İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Adwords, Satış Ortaklığında Neden Problem Çıkarıyor? CEVABI !!

Poyrazkaraeski

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Nisan 2012
Mesajlar
32
Reaction score
0
Konum
İstanbul
Adwords, Satış Ortaklığında Neden Problem Çıkarıyor? CEVABI !!




Adwords satış ortaklarına neden bu kadar tepkili ve sert tavırlı davranıyor?



Satış ortaklığı ile satılan ürünlere acemi veya tecrübeli de olsa herkes reklam verebiliyor ve sürekli adwords'ün kalite kurallarını ihlal ediyorlar. Adwords ekibi çalışanları bu durumdan artık bıkmış durumda. Bu sebeple pek çok zaman Adwords çalışanları böyle bir girişim gördüğünde daha sayfaya bakmadan reklamı kapatıyor. Kısaca kurunun yanında yaş'ta yanıyor.



Lakin fiziksel ürünlerde durum farklı. Onlarda hesap askıya alınma nadiren görülüyor. Basit bir dille anlatmaya çalışacağım.



Kendinizi Adwords'ün yerine koyarak şöyle düşünün. Bir anahtar kelimede 11 tane reklam çıkıyor ve bu 11 reklamın hepsi aynı siteye gidiyor. Bütün reklamların açılış sayfası aynı.



İlk problem burada başlıyor. Google müşterilerine bir arama sonucunda 11 tane aynı sayfadan göstererek müşterilerine kötü deneyim yaşatmak istemez. Bu reklamları verenlerin her biri farklı bir satış ortağı olabilir. Fakat sonuçta bütün reklamlar aynı ürüne çıktığı için, müşteri kötü bir deneyim yaşamış oluyor. Adwords buna izin vermiyor. Bu deneyimsiz satış ortaklarını engellemenin en iyi yolunun hesaplarını kapatmak olduğunu düşünüyor.


Diğer bir problem de satılan ürünün kalitesizliği. Örneğin Clickbank gibi ağlara isteyen herkes ürün ekeyebiliyor. Kimileri çok kaliteli ürünler sunarken kimileri sayfasına iletişim adresi bile koymuyor. Hatta exit splash kodlarıyla sayfayı terk etmenizi engelleyerek size kötü deneyimler yaşatıyor. Adwords'ün tavrı bu ve bunun gibi ürünler/siteler içindir. Clickbank gibi ağlarda böyle ürünler ve yukarıda bahsettiğim gibi kalitesiz satış ortakları çok fazla olduğu için, Adwords bazı siteleri mimlemiş durumda. Tabi ki çok kaliteli ürünlerde bulunuyor. Bu sebeple bir ürün seçip satış ortaklığına başlarken kaliteli ürünler seçmeye özen gösterin.



Sözün kısası aslında problem satış ortaklığı linki ile Adwords'ten reklam vermeniz ile alakalı değil. (bu sorununda çözümü GooMass eğitim setinde videolu olarak anlatıldı diye biliyorum.) Satış linki ile verilen reklamların yayınlanmaması sadece adwords çalışanlarının bir ön yargısıdır. Adwords çalışanı linkte clickbank ibaresini görünce daha siteye bakmadan hesabı kapatıyor. Çünkü kuralları görmezden gelen kalitesiz reklam verenlerle çalışmak istemiyorlar. Adwords’ü bu konuda haklı buluyorum ve destekliyorum. Ben Türkiye de kaliteli işler ortaya çıkaran satış ortaklarının yetiştirmesini isterdim. GooMass internetten para kazanma eğitim setinde, özellikle Adwords konusu için çok önemli çözümler ürettiliyor diye biliyorum.



Ben fiziksel ürünlerde avcı stratejisi, dijital ürünlerde ise çiftçi stratejisini öneriyorum.
Kısa vadeli işlerle uğraşmayın. Gerekiyorsa bir kaç ay para kazanamasanız da önemli değil. Çiftçi stratejisini uygulamak için kendinizi bir anahtar kelime ve bu anahtar kelime ile satılacak bir ürün seçip işe başlayın. Her şey doğru yapıldığında en fazla bir kaç ayda google aramalarında istediğiniz konuma gelirsiniz. Eğer eski bir siteniz/bloğunuz varsa birkaç günde dahi bu mümkündür. Yeter ki insanlara faydalı kaliteli içerikler oluşturun. Adwords'e bağımlı kalmayın derim.. İYİ FORUMLAR DİLERİM..
 

gsavasoglu

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Ağustos 2012
Mesajlar
20
Reaction score
0
AdWords e bağımlı kalmayın derken; su içmeyin der gibi oldu sanki biraz,

En azından benim için
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst