İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

ADSL bağlantı kopmaları

annudora

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Mart 2006
Mesajlar
2,016
Reaction score
3
Konum
@nkara
Problem dün başladı ve şöyle :

Modem kapa/aç yapmadan bağlantı geri gelmiyor - kapatıp açsamda uzunca süre bekletiyor - ve resimdeki en üstte duran INTERNET BAĞLANTISI o ekrandan kayboluyor. YEREL AĞ BAĞLANTISI da uyarı işaretli olarak geliyor - Sınırlı erişim uyarısı veriyor.

Virüsmü diyerekten NOD32 (sonuc yok) - spyware doctor(orta karar 5 problem bulup tamir etti) taramaları yaptım.

Devam etmez diliyorum ama gider mi gider bağlantı yine forumda bu tarz sorun yaşayıp çözenler varmı sormak istedim.

Nette arayıp çıkan sonuçlara göre :
modem arızalı olduğunu sanmıyorum. Telefon Kabloları yenilenmişti o da olamaz. Ağ kablosu da sağlam. virüs gibi de durmuyor.
Bir de uzun süre rapidshare download yaparım - TT bunlara önlem olarak kasti kesmeler yaparmış bu doğru olabilir mi ?
 

LaTenT

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Kasım 2005
Mesajlar
717
Reaction score
16
Telefonun tellere bağlandığı yerdeki kutuyu kontrol edin. Yaz dönemi de olduğu için teller uzayıp kısalabiliyor. Bantlayın. Tabi diğer konularda sorun olmadığına eminseniz... Test için şunu yapın: Bağlantı sorunu olduğunda adslnin bağlı olduğu telefonu çaldırın. Bağlantı düzeliyorsa sinyal alışverişinde yani kutudan çıkışta bir sorun olabilir.
 

cakirx

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Haziran 2006
Mesajlar
1,464
Reaction score
5
Konum
deviantart
ayrı yeten gelen koblolarda ek yeri veya paralel telefon varsada sorun olabiliyor. 1- 2 haftaya kadar evdeki bütün telefon kablolarını değiştireceğim uzun süredir bu tarz sorunlar bendede var sinyaller karışıyor.
 

annudora

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Mart 2006
Mesajlar
2,016
Reaction score
3
Konum
@nkara
Modem starcom - fason üretim tarzda modem 1 portlu 4 portlu 2 tane var - zoom un kaliteli bi modeli vardı, bozulunca bunla değiştirdim :) bugun fena değil. Dünkü sorunları dilerim tekrar yaşamam...

Cevaplar için teşekkürler.
 

TuRKuaZz

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Ocak 2005
Mesajlar
564
Reaction score
1
Konum
Kerkük
Dün benzer bir sorun benimde başıma.Bir tanıdığım virüs yemiş, sürekli bilgisayarınızda virüs var antivirüs indirin/kurun tarzında sorunlar veriyordu. Formatladığım halde makinayı sınırlı bağlantı veriyordu. Modemi resetledim, tekrar kurdum sorun ortadan kalktı.
 

sancez

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
137
Reaction score
0
Konum
Bursa
Dostum öncelikle tüm donanımınızda yani, Network kablosu - RJ45 - Modem - PC - Splitter vs. bunlarda sorun olmadığından eminseniz modeminizin adaptörünü değiştirin. Biraz daha güçlü bir adaptör kullanmayı deneyin. Muhtemelen kopmalarınızın tamamı gündüz saatlerinde yaşanıyordur. Bu da elektrikteki parazitimsi dalgalanmanın modeme yaptığı etki sonucu ortaya çıkıyor. Kesintisiz güç kaynağınız dahi olsa bu kopmaları yaşarsınız. Sonucu buraya yazın ve banada PM atın. Kolay gelsin.
 

Loi

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2006
Mesajlar
6,192
Reaction score
44
Konum
localhost
Telefon kablonuz ve telefonla alakası yok gibi gözüküyor,

1- Ethernet kablonuzu değiştirmeyi deneyin ( düzelmezse veya USB den kullanıyorsanız 2.yi deneyin)
2- Modeminizin adaptörünü değiştirin (aynı amper ve volt değerlerine sahip olmasına dikkat edin)

Türkiyeye dışarıdan gelen tüm modemlerin adaptörleri Türkiyedeki adaptör üreticilerinden karşılanmakta. Adaptörle birlikte yurt dışından gelince doğal olarak nakliye masrafları artıyor. Kendini akıllı zanneden satıcı firmada adaptörleri alırken ucuzlarından tercih ediyor..

Ben şimdiye kadar sadece Zoom u getiren oluşum(penta) firmasının ürünlerle birlikte sağlam adaptör vermeye çalıştığını gördüm..
 

annudora

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Mart 2006
Mesajlar
2,016
Reaction score
3
Konum
@nkara
2 adaptör var elimde 2 si de aynı güçte - 2 tanede ethernet kablosu - bunlarla denemelerim oldu - PROBLEMIN tam olduğu zamanlar elektrik kesintisi olduğu zamanlar. Elektrik geldikten sonra çok geç bağlantı sağlanıyor ve bazen kopma yapıyor. Yani elektrik kesintisi...

Tekrar sorun çıkarırsa adaptörü daha güçlü olanıyla değiştirmeyi deneyeyim. Cevaplar için teşekkürler. Bu gibi sorun yaşayan arkadaşlara da yardımcı olacaktır konu.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst