İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Nakdi Yardımları

finansgelir

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
19 Ekim 2020
Mesajlar
11
Reaction score
0
Konum
İstanbul
Ülkemizde özellikle covid salgının yayılması ile beraber işsizlik gibi problemlerin çıkması ile beraber birçok aile ve birey maddi sıkıntılar yaşamaya başladı. Bununla beraber halk arasında herkes Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı destekleri araştırmaya başladı. İlgili bakanlığın ise çeşitli konularda maddi yardımları bulunuyor.

Şartlı Sağlık Yardımı adı altında gebelik ve lohusalık döneminde muhtaç ailelere yardım amaçlı destek verilmektedir. Bu destekte muhtaç kişinin 18 yaşını doldurmuş olması ve yardıma muhtaç durumda olduğunun tespiti gerekmektedir. Doğumun devlet hastanelerinde yapılması şartı ile tek seferlik 100 liralık yardım yapılmaktadır.

Engelli yardımı ise engelli bireylerin bireysel yaşantısına yardımcı olabilmek ve ihtiyaçlarını tamamlayabilmesi için nakdi destek sağlanır. Bu nakdi destekten yararlanabilmek için heyet raporu gerekmektedir. Alınacak nakdi desteğin tutarı ise raporun durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir.

Kronik rahatsızlığı bulunan ve maddi yönden sıkıntı yaşayan bireyler için devletin nakdi desteği bulunmaktadır. Tüberküloz ve SSPE hastalarının yapmış olduğu başvurular değerlendirilip olumlu sonuçlandırıldıktan sonra aylık 1544,61 liralık yardım alabilirler.

KAYNAK : FİNANSGELİR.COM
 

Serkan1

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
3 Mayıs 2021
Mesajlar
14
Reaction score
2
Konum
Bursa
İnşallah başvuranlar bu hizmetten faydalanır pandemi destek adı altında başvuru kabul eden ve karşılığında 1.000 tl vereceğini söyleyen devlete başvuru yaptım 2019 dan beri başvurum hala incelemede gözüküyor.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst