İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Adsenseden Banlanmamak İçin 9 Altın Kural

sezer6834

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Mart 2011
Mesajlar
202
Reaction score
0
Madde 1-Asla pahalı kelime kasmayın. Pahalı kelimeden kastım tıklama fiyatları yüksek kelimeler. Tek tık için 1$ ve üzeri veren kelimeler (forex, student loan, mesothelioma, cancer drugs vs.vs... ) Elbetteki siteniz ingilizce olabilir. Hatta makale sitesi tavsiye ederim ...//
Pahalı kelimeler kasarsanız çok güzel para kazanırsınız ama alamazsınız. Google reklamlarını bedava yayınlamış olursunuz. Hesabınıza yazık olur... Eskiden bu kadar çok denetim ve kontrol yoktu. belki o yüksek kazanç miktarlarını alırdınız ama artık kuş uçurtmuyorlar almanız imkansız...
Madde 2-Asla bir tane google adsense hesabına yoğunlaşmayın. Eğer sadece Google adsenseden para kazanmak amaçlı bir siteler açtıysanız kazancınız 1500 doları aşmasın.(Hatta mümkün olduğunda kazançlarınızı hesaplara bölerek bu kazanç değerini 800 dolara kadar çekin)
Madde 3-Asla Popup hit basmayın.Veyahut frame hit. Açık konuşalım, bir çoğu google ziyaretçi hitini beklemez direk kullanıcıyı siteye başka yollardan çekerek kazanmak ister.Ancak bununda belli temel durumları vardır.Sayfanıza Banner yada text şeklinde olağan kullanıcı hiti çekiniz.Yani kimse sayfanıza zorunlu girmesin.Google sevmiyor çünkü.Bu önemli bir ayrıntı.
Madde 4-Asla frame ile ingilizce veyahut direk pahalı reklam çıkarmayın.Buda bi çeşit uyanıklık gibi duruyor ancak googlenin en sevmediği türlerden.Yani senin türkçe forumun vardır kalkar pahalı ve popüler reklamlar çıkarıyorsundur. Google +++++ değil, dünyanın en zeki mühendislerinin çalıştığı dev bir firma oldugunu asla unutmayın. Yapılmış ve yapılması muhtemel tüm hile yollarının önlemleri çoktan alındı. Sen sitenden tık başına 0,10 bile alamazken bir anda 0,7 - 1,0 gibi değerler alman olağan gelmez googleye.Belki bir ay alırsınız ancak 2.ci ay olmaz.Hatta google hesabıda banlamaz domaininizi banlar yazık olur.
Madde 5-Asla dolduruşa gelmeyin.Forumlarda gördüğünüz kazanç istatistikleri sizi yanıltmasın.Siz 250 dolar kazanıyorsunuzdur ayda ama hakkıyla hile yapmadan veya hile korkusu ile yaşamadan.Adam 2500 dolar kazanıyordur gidin bide ona sorun nasıl kazanıyorsun diye.Yinede tüm genellemeler yanlıştır.Ancak asla Yabancı kelime veyahut Pahalı kelime furyasına kapılmayın.Elinizdekinide kaybedersiniz.Kısacası her söylenene inanmayın ve dolduruşa gelmeyin. Altın yumurtlayan tavuğu kesmeyin...

Madde 6-Asla kullanıcıyı kandırmayın.Evet kullanıcının piskolojisi ile oynayabilirsiniz.Örneğin yazıların arasına oyun açılmadan önce yada videonun hemen altına yorum yazılan bölgenin hemen üstüne koyarak kullanıcıyı piskolojik olarak tıklamaya teşvik edebilirsiniz.Ancak Direkt olarak kullanıcıya reklama tıklamak zorundasın havası verirseniz vede bunu yazıyla yada simgelerle belirtirseniz google acımaz.
Googlenin en sevmediği şeylerden biriside teşviktir Ve şunu unutmayın, Google editörlerinin en önemli işi hile yapanları bulmak. Bakın sadece yukarıdaki bir sorgu ile binlerce accountu bulup kapatmak ne kadar kolay

Madde 7-Birşeylerin garip gittiğini düşündüğünüzde (örneğin tıklama istatistiklerinizin ani fırlaması kazanç dengelerinin bozulması) veyahut yerleşimlerin hile kapsamına girip girmediği konusunda şüpheleriniz olduğunda mutlaka önceden googleye bildirin.Google sizin mailinizi bekliyor olacak.Çünkü iletişime önem veriyolar.Her konuda yardımcı olacaklardır.
Madde 8-Asla ama Asla kendi reklamlarınıza tıklamayın, Heleki aynı bilgisayardan hesabınızı kontrol ediyorsanız. Daha önce banlanmış bir kişinin bilgileri ile(adres telefon ad soyad vs.) tekrar başvurmayın. Daha önce kullandığınız bir banka hesabını eft bilgisi olarak tekrar kullanmayın.Tüm bunlar banlanma sebebi ve risk taşıyıcı unsurlardır.
Madde 9-Yukarıdaki maddelerden en az 6 sini uygulayın.İyi biri olursanız belki ozaman şirinleri bile görebilirsiniz
 

Eif

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ocak 2005
Mesajlar
7,944
Reaction score
248
Madde 7 deki forum ismini değiştirmenizi öneririm.

Elinize sağlık.
 

bandirma

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Kasım 2005
Mesajlar
196
Reaction score
1
Madde 2-Asla bir tane google adsense hesabına yoğunlaşmayın. Eğer sadece Google adsenseden para kazanmak amaçlı bir siteler açtıysanız kazancınız 1500 doları aşmasın.(Hatta mümkün olduğunda kazançlarınızı hesaplara bölerek bu kazanç değerini 800 dolara kadar çekin)

Google der ki : "Yayıncıların aynı alacaklı adı altında birden çok AdSense hesabı çalıştırmalarına izin verilmez.

İşiniz için ayrı bir hesaba gereksiniminiz varsa, yeni bir başvuru gönderebilirsiniz. Hesap türünün (bireysel ya da işletme) ve alacaklı adının orijinal başvurunuzdakinden farklı olmasına lütfen dikkat edin ve bu alacaklı adına ödeme yapılmasını kabul edebileceğinizden emin olun."
Kaynak : http://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?hl=tr&answer=9729
 

cagri169

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Şubat 2011
Mesajlar
1,131
Reaction score
19
...
Madde 8-...(adres telefon ad soyad vs.) tekrar başvurmayın. Daha önce kullandığınız bir banka hesabını eft bilgisi olarak tekrar kullanmayın.Tüm bunlar banlanma sebebi ve risk taşıyıcı unsurlardır.
...

Diyelim birisi Adsense kullandı ve banlandı. Ardından oturduğu yerden başka bir yere taşındı. Sonra ben ise hesabı banlanan kişinin çıktığı daireye taşındım diyelim. E şimdi ben aynı adres bilgilerini girerek Adsense hesabı alınca banlanacak mı benim hesabım?
 
N

nuri3778e

Misafir
adsense hertürlü banlıyor arkadaş 1000 dolar olmuştu hilesiz şekilde ama banladı . bir sene içerisinde 8 adet adsense banı yedim ...
 

www

0
İyinet Üyesi
Katılım
9 Haziran 2011
Mesajlar
528
Reaction score
5
Adsense Acımasız Anında Banlıyorlar....
Yazıların Arasında Boşluk Bıraksaydın Daha İyi Olurdu.Okuyana Kadar Gözüm Ağrıdı :)
Onun Dışında Eline Sağlık Paylaşım İçin...
 

mokan

0
Yasakli Uye
Katılım
12 Şubat 2011
Mesajlar
77
Reaction score
0
ben beceremedim bir türlü uyamıyorsun, sonrada banlanıyorsun
 

erhana

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Ekim 2011
Mesajlar
0
Reaction score
1
bu google banladıgında veyahut banlanana sıteler arasında oldugumuzu nasıl anlarız banladıgında sızı su sebepten banlıyorum arkadaş dıyormu
 

cagri169

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Şubat 2011
Mesajlar
1,131
Reaction score
19
bu google banladıgında veyahut banlanana sıteler arasında oldugumuzu nasıl anlarız banladıgında sızı su sebepten banlıyorum arkadaş dıyormu

Banlarken sebep belirtmiyor. Ama Google forumlarından Ozzy kullanıcı adlı Google çalışanı ile irtibata geçerseniz o sebebini araştırıyor.
 

apartopar06

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Şubat 2011
Mesajlar
153
Reaction score
0
SABAH SABAH BANLANDIM 2 AYDA 12 DOLAR KAZANMAMA RAĞMEN YAZILAN MAİL VE CEVABIM :)

Kimin neyi nasıl tıkladığını bile göremiyorum ama , şunu bilin yaptığınız haksızlıktır. kimseyi reklamlara tıklamaya teşvik ettiğim yada nebileyim aklıma gelmiyor ama benim bildiğim bir usulsüzlüğüm yok , ayrıca eşine dostuna arkadaşlarına tıklatıpta para kazanmak isteyen sizce 2 ayda 12 dolarmı kazanır. benim harcadığım domain bedeli+hosting bile 40 usd :) . brde şu husus var sss de hesabı yeniden açma konusunda ''Son olarak Google'ın bir hesabı, kaynağı ne olursa olsun tüm geçersiz tıklama etkinlikleri dahil olmak üzere, herhangi bir nedenle devre dışı bırakma hakkını saklı tuttuğunu unutmayın''

ibare mevcut bunu bir hukukçu olarak gülerek karşılıyorum:) her neyse bundan sonra ne arama motoru nede farklı bir uygulama alanında google ın içinde yer aldığı hiç bir ürünü kullanmayacağımı ve sizi bu garip uygulamanızdan dolayı kınadığımı bilin bana yeter :)


10 Ekim 2011 11:40 tarihinde Google AdSense <[email protected]> yazdı:

Bu mesaj, gelen e-posta mesajlarını kabul etmeyen, yalnızca bildirim amaçlı bir e-posta adresinden gönderilmiştir. Lütfen bu mesajı cevaplamayın.
---------------------------------------------------------------

Sayın Kullanıcımız,

Kayıtlarımızı inceledikten sonra, AdSense hesabınızın geçersiz etkinlik oluşturma riski taşıdığını saptadık. AdWords reklamverenlerini, geçersiz etkinlikler nedeniyle suni olarak artan maliyetlerden koruma sorumluluğumuz bulunduğundan, AdSense hesabınızın devre dışı bırakılmasını gerekli gördük. Ödenmemiş bakiyeniz ve Google'ın payına düşen gelir, etkilenen reklamverenlere tümüyle iade edilecektir.

Google'ın reklamcılık sisteminin ve özellikle reklamveren-yayıncı ilişkisinin etkinliğini korumaya devam etmek için atmamız gereken bu tür adımları anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz. Bunun sizin açınızdan bir takım sıkıntılara yol açabileceğinin farkındayız. Gösterdiğiniz anlayış ve işbirliği için şimdiden teşekkür ederiz.

Yaptığımız işlemler, bu karara nasıl itiraz edebileceğiniz veya genel olarak geçersiz etkinliklerle ilgili sorularınız veya kaygılarınız varsa http://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=57153 adresini ziyaret ederek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Saygılarımızla,

Google AdSense Ekibi
 

crossia

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Ağustos 2010
Mesajlar
117
Reaction score
1
Teşekkürler güzel anlatım olmuş yeni yeni adsenseyi kullanıyorum bu konularda araştırma yaparak birşeyler öğreniyoruz sayenizdede birkaç bilgi edindim:)
 

Xedal

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Mart 2010
Mesajlar
554
Reaction score
5
arkadaşın söylediklerine katılıyorum.. Google, yayıncısından çok reklam verenlerini daha çok düşünüyor.

Bu konu hakkında bir makale yazmıştım..
 

apartopar06

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Şubat 2011
Mesajlar
153
Reaction score
0
yani arkadaşlar adamlar sizi hiçbir gerekçe bile göstermeden istediği an banlaya biliyor. ilk defa atıldığım site üzerinden adsense geliri maceramda şunu anladımki adsense gelir için filan hiç uğraşmayın. harcadığınız emege farklı şeyler den para kazanın derim ben affiliateliğini aldığınız ürünlerin tanıtımını yapacağınız bir siteyle uğraşın daha iyi , vay efendim bi kişi tıklıcakta bi tarafınızı yırtsanız alacağınız 1 dolar bile değil.:)
bu arada maile cevap gelmiş yine aynı şeyleri sıralamışlar . Türkiye'de olsalar öttürecem arkadaşları hukuksal açıdan.
neyse herkese kolay gelsin
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst