tıklayın, gibisinden yazılar yazmayın tabi tıklama oranı artsa bile

HATA 2.
Neden az para kazanıyorum?
Bunun sebebini bende bilmiyorum tam olarak ama sürü ile nedenler geliyor aklıma öncelik ile adsense işleme mantığını bilmemiz gerekiyor. eğer ki, adsense belirli firmalardan yada kullanıcılardan reklam alıyorsa bu kişileri gözden geçirmek gerekiyor misal bir teknoloji uzmanı kişi site aç maya kalkınca yada webmaster hiç yoktan adwords 'ün nasıl işlediği hakkında bir bilgisi olur. ama bir otel yada holding tarzı büyük yerler arabacılar tatil yerleri bunlar reklam alsalar bile tam detayını bilmeye bilir tabi bu kişiden kişiye göre fark edebilir ama adwords 'ün para ayarlama olayı sayesinde bu tamamen değişir. ama bir tatil köyü ile ilgili site açan kişi ile normal programlama tarzı bir site açan kişinin kazançları arasında fark olur. bu yüzden kişiler genelde alakası olmasa bile sitesinin arabalar ile ilgili yada ozaman en çok para kazandıran anahtar sözcük neyse sitesine onun ile ilgili haberler yayınlar. böylece reklam dağılımı olur örnek olarak 1000 tane araba ile ilgili site varsa kişi derki benim sitem şu kadar para kazanıyor yada şu anahtar sözcükte şu kadar tık başına gelir geliyor. o günün sabahında 1000 tane site varsa araba ile ilgili bu oluyor 10.000 yada 100.000 böylece reklam veren kişi 100 dolarlık reklam verdi ise kişi tık başına değişik ama yüksek oran alıyorsa misal 2 dolar diyelim 50 kişi tıklayınca 2X50=100 dolar. o kişinin reklam payı bitiyor. tabi satın alırsa ama reklam veren kişi sitesinde her han gibi bir şey alındığını görmeyince boşuna para verdim bir gelir olmuyor diyor ve reklam vermiyor bunun sebebi ise webmaster genel 'de reklama kendisi tıklamasından kaynaklanıyor. çünkü duyduğu yada gördüğü para miktarından etkileniyor.
Bu yüzden kişilerin kendine özgü siteler yapmaları gerekiyor. bir kişi o parayı kazandı diye kendiside aynı parayı kazanacak diye bir olay söz konusu değildir. Yüksek kazanç elde etme olayında "DİL" farkı 'da oluyor. her adsense kullanıcısının bildiği gibi türkçe içerikli site ile yabancı içerikli sitenin gelirleri arasında büyük farklar olabiliyor. bunun sebebi ise Türkiyede adwords olayının tam olarak bilinmemesi ve yabancı ülkelerde bilinmesi ve bu orantıda reklam veren kişi sayısında değişiklik olması bunu bilen çoğu kişi direk yabancı sitelerden COPY/paste yapıp rastgele bir ingilizce site açmaya kalkıyorlar bunu yapan hiç ingilizcesi olmayan kişilerde oluyor. bu halde bile çok az gelir elde ediyorum diye forumlarda yazılar yazıyorlar. bence bu şekilde bile az kazanç elde etmesi bile iyi bir şey bu olay kişinin adsense 'den banlanmasınında sebebidir. bir diğer hata ise adsense çıkmadan önce çok az bilinen iyi site vardı ama böyle kazanç olayları çıktıktan sonra herkes bir site açıp para için haberler eklemeye çalıştılar ve adsense 'den bu yana türkiyede açılan siteler'de baya artış oldu banlanan kişiler gidip başka isimde domainler reg edip birdaha başka isim ile adsense 'ye kayıt oldular adsense böylece ilk başta bonkör davransa da bu yoğun ilgiliyi kendi rehine kullanıp adwords 'e yenilikler getirip adwords alıcak kişilere hitap etmeye başladı nede olsa adsense için yeterince kayıt mevcut olduğundan o kadar fazla adsense hesabı alıcak kişiye ihtiyaç olmuyordu bu olaydan türkiye etkilendi normal adsense kayıtları epey bir süreden sonra kabul edilmeye başladı bunun sebebi ise bir çeşit denge gibi adsense 'den nekadar kişi banlanırsa o kadar kişinin adsense baş vurusu kabul edilir. :)
Bir tavsiyede bulunmamı isterseniz. Sitelerinizi gelir için değilde adsense 'den önce olduğu gibi kendiniz için yapın istediğiniz için adsense yada adhood adtech tarzı reklamları sadece öylesine sitenizde dursun gereken takipleri yapın ama yapılmayacak şeyleri yapmayın hile gibi.
birde düzenli şekilde hangi firmanın reklamından faydalanıyorsanız ona göre düzenli olarak takip edin ve düzenli olarak e-mail ile gerekli desteği alınız ve bu tarz siteleri takip ediniz.
http://adsense-tr.blogspot.com/?utm_source=aso&utm_campaign=ww-tr-et-asfe&utm_medium=link
Eskibir Hikaye :
evvel zaman içinde kambur zaman için adsense tavsiye programı olayı çıkarmış buna göre kişiler web sitesine adsense banner koyup eğer kişiler bunu tıklayıp kayıt olurlarsa ve 180 gün içersinde kişi 5 dolar kazanırsa sitesinden reklamı tavsiye eden kişide 5 dolar kazanıyordu bunu fark eden bir kişi :) sadece tavsiyede 5 dolarda gözü olduğundan blogspot 'ta sürü ile kullanıcı hesabı açıp adsense 'ye üye olmuş sadece kişinin hesabını 5 dolar yaptıktan sonra kendisininde 5 dolar aldığını görünce hemen başka bir hesap açmış bu taki adsense tavsiye programında değişiklik yapana kadar. sürmüş bunu gören akıllı sonuca üzülmüş :) Eski ama güzel hikayedir.
Hoşçakalın

sonra gelicek makaleler:
düzenli hit yolları
düzenli kazanç yolları


NOT: Kusura bakmayın biraz yoğun olduğumdan 30 dakika gibi bir sürede yazdım fazla detaya inmedim herkezin anlayacağı şekilde yazmaya kalktım yazıyı hatalar varsa eğer şimdiden özürdilerim.
 

maswey

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Ekim 2007
Mesajlar
536
Reaction score
0
Adsense Tavsiyeler diyince icim cız etti çünkü zamanında türkiyeden 2500 kişiyi adsenseye üye yapmıştım ve ilk ay delice para kazanmıştım ama ikinci ay tavsiyeler kalktı bu da benim şansızlığım :)

yoksa genç yaşta voleyi vuruyordum
 

Cebbar

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Ocak 2009
Mesajlar
64
Reaction score
0
2500x5=12.500 :) iyi para aslında eğer 5 doları alırsan tabi gerçekten gerçek userler taptı isen ileride bayağ para eder :) kalkması kötü oldu
 

ceycey45

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Kasım 2007
Mesajlar
741
Reaction score
0
para para nereye kadar biraz kuuuu olun para mutluluk getirmez( tabiki şaka)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst