Ahmet Alp Han - Twitter ve Mwitter'a Yasak ve Alternatif Havuz Medya

ahze21

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Nisan 2008
Mesajlar
14
Reaction score
1
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, 20 Mart 2014 tarihli Bursa mitinginde şu cümleleri kurdu:

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitinginde 'Twitter'ın kökünü kazıyacağını' açıkladı.
Mitingde halka seslenen Erdoğan, "Uluslararası komplolar bu işin içinde, bu twitterler var ya, şimdi mahkeme kararı çıktı. Bu twitter mwitter, hepsinin kökünü kazıyacağız. Efendim uluslararası camia şöyle der böyle der, hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gücünü görecekler. Bunun özgürlükle alakası yok. Özgürlük birinin mahremine girmek değildir, özgürlük devletin sırlarını bu tür kanallarla, fitnelemek değildir. Buna fırsat vermeyeceğiz, süratle bu adımı atıyoruz. Ülkemin güvenliği söz konusu. Ülkeme fitne fesat sokmak isteyen ister ulusal olsun ister uluslararası olsun karşısında Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve bizi bulacaktır." dedi. Kaynak: http://www.zaman.com.tr/politika_twitter-mwitter-hepsinin-kokunu-kaziyacagiz_2206121.html

Bu esef verici cümleleri kurmasından henüz 3 saat geçmişti ki “Mwitter”i bilmem ama “Twitter”i, gayet iştihalı bir şekilde kapattılar.

Hükümetin, “adli süreçleri ve kararları” önceden tahmin etmedeki başarılarına pek de yabancı değiliz. Mesela 30 Mart seçimlerinden sonra adliyelerdeki “Hakimlerin ve Savcıların” Hizmet Camiası için fazla mesai yapacaklarını aylardır hem Başbakanımız hem de bakanları bir “müneccim” edasıyla haykırıp duruyorlar.

Ya, 17 Aralık’ta görevleri başında olan memurların, savcıların ve hakimlerin hesap vereceklerini bilmeleri ve her platformda seslendirmelerine ne demeli?

Üçüncü dünya ülkeleri ve Anti-Demokratik ülkelerde ya da daha modern tabiriyle Muz ülkelerindeki bu gerici uygulamayı Türkiye’de de yürürlüğe koydular. Hepimize “Geçmiş olsun”.

Dilerseniz Twitter’in yasaklanmış olduğu ülkelere bir göz gezdirelim, gezdirelim de ibretlik halimizi alenen müşahede edelim.

“Dünya’da yaklaşık 250 milyon, Türkiye’de ise 12 milyonun daimi müdavimi olduğu Twitter, dünyada sadece “Kominist Çin’de” yasaktı.

Birleşik Devletler ve Avrupa Birliği tarafından ambargolarla yola getirilmeye çalışılan “ters” İran’da ise 2009’da Devlet Başkanlığı seçimlerinden önce yasaklandı ancak, 2013 Eylül’ünde açıldı.

Meşru başkanını askeri bir darbeyle yitiren Mısır’da da Mübarek karşıtı gösteriler sırasında kısa süreliğine engellenmişti. globalhaber.tv

Bağımsız "Özgürlük Evi" adlı kuruluşun 2013'te hazırladığı “İnternet özgürlüğü raporu”na göre, bir yıllık süre zarfında sosyal medya platformlarına müdahale eden ülkelerin çoğu Ortadoğu ve Asya coğrafyasında yer alıyor.


Ortadoğu dediğimizde Suudi Arabistan, Suriye ve Körfez ülkeleri başı çekiyorlar.

Asyada ise, adları genelde fakirlikle anılan, Burma, Pakistan ve Hindistan ön planda.

Azerbaycan, Kazakistan ve Özbekistan gibi Orta Asya ülkelerinde de hükümet canı çok sıkıldığında, biraz hareket olsun diyerek sosyal medyaya müdahale etmiş.

Avrupa da payını almış bu yasaktan; sosyal medyaya müdahalede bulunan tek Avrupa devleti bir Doğu Avrupa ülkesi olan Belarus (Nam-ı diğer Beyaz Rusya).


Avrupada olur da Amerika kıtasında olmaz mı? Orta Amerika ülkesi Küba'da da sosyal medya platformları hükümet engeline, oltaya takılan balık gibi takılıp duruyor.

Denize düşen yılana sarılırmış. Dikkatinizi çekmiştir, iktidarı avucuna almışların muhalefeti ve karşısındakileri susturmak için ilk sarıldığı “yılan” sosyal medya yasakları oluyor.

Haber alma özgürlüğü diyerek yıllardır boğazlarını yırtanlar boşuna yorulmuşlar. Hükümetimiz bize neyi nereden alacağımızı takdir buyurmuş zaten.

Haber almak isteyenler için “Yandaş medya” veya günümüzdeki adıyla “Havuz Medyası” yeter de artarken bu “sosyal medya” inadı da neden?

Nihayi Sözüm

Aşağıda, bir gün gelir açılır ümidiyle “Twitter” adresimi veriyorum. Eğer açılmaz da ulaşamazsanız, henüz kapanmamışken “Mail adresimi” de kullanabilirsiniz.

Ahmet Alp HAN
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Elektronik Sigara Cicisex Porno
Üst