Yabancı forumlarda tartışılan konu şu
frame mi serbest iframe mi serbest.
Genel görüşte şu, hala site yapısının sayfaları html olan bir sürü site sabini magdur etmemek için frame li sayfa desteği verilmiş google tarafından.
Bu desteği kendi amaçları için kullanıp kullanmamak webmastera kalmış.Yabancılarda iframe kullanıp atılanlar var.iki yıldır iframe kullandığını söyleyenlerde var.
Genel kanaat şu yabancı forumlardaki;
1-Bu bir risk.Risk alıp almamak size kalmış.
Çünkü istenilen reklamları çıkartmak, sayfa içine kelime döşeyip, istenilen reklamları çıkartmak ile aynı kefeye konuluyor.TOS kurallarına göre yasak.
2-Sayfada sadece Bir tane iframe'e gözyumabilir google diyenler var.
Ve o iframe içindeki reklamda sitenizin o bölümü ile alakalı olmalı.örnegin otomobil siteniz var, iframe içinde kanser reklamları yada hotel reklamları çıkartmak yasak.Bu görüşü savunanlarından çıkış noktası şu; adsensebot benim siteye gelene kadar vakit kaybetmeme gerek yok. Sitemiz zaten otomobil sitesi, otomobil reklamı çıkartsam sorun olmaz fikrinden yola çıkıyorlar.
3- iframe açan sitelerin çok eski olması gerektiğini düşünenlerde var.frame eski html siteler için düşünülmüştür ve sitede adsense için yapılmamış olması gerekmekte.
Yeni açılmış bir sitenin frame içinde reklam çıkartmasını google amcanın onaylamayacağını ve hesabınında kapatılacağını düşünenler var.yabancılarda atılan kişiler genelde bu gruptaki kişilerden oluşuyor.Hiç içeriksiz sitelerine iframe ile 5-6 google reklamı çıkartmışlar ve şutlanmışlar.
Benim kendi fikrim şu;
Eger siteniz eski yıllanmış bir site ise ve örneğin şarkı sözleri siteniz varsa sitenize normal kod koyduğunuzda yeşilkart yada çicekci reklamı çıkıyorsa bir taneyi geçmemek kaydı ile music.html yapıp iframe ile music reklamları çıkartta bilirsiniz.Google amcanın bir şey diyecegini sanmıyorum ama
kalkıpta kanser yada hotel reklamları çıkartırsanız çok büyük risk altına girersiniz accountunuz her an kapatılabilir.çünkü sitenize giren adam music için girmiştir kanser ilaçı için girmemiştir.adam reklama tıklasa bile kanser ile işi olmayacaktır dolayısı ile reklam verenin maduriyeti söz konusu.google amcada reklam veren müşterinin yanında oldugunundan dolayı hem sitenizi banlayabilir hemde accountunuzu kapatabilir, özellikle ingilizce reklam verenler refererları takıp ediyor.şu türk sitesi beni magdur ediyor diye mail atarsa yada telefon ederse adsense departmanına, google amca anında hesabınız kapatılıyor.
Özetle;
Risk alıp almamak Size kalmış