İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Adsl tarife değişimi hakkında 2 soru

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Eskiden internet bağlantım 1mbps/4gb kotalıydı ve fiyatı 26.81 TL idi. Baktım kotayı son zamanlarda çok aşıyorum bende 1mbps/sınırsız tarifesine geçtim ve onunda fiyatı şuan 45.31 TL. Ama şimdi sınırsız internetle yapacağım birşey kalmadı bana kotalınında yeteceğini düşünüyorum zaten kol gibide fatura geliyor :D

Sorularım:

1- Normalde eski tarifeye geçebilmem gerekiyodu ama heralde o kalkmış. Şimdi ben fiyatı 29 TL olan 8mbps/4gb kotalı paketi mi seçicem? (Net4 paketi) Bildiğim kadarıyla bizim buralardaki hatlar 4mbpsyi bile kaldıramıyor.:cry Eski 1mbps ye geçme şansım artık yokmu? Online işlem merkezinde ve ttnetin sitesinde artık o paket yok kaldırmışlar.

2- Şimdi tarife değiştirsem bana şubat ayında hem sınırsızın parası hemde kotalının parasımı girecek pardon gelecek :D Yani 45+29 mu gelecek?

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Eskiden internet bağlantım 1mbps/4gb kotalıydı ve fiyatı 26.81 TL idi. Baktım kotayı son zamanlarda çok aşıyorum bende 1mbps/sınırsız tarifesine geçtim ve onunda fiyatı şuan 45.31 TL. Ama şimdi sınırsız internetle yapacağım birşey kalmadı bana kotalınında yeteceğini düşünüyorum zaten kol gibide fatura geliyor :D

Sorularım:

1- Normalde eski tarifeye geçebilmem gerekiyodu ama heralde o kalkmış. Şimdi ben fiyatı 29 TL olan 8mbps/4gb kotalı paketi mi seçicem? (Net4 paketi) Bildiğim kadarıyla bizim buralardaki hatlar 4mbpsyi bile kaldıramıyor.:cry Eski 1mbps ye geçme şansım artık yokmu? Online işlem merkezinde ve ttnetin sitesinde artık o paket yok kaldırmışlar.

2- Şimdi tarife değiştirsem bana şubat ayında hem sınırsızın parası hemde kotalının parasımı girecek pardon gelecek :D Yani 45+29 mu gelecek?

Tarife değişikliğinde genellikle ilk faturanız biraz yüksek gelebiliyor. 444 0 375-i arayarak NET4 Paketine geçiş yapabilirsiniz.

Paketin sağladığı 8 Mbps hızı bölgeniz desteklemiyorsa bu geçiş işleminden sonra internetiniz bağlanmakyacaktır. Bu aşamadan sonra 444 0 375-i arayarak "Tarife değişikliği yaptım,internetim kesildi vb." tarzda bir arıza kaydı oluşturunuz. İlgililer sizin internet bağlantınızı bölgenizin destekleyeceği şekilde ayarlayacaktırlar.

Bu arada yukarıda belirttiğiniz rakam gelmesede o rakama yakın bir rakam gelecektir. Bu tarife değişikliğini faturanızın son ödeme tarihinde yaparsanız bu rakamı minimize etmiş olursunuz.

Kolay gelsin.

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Sağol. O zaman ay sonuna kadar sınırsıza devam.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Gökhan 4'ü desteklemiyor diyorsun ama ben 8 ile çok rahat bağlanabiliyorum. O açıdan bir sorun yok. Geçen ay bu bölgelerde çok fazla çalışma yapıldı. Geceleri birçok defa internet olmadı. O konuyu istersen birkez daha sorabilirsin. Belki artık destekliyor olabilir. İstersen bunu birkez daha araştırabilirsin.

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Gökhan 4'ü desteklemiyor diyorsun ama ben 8 ile çok rahat bağlanabiliyorum. O açıdan bir sorun yok. Geçen ay bu bölgelerde çok fazla çalışma yapıldı. Geceleri birçok defa internet olmadı. O konuyu istersen birkez daha sorabilirsin. Belki artık destekliyor olabilir. İstersen bunu birkez daha araştırabilirsin.

Bilmiyorum belki sorun çözülmüş olabilir. Bizim mahallede arkadaş 4mbps ye geçti indirme hızı 2mbps deki gibiydi aradı sordu o bölgede kaldırmıyor falan demişler gerçi tt ye güvenilmez :D O da eski tarifeye geçmişti. Geçenlerdede Çobançeşme de gördüm fiberoptik döşüyolardı. Sorun çözülmüş veya çözülmemiş bu tarifeye ay sonu kesin geçicem artık hızı o kadar önemli değil kotalı olacağı için.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
O fiberler superonline tarafından döşeniyor ve bu civarda da baya çalışmalar var.

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Hem kotalı hem kotasız fatura gelmiycek. Bi konuda daha örneğini vermiştim. Diyelimki ayın 15inde tarife değişikliği yaptınız. Kotalı paketlerin fiyatı 45 diyorsunuz. Bunun günlüğünü hesaplıyıp 15 günde ne kadar yapıyorsa onu ekliyolar + kotasız tarifedende geriye kalan 15 günlük kısım hesaplanıyor.

Yani ( 15 gün için hesaplıyorum ) Kotasız tarifenin günlüğü 1,5 Lira 15 günlüğü 22,5 TL ediyor. Kotalı tarifenin aylığı 29 lira 15 günlüğü 14,5 Lira. 15 gün kotasız kullanıp tarife değişikliği yapıldığında o ay gelecek fatura 22,5+14,5=37 Liradır.

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
İyice kafam karıştı :( Ben şimdi sınırsız kullanıyorum ve 20 gb veri indirmişim. Şimdi kotalıya geçsem benim bu ayki kotam 4gb sıfırdanmı başlayacak. Daha öncedende kotalıdan sınırsıza geçtiğimde hem kotalının hemde sınırsızın ücreti gelmişti.

En iyisi fatura kesim tarihinden sonra geçmek.

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
bende tarife değişikliği ve fiyat farklı olmuştu 4 gb kotalıdan 1 mbit sınırsıza gectiştim ayın 10 da ay sonu sınırsız tarife fiyatını yansıtmışlardı faturaya. yani yok ordan sukadar burdan bukadar olayı olmamıştı. ay içi hangi tarifedeysem ay sonu faturama o fiyat yansıdı

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Ben bunu Telekomu arıyarak öğrenmiştim. Bende ay içerisinde 4gb kotalıdan sınırsıza geçmiştim bi ara arayıp sormuştum ne kadar fatura gelicek diye bana bunu söylemişlerdi ve o ay 42 TL gibi bi fatura gelmişti. Hesapladığımda da aynen bu şekilde fatura kesildiğini görmüştüm. Yinede tabiki en sağlıklısı ay sonunda tarife değiştirmek.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.