• TC Kimlik Numaranızı onaylayarak iyinet.com'dan tam olarak yararlanabilirsiniz. Konu açabilmek ve açılan konulara yazabilmek için lütfen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranızı doğrulayın. Doğrulama ile ilgili hata alıyorsanız, kimlik ön yüzündeki Ad Soyad, Doğum yılı ve TC Kimlik numarası görünecek şekilde kimlik resmini bize gönderebilirsiniz.

sohbet odaları

Uyarı Adsense'den banlanmamak için neler yapmalıyız?

• Konbuyu başlatan kuzgun
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 37
  • Görüntüleme : 23K

kuzgun

Moderatör
İyinet Üyesi
Bilgiler
Reaksiyon
262
179 Aydır Üye
Adsense bu aralar çokça hesap kapattı ve bir çok arkadaşımız banlamalardan nasibini aldı. Açık bir şekilde, herkes yararlansın diye bu konuda adsense'den banlanmamak için neler yapacağımızı yazacağız. Sizlerinde desteğini bekliyorum

-Google 404 sayfalarını politika ihlali olarak görmekte. Genelde sol veya sağ bileşen olarak google adsense reklamları gösteririz. Bazı sayfalarımız 404'e düştüğünde otomatik olarak "aldatıcı kullanım" politikasıyla karşılaşıyor. Bunu önlemek amacıyla 404 sayfalarımızı bileşen desteksiz olarak kullanabiliriz veya kendi 404 sayfanızı yaratabilirsiniz.

-Google Adsense Türk sineması ve fragmanları dahil, yasa dışı olduğunu, telif haklarına aykırı olduğunu düşünüyor. Yabancı filmlerde de söz konusu olabiliyor. Google adsense forumlarında arama yaptığımda bir çok kişinin fragmanlardan dolayı banlandığını gördüm. Banlananlar arasında film afişi ekleyenler bile vardı. Google adsense bu konuda kararsız ama. Bazı siteler hem fragman hem de adsense yayınlayabiliyor. Neye göre hesabın banlandığını bilmek güç. Siz yine de dikkat edin.

-Google Adsense'a üye olurken verdiğiniz ad soyad ile kart bilgileriniz uyuşmaması halinde hesap askıya alınabiliyor.

-İçerik olmayan sayfalarınızda adsense yayınlamayınız.

-

-

-

-

nihattt

Profesyonel
Bilgiler
Reaksiyon
1
153 Aydır Üye
adsense telif hakkı ihlalini bahane ederek, sitenizde paylaştığınız, size ait olmayan her türlü materyal için sizi banlayabilir. Siz, sitenizde ne kadar telif haklarına saygılı olduğunuzu ısrar ederseniz edin fark etmez. Telif hakkı ihlali yapan binlerce büyük site var onlara dokunmaz o ayrı tabi.

Nightmare17

Profesyonel
Bilgiler
Reaksiyon
5
143 Aydır Üye
bir sürü internet sitesinde bulunan fotoğrafları yüklerseniz müstehcen diye sitenizi askıya alabilir, 24 saat sürdü başvurup tekrar açtırtmam ama korktum yani.
Siteyi tekrar açtırabilmek için de bütün resim galerilerini kapattım. Anlamadığım ise sitede müstehcen fotoğraf falan da yoktu.

Yalnız ben bit yüzünden yorgan yakmak yani resim galerilerini kapatmak istemiyorum, sadece üyelere özel bir içerik olarak sitede barındırsam o sayfada Google Adsense reklamlarının görüntülenmesine Google amca bozulur mu?

kuzgun

Moderatör
İyinet Üyesi
Bilgiler
Reaksiyon
262
179 Aydır Üye
kimsenin göremediği bir içeriği ne google bot görür ne de adsense görür, sadece üyeye izin ver sadece onlara gözüksün

aperion

Yeni Üye
Bilgiler
Reaksiyon
0
Şube
Trabzon
132 Aydır Üye
peki, banı geri kaldırma gibi bir durum var mıdır ?

kuzgun

Moderatör
İyinet Üyesi
Bilgiler
Reaksiyon
262
179 Aydır Üye
tabiki kaldırabilirsiniz ama çok uğraştırıyor, itiraz etme hakkınız var, size hangi kurallarını ihlal ettiğinizi mail ile söylüyorlar zaten

simal25

İyinet Üyesi
Bilgiler
Reaksiyon
0
Şube
balkes
150 Aydır Üye
itiraz yazısı yazabileceğimiz mail adresi yada link varmı?

Nightmare17

Profesyonel
Bilgiler
Reaksiyon
5
143 Aydır Üye
kimsenin göremediği bir içeriği ne google bot görür ne de adsense görür, sadece üyeye izin ver sadece onlara gözüksün
Ancak reklamlar üye girişi yapanlara gözükürse tahminim Google o sayfanın içeriğini bir şekilde alabilir .
Ayrıca üye olmayanların karşısına hep sabit bir sayfanın çıkacak olması nedeniyle galiba o sayfada da Adsense reklamları gösterilemez. Bildiğim kadarıyla bu da kurallara aykırı ve ban sebebi
Peki asıl soru Google'dan banlanmamak ama reklamları da göstermek için böylesi bir durumda ne yapabiliriz?

peki, banı geri kaldırma gibi bir durum var mıdır ?
Banın nedenine göre bu durum değişiklik gösterir, bana birkaç sayfa yüzünden uyarı geldiği için istediklerini yaptığımda siteyi 24 saate kalmadan açtılar.

Ama gidip de tamamen yasak bir konu üzerine site açarsanız o banı açtıramazsınız.

Ayrıca banı açtırmak için yazmanız gereken mesajı tamamen İngilizce yazmalısınız, sayfa Türkçe diye yanlışlık yapmayın.

cepsisx

Profesyonel
Bilgiler
Reaksiyon
0
147 Aydır Üye
dün beni banlamışlar, yeni bir site acaba çok gösterim yok diyemi banladılar yoksa kesinlikle başka bir şey bulamazlar sitede keyfine göre hareket ediyorlar çok da umurumdaydı

ansturgut

Yeni Üye
Bilgiler
Reaksiyon
0
135 Aydır Üye
kaliteli içerik, telif haklarına saygı gösteren güncel siteler banlanmaz.

kazancklavuzu

Profesyonel
Bilgiler
Reaksiyon
0
142 Aydır Üye
googlenin politikalarını iyice okuyun ondan sonra başvurun derim. Telif hakkı olan yazılar yazmayın ve copy paste yapmayın yeterli :)

dj_pcgo

Şen Üye
Bilgiler
Reaksiyon
0
140 Aydır Üye
konularda veya yorumlarda geçen argo kelimelerden dolayı bir banlama olur mu ?

By Burhan 2010

Profesyonel
Bilgiler
Reaksiyon
0
Şube
Tekirdag
128 Aydır Üye
Valla ben 2 yıldan beri google adsense ile çalışıyorum banlanmadım daha.

irfan7563

Pratik Üye
Bilgiler
Reaksiyon
0
127 Aydır Üye
peki bir site için adsense hesabı başvurusu yapıp kabul edilmezsek. sonradanda pinli bir hesap bulup satın alsak başkasından bunu hesabı kendi sitemize eklersek soun olurmu

Jimbe

Pratik Üye
Bilgiler
Reaksiyon
0
127 Aydır Üye
Teşekkürler hepsi değerli bilgiler.

LUGAS

Profesyonel
Bilgiler
Reaksiyon
3
224 Aydır Üye
birkere benim gibi birden çok sitede aynı hesabı kullanmayın gittim kullanım dedim banladılar banın hangi siteden oldugunu bile çözemedim adsense bu sektörde rakipsiz olmanın acısını küçük webmasterlardan çıkarıyor ziyaretçinin yaptıgı tıklamaların hesabını bile bize kesiyor ama gün gelirde başka büyük bir reklam firması çıkar aldığı bedduaların hesabını sorar adsense artık kaşının üstünde gözü var diye adam banlıyor işin özü budur

Troypc

Profesyonel
Bilgiler
Reaksiyon
7
Şube
Ankara
153 Aydır Üye
dün beni banlamışlar, yeni bir site acaba çok gösterim yok diyemi banladılar yoksa kesinlikle başka bir şey bulamazlar sitede keyfine göre hareket ediyorlar çok da umurumdaydı
Bu sorunun cevabı tartışılır, fakat düzenli bir adsense kullanıcısıysanız, kazançlarınız düzenli bir şekilde ise (günlük 20 dolar gibi) kafanız rahat oluyor, artık sitelerinizi incelemeye bile gerek duymuyorlar. Benim tahminim kullanıcıları sınıflandırdıkları. Mesela yeni başlayan bir kullanıcının sitesinin kontrol sıklığı 1- 2 gün ise, düzenli kazancı olan bir kullanınıcının sitesinin kontrolü neredeyse hiç yapılmıyor.

Amaç büyük ihtimalle hesabınızın elit hesap olmasını sağlamakta. Günde 1k, 2k hit ile google'dan başınız ağrımadan para kazanmanız çok zor.

Tüm sayfalar yüklendi.
  • Yararlı
Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur. iyinet.com sayfalarında yer alan yazı, görsel ve linklerle ilgili hukuki şikayetleriniz için Buradan iletişime geçmeniz durumunda, ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 7 gün içerisinde iyinet yönetimince tarafınıza dönüş sağlanacaktır.