İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

ak parti için oylama başladı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Milletin oylarini vererek sectiği bir millet meclisi, cumhur baskanini secemiyorsa, yazik diyorum sadece. O zaman ne diye bizler oy kullaniyoruz bunu sormak lazim engel olmak isteyenlere ?

o yüzden erken seçim diye birşey var zaten...

M

MasterTR

Misafir
İçinizde bugün Erkan Mumcu'nun yaptığı basın toplantısını baştan sona izleyen var mı acaba?
ben izledim ba$tan sonra ki$isel sorunlarini anlatti durdu.
herhangi bi goru$u veya duru$u degil tamamiyle ki$isel sorunlari yuzunden anavatanli milletvekillerinin oy vermesini dahi engelledi.

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Herkesle uzlaşıldı, herkesin, veya en azından çoğunluğun kabul ettiği biri aday oldu da sırf öneren AKP diye karşı çıkıldığı gibi bir durum mu var?

Demokrasi, en çok sandalyeye sahip olmak değildir. Ayrıca "kaçtı, aciz, at gözlüklü" gibi kelimeler kullanan arkadaşların maksadı nedir onu da anlamış değilim, aynı şekilde cevap alıp Alıntı savaşları yapmak için doğru bir başlık olmayabilir bu. Tartışma adabını koruyabiliriz, buna inanıyorum.

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bugünkü haberin şurasına takıldım..

Öte yandan, DYP parti yönetimi, Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan ve Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan ile ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.
Demokrasi bu mudur? Elbette inceleme başlatılabilir ama sonuçları önemli..

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
bence hepsinin çocuktan farkı yok hep çıkar ilişkisi hep çıkar ilişkisi ,Atatürk bi 5 yıl daha yaşasaydı bile şimdiki olduğumuz seviyenin kat kat üstünde olabilirdik ama şimdi kendi kendimizi yiyoruz

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Demokrasi, en çok sandalyeye sahip olmak değildir.

Mehmet; demokrasi herkesin düşüncelerinin özgürce sergilenebildiği ve herkesin görüşlerinin eşit derecede önemli olması değilmidir? Halkın seçmiş olduğu kişilere karşı sırf onların görüşlerine hitap etmiyor diye düşman ilan etmek, hakaret etmek, anayasaya uymak değilmidir demokrasi? Oradakiler seçimle gelmedimi? Seçimle geldiğine göre bu tavırları doğru buluyormusun? Demokrasiye uyuyormu sence bu durum? Demekki halkın bir kesiminin görüşleri ve oyları önemli, değerli bir kesiminin değil öylemi? Bumudur yani sonuç? Baykalın öğretileri bunlar Atatürk yada CHP' nin değil...

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
vay vay vay
Kurban olduğumun DEMOKRASİSİ ve ANAYASASI..
ne çok makbul oldu, ne değerli...ne çok savunanı çıktı birden..
Demek bu " değişim " rüzgarı herkesi sardı..
değişim:)

Güzel güzel...devam..

Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer muhalefet partileri gerekeni yapıyor. Son noktayi elbette Hukuk koyacak..Bekleyelim ve Görelim..

Bir dipnot : Arınç'ın " külhanbeyi " tutumunu kınıyorum. Meclisi kahvehane zannedip kendi başına sayım yapması tam bir skandaldır..Neyseki oranın" Tarla " olmadığını gösterenler vardı..

Orada olmayanları sayarım demişti...ama yemedi..Tüzük değil büzük lazım bu işlere..

Herşeyin hayırlısı elbette...

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Onların görüşlerine hitap etmiyor diye değil, cumhuriyetin değerlerine hitap etmediği için karşı çıkılıyor. Abdullah Gül, çoğunluğun istediği biri bile olsa, ülkede geri kalan insanlar için çıkıp ben 89'da şöyle söyledim, 95'de böyle söyledim, daha geçenlerde, şimdi Cumhurbaşkanı olacağım ülkeyi yabancı bir arenada mahkemeye verdik. Artık bunların hepsinden töbe ettim, bunlar gençlik ateşiydi, şimdi ben değiştim dese mesela, ondan sonra otursak eğlensek hep beraber. Yani ses kayıdı, görüntü kayıdı, yerli yabancı gazete arşivi kanıtı olan zilyon demeç hep bir laga lugaya getiriliyor, Baykal ve yandaşı boş işler peşinde koşuyor diye gündem o oluyor. Baykal'a küfretmek için geniş zamanımız var, Cumhurbaşkanımızın bizimle tanışması için fazla zamanı yok. Yani oylamadan 2 gün önce çıktığına göre 1 hafta içinde bizimle tanışması gerekecek. Neden hep konu saptırılıyor, demagoji yapılıyor, çıkıp cevap verilsin ya bu kadar mı zor.

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Mehmet; demokrasi herkesin düşüncelerinin özgürce sergilenebildiği ve herkesin görüşlerinin eşit derecede önemli olması değilmidir?

Katılıyorum, zaten sorunun kaynağı burada. Bugün halkın çoğunluğunun üzerinde birleştiği bir aday olsa bunların hiçbiri sorun olmazdı. Sorunun kaynağı %25-30 oyla genele hükmetme ihtirasından doğuyor. Bu bir spor müsabakası, veya konsol oyunu olsa diyebilirdik ki, evet sistem öyle olduğu için az oyla çok güç almış bir dahaki sürümde değiştirirler sistemi bir daha olmaz bu seferlik böyle olacak artık. Ama Cumhurbaşkanlığı seçimleri "bu seferlik de böyle oluversin canım" denilecek kadar ucuz şeyler değil. Bu 184 dü 256ydı, rakamsal bir oyun da değil. Bu ciddi bir iş.

Kimse "ben ne dersem o" diyeni sevmez.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Ben tüm yazılarımda demokrasiyi savundum favorites, eğer lafın banaysa ki böyle görünüyor bunu saçma buluyorum.
Bana değilse bile demokrasiyi savunmak, anayasayı savunmak kadar doğal bir hakkımıdamı almak istersiniz elimizden? Kusura bakmayın, ben Atatürk' ün kurduğu bu ülkede onun emanetine tamamen, koşulsuz ve çıkarsız bir şekilde bağlıyım bu yüzdendirki demokrasi ve kanunlar kimsenin istek ve çıkarlarına göre şekillendirilemez.
Herkes sizinle aynı görüşü paylaşmak zorunda değil sizinle aynı görüşü paylaşmayanlara karşı bu saçma tavrınızı anlamıyorum, anlayamıyorum "futbol takımı" gibi parti tutuyorsunuz benim anladığım sadece...
Millet vekillerine karşıda nasıl bu şekilde konuşabiliyorsunuz hiçmi hiç anlamıyorum tüzük lazım değil "*üzük" lazım vs. demekki kanunlar nizamlar değil bir partinin düşünceleri önemli... Partizanlık, kışkırtıcılık, bölücülük.
Lafla Atatürk düşünceleri iş icraata gelince yok birşey.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Eğer bu adamın bu değerlere sahip olmadığına inanıyorsanız ülke olarak oy vermeyecektiniz. Eğer oy verdiysenizde şimdi beklemek zorundasınız... Sonuçta bunları yapanda sizler, bizler... Başa getirdikten sonra ah vah demenin alemi yok.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
lafım ortayaydı. ben kimsenin şahsına yorum yapmadım burada. hiç bir zamanda kimseyi kırmam bu konular için. Asla.
bakınız kimse parti savunmuyor burada. Herkes Ulus için, Ülke için güzel şeyler diliyor. Ve bu gerilimi, bu anlamsızlığı görünce üzülüyoruz elbette.
Burası partileri savunma yeri değil. O iş sandıkta zaten olacaktır..

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Eğer bu adamın bu değerlere sahip olmadığına inanıyorsanız ülke olarak oy vermeyecektiniz. Eğer oy verdiysenizde şimdi beklemek zorundasınız... Sonuçta bunları yapanda sizler, bizler... Başa getirdikten sonra ah vah demenin alemi yok.

varmı aklınd abir aday söled eona verelim oy ne dersin cünkü elimizdekileirn hepsi fos cıktıda :)

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Ufak bir soru; Türkiye "yarı temsili demokrasi" ile yönetilmektedir, sizce bu artık değişmeli mi ?

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Eğer bu adamın bu değerlere sahip olmadığına inanıyorsanız ülke olarak oy vermeyecektiniz.

Ülke olarak oy verilmedi ki, %80 oy almışlar gibi bir cümle bu.

Eğer oy verdiysenizde şimdi beklemek zorundasınız...

Öyle miyiz? Demokrasi seçimden seçime tecelli eden bir süreç midir? Benim anlayışıma göre değildir.

Ben bu adı geçen partilerden hiçbirine oy vermedim bugüne kadar, bir dahaki seçimde de vermeyeceğim ama bu süreçte; son güne kadar aday açıklamayıp yoktan gerginlik yaratan da, açıkladığı adayla gerginliği tırmandıran da AKP'dir. Lider dediğin uzlaşma kavramı tartışmaya açıktır ama en azından bir araya getiricidir. Ha bu tanıma göre Deniz Baykal lider midir? Bana göre o da değldir. Eğer burada parti için değil ülke için konuşuyorsak herkes gerçeklerin önüne kendi ideolojik filtresini koymadan konuşsun, yada benim partim senin partini döver muhabbeti yapacaksak ben ona iştirak edemiyorum zira ben şu kararsızlar :confused: danım, göremiyorum ülkemin geleceği için arkasında duracağım bir parti.

Not: Kararsızlar tüm partileri döver şu ortamda o yüzden akıllı olun :p

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sen bunun gercekten dogru bir cozum olacağinimi dusunuyorsun ?
neyse arkadasim sen benim ne demek istediğimi anlamadin sanirim.

ben kendi görüşümü zaten bildirmedim, bildirmem de. meclis daha kendi içinde anlaşamıyorsa, toplanamıyorsa bu meclis milleti temsil edemiyordur diye kabul görür ve erken seçime gidilir. doğru ya da yanlış durum budur...

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bir dipnot : Arınç'ın " külhanbeyi " tutumunu kınıyorum. Meclisi kahvehane zannedip kendi başına sayım yapması tam bir skandaldır..Neyseki oranın" Tarla " olmadığını gösterenler vardı..

İçtüzüğe göre o yetki başkana aittir ve meclis içinden 20 kişinin isteğiyle dediğin olay yapılabilirdi..
uyuz' Alıntı:
ben kendi görüşümü zaten bildirmedim, bildirmem de. meclis daha kendi içinde anlaşamıyorsa, toplanamıyorsa bu meclis milleti temsil edemiyordur diye kabul görür ve erken seçime gidilir. doğru ya da yanlış durum budur...

Ama anayasamız öyle demiyor. İlk turda oturumu açmak için gereken kişi sayısı geçildikten sonra 2/3 çoğunluk ulaşılırsa seçilir, eğer ulaşılmazsa yine 2/3 oturumu yapılır.Eğer yine olmazsa salt çoğunluk olur. Anasaya böyle işler. Anayasa ihlali olmadıkça başka bir kurum müdahale edemez..

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
sağda ve solda birleşme olmadıkça bu ülkede bu gerilim bu huzursuzluk her zaman olacaktır ( Ki bu birleşme hep hayal olarak kaldı ve kalacak gibi de görünmekte )

neyse baylar..sukünet lütfen..
bekleyelim ve görelim..herşeyin hayırlısı..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.