İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

ak parti için oylama başladı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Zanza

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
ülkede bir gerilim yoktu. chp çığırtkanlık yapana kadar..

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yukarıda bugün Erkan Mumcu'nun yaptığı konuşmayı BAŞTAN SONA dinleyen oldu mu diye sormuştum..Sadece MasterTR cevap vermiş.Teşekkür ediyorum..

Şimdi gelelim bu sorumun kaynağına..

Erkan Mumcu'nun basın toplantısından 2.5 saat önce başbakan bir basın toplantısı düzenledi.Onu da baştan sona izledim.Ve izlerken bir insanın veya parti bazında ele alacak olursak bir kurumun ne kadar iki yüzlü olabileceğini hayretler içinde gördüm.

Yaklaşık 1.5 senedir muhalefetten sürekli gelen erken seçim çağrılarına olumsuz yanıt veren,erken seçimin imkanız olduğunu söyleyen,seçimlerin kasım 2007'de yapılacağını ve aksinin söz konusu olamayacağını söyleyen şahıs bugün kameralar karşısında "Buyurup gelsinler şu seçimi atlatalım daha sonra istiyorlarsa hemen erken seçime gidelim" diyebilme pişkinliğini gösterebiliyordu.

Her ne kadar Erkan Mumcu taraftarı olmasam da,konuşmalarından takip ettiğim kadarıyla bugüne kadar hükümetten bazı istekleri olmuştu.Bunlar YÖK reformu,cumhurbaşkanını halkın seçmesi,cumhurbaşkanının görev süresinin 7 yıldan 5 yıla düşürülmesi ve 5+5 toplam 10 yıl görev yapabilme şansı verilmesi gibiydi.

Bunlara o zamanlar cevap bile vermeyen başbakan,bugün kameralar karşısında "Buyurup gelsinler şu seçimi atlatalım daha sonra bu yasama yılı bitmeden bu kanunları ele alalım" diyordu.

Daha bunun gibi çok şey sıralanır..Ben bunları izlerken içimden şunu geçirdim.."Eğer Erkan Mumcu bu laflar karşısında yumuşayıp fikir değiştirirse (çünkü daha önce olumsuz fikrini beyan etmişti) ondan daha dönek bir adam olamaz"

Derken saat 14:30 oldu ve bu kez kameralar karşısına Erkan Mumcu geçti.Konuşmasını can kulağıyla dinledim..Açtı ağzını yumdu gözünü..Bu yapılan iki yüzlülüğü serdi ortaya..İsteyenler www.anap.gov.tr adresinden bugün yapılan konuşma metnine ulaşabilir..

Şimdi iki yüzlülük konusunu kapatalım ve bir diğer konuya geçelim..Bugün kameralar karşısında "Sayın Baykal grubu üzerinde etki kuruyor.Milletvekillerinin özgür iradelerini kısıtlayarak seçime katılmalarını engelliyor" diyordu..

Bu cümleleri sarfedebilen şahsın geçmişinde şu olay yatıyor..Hepiniz hatırlarsınız..Geçtiğimiz yaz artan terör olayları üzerine CHP meclisi olağanüstü toplamak istedi.AKP kanadından toplantıya katılmama ve 184 yeter sayısını sağlatmayarak toplantıyı YAPTIRMAMA kararı çıktı.Kimse bu kararın 350 küsür AKP milletvekilinin ortak kararı olduğunu söyleyemez.Bu karar AKP yönetiminin aldığı ve zorla vekillere uygulattığı karardır.

Peki daha sonra ne oldu?Meclis toplandı..Toplantı yeter sayısı 184 toplandı ve oturum tam açılırken 184'ü gören AKP vekilleri koşa koşa salona girdiler ve konunun ele alınmasını reddederek engellediler..Konu ise herkesin lanet yağdırdığı TERÖRDÜ.

O gün bu şekilde davranan kitle,bugün çok daha kritik bir konuda karşı taraftan aynı hareketi görünce demokrasi dersi vermeye başlıyor..Gerçekten çok yazık..

Şimdi gelelim muhalefete..Herkes başta CHP olmak üzere muhalefete verip veriştiriyor.Yapılan eleştirilerde de başı "Benim seçtiğim milletvekili nasıl olur da meclise girip beni temsil etmez" lafı ön plana çıkıyor..

Bu yorumu yapanların %99'unun oyunu CHP'ye vermediğini,hatta ve hatta bu %99'un da %99'unun AKP yandaşı olduğunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim.Çünkü bugüne kadar bahsi geçen partilere oy veripte partilerin bugünkü politikasını yanlış bulana pek rastlamadım..

Peki bu partiler doğru olanı mı yaptı?Gerçekten demokrasiyi çiğnediler mi?

Soruyorum size..CHP,ANAP,DYP ve diğerleri..Bugün meclise girse ve oy kullansalardı ne değişecekti.Abdullah Gül 3. turda oy çokluğuyla yine seçilecekti.Bunu görmek için siyaset bilimcisi olmak gerekmiyor.Başlangıç seviyesinde matematik bilgisi olan herkes bunu hesaplayabilir.

Peki neden insanlar bu partileri suçluyor?Bu partiler girseydi Abdullah Gül seçilmeyecek miydi?Bu partiler meclise gelip seçimi iptal mi ettirecekti?Elbette hayır..

Bunu bilen partililer meclisteki oturuma katılmadılar ve anayasada herkes tarafından farklı yorumlanan bir maddeyi koz olarak kullanma yoluna gittiler.Bence de en mantıklısını yaptılar.Çünkü şu anki meclis aritmetiğine göre yapacakları başka birşey yok.

O madde de şimdi en yetkili kurum Anayasa Mahkemesi tarafından yorumlanacak ve bir karara bağlanacak.Kararın CHP aleyhinde çıkması durumunda değişen hiçbir şey olmayacak.Abdullah Gül seçilecek ve cumhuriyetin başına geçecek.Bu zaten partiler oturuma katılsaydı yine olacaktı.Yani katılmamaları birşey ifade etmeyecek.

Eğer sonuç AKP aleyhinde çıkarsa işte o zaman CHP üzerine düşen görevi tam manasıyla yapmış olacak..Aritmetiğe göre yapamadığını yasalar bağlamında yapıp ülkenin geleceğini kurtarmış olacak. (Bu CHP'nin görüşü benim değil)

Bence ortada bir demokrasi ayıbı falan yok..Her ne kadar mecliste bugün oy kullanmak milletvekillerinin demokratik hakkıysa,kullanmamak da hakkı.Bana göre tek suçlu olayı bu noktaya getiren zihniyettir.O zihniyetin de kim olduğunu söylememe gerek yok herhalde..

Onlar zamanında yapılan uzlaşma başvurularına cevap verselerdi,seçime 2 gün kala aday açıklayıp adayı kabul ettirmek yerine,diğer partilerle de görüşüp ortak bir aday çıkarma yoluna gitselerdi bu olaylar olmazdı.

Kusura bakmayın ama 5-10 kişinin belirleyip meclisteki sayı bakımından üstünlüğüyle bir kişiyi cumhuriyetin başına getirmeye çalışması demokrasiyle bağdaştırılamaz.

Baya uzun oldu yazdıklarım..Ama içimi de iyice döktüm..Herkese iyi akşamlar :)

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
CHP nin amacı Anayasada bulunan küçük bir açığı (96 ve 102. maddelerdi sanırım.. Birinde aksi belirtilmedikçe gerekli sayı.. ibaresi var, diğerinde cumhurbaşkanlığı seçiminde alınması gereken oy sayısı ... olayı var) anayasa mahkemesine götürüp, A. Necdet Sezer'in 9 üyeden 7 sini seçtiği bir mahkemeye taşımak. Yani olay demokratik bir olay değildir.

Gelelim diğer mevzuya. AKP için daha dün seçim istemiyordu denmiş. Bugün de istenmiyor zaten ama işte siyaset bu. Gerektiği zaman işine nasıl geliyorsa o yönde davranmak elbette ki anayasa dahilinde..

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ama anayasamız öyle demiyor. İlk turda oturumu açmak için gereken kişi sayısı geçildikten sonra 2/3 çoğunluk ulaşılırsa seçilir, eğer ulaşılmazsa yine 2/3 oturumu yapılır.Eğer yine olmazsa salt çoğunluk olur. Anasaya böyle işler. Anayasa ihlali olmadıkça başka bir kurum müdahale edemez..

Anayasamız diyor ki,
"Meclis, Cumhurbaşkanını seçemeyecek duruma gelirse -ki Anayasa Mahkemesi chpnin bu itirazını haklı bulursa bu durum kesinleşecek, çünkü zaman kalmadı Cumhurbaşkanını seçmek için- erken seçime gidilir."

Bekleyip göreceğiz hep birlikte...

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Anayasamız diyor ki,
"Meclis, Cumhurbaşkanını seçemeyecek duruma gelirse -ki Anayasa Mahkemesi chpnin bu itirazını haklı bulursa bu durum kesinleşecek, çünkü zaman kalmadı Cumhurbaşkanını seçmek için- erken seçime gidilir."

Bekleyip göreceğiz hep birlikte...

Kaynak gösterebilir misin?? Yani seçemeyecek durumdan kasıt nedir buna kim karar verir? Anayasa mahkemesine gidilme nedeni dediğim gibi 3 de 2 çoğunluğun katılımı olmadan nasıl olur da oturum açılabilir görüşü (ki bu anayasada küçük bir açıktır, 250(tam sayısını bilmiyorum unuttum) milletvekili olunca oturum açılabiliyor ama 367 olmadan sonuçlanamayan bir oturumu açmak mantıklımıdır muhabbetiyle anayasa mahkemesine gidiliyor bunları doğru bellemek lazım)

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
seçemeyecek durumdan kasıt şudur. gerekli süre belli, seçilmesi gereken son gün belli. şimdiki durum tam gerekli süreyi ucu ucuna tutturuyor yani hiçbir iptal olmazsa son anda seçilmiş olacak. herhangi bir iptalde baştan başlanacaksa (1. turdan) son gününe kadar sonuçlanamayacak. kaynak için anayasaya bakarsın...

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
CHP nin amacı Anayasada bulunan küçük bir açığı (96 ve 102. maddelerdi sanırım.. Birinde aksi belirtilmedikçe gerekli sayı.. ibaresi var, diğerinde cumhurbaşkanlığı seçiminde alınması gereken oy sayısı ... olayı var) anayasa mahkemesine götürüp, A. Necdet Sezer'in 9 üyeden 7 sini seçtiği bir mahkemeye taşımak. Yani olay demokratik bir olay değildir.

Gelelim diğer mevzuya. AKP için daha dün seçim istemiyordu denmiş. Bugün de istenmiyor zaten ama işte siyaset bu. Gerektiği zaman işine nasıl geliyorsa o yönde davranmak elbette ki anayasa dahilinde..

Olaya tek taraflı baktığınız burdan anlaşılıyor işte..Sezer'in seçtiği 7 üyesi bulunan anayasa mahkemesine taşımak demokratik değil diyorsunuz,ama Erdoğan'ın "Bunu seçeceksiniz" diyerek Abdullah Gül'ü seçtirmeye çalışmasını demokratik buluyorsunuz..

Seçim konusunda da işine geldiği gibi davranmak lafının çeşitli jargonlarda karşılığını söylememe gerek yok herhalde..En bilinen anlamı olan iki yüzlülüğü söyleyeyim..Gerisini sizler düşünün.

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
seçemeyecek durumdan kasıt şudur. gerekli süre belli, seçilmesi gereken son gün belli. şimdiki durum tam gerekli süreyi ucu ucuna tutturuyor yani hiçbir iptal olmazsa son anda seçilmiş olacak. herhangi bir iptalde baştan başlanacaksa (1. turdan) son gününe kadar sonuçlanamayacak. kaynak için anayasaya bakarsın...

Kardeş anayasada ne yazdığını söyledim. 1. ve 2. turda 367 şartı var. Bu olmazsa anayasaya göre salt çoğunluğu yakalayan cumhurbaşkanı olur. Eğer senin dediğin olsaydı niye 4 oturum yapılsın ki?? Her cumhurbaşkanı seçiminde Anayasa Mahkemesine mi başvurulması gerekmeliydi? Yada halk oylaması? Prosedür dediğim gibidir isteyene kaynak gösterebilirim? Ama karşı kaynak göstermesi şartıyla..

BiLHost' Alıntı:
Olaya tek taraflı baktığınız burdan anlaşılıyor işte..Sezer'in seçtiği 7 üyesi bulunan anayasa mahkemesine taşımak demokratik değil diyorsunuz,ama Erdoğan'ın "Bunu seçeceksiniz" diyerek Abdullah Gül'ü seçtirmeye çalışmasını demokratik buluyorsunuz..

Seçim konusunda da işine geldiği gibi davranmak lafının çeşitli jargonlarda karşılığını söylememe gerek yok herhalde..En bilinen anlamı olan iki yüzlülüğü söyleyeyim..Gerisini sizler düşünün.

Herkes istediğini aday gösterebilir. İsterseniz Deniz Baykal da aday göstersin. Benim dediğim olay. Anayasa Mahkemesinin amacının anayasayı ihlal durumlarında ortaya çıktığını ve bu olayın demokratik olmadığını sadece anayasa ihlal olduğunda olacak şeylerin yapıldığı bir yeri bir takım siyasi görüşlerle düzenlenmemesini savunmaktayım. Ben idealist birisiyim (felsefi manada bazıları belki anlamaz anlamını ama). Ve bu olayın ideali budur diyorum. İdealinde kadrolaşma olmamalı. Halkın seçtiği meclis bu cumhurbaşkanını anayasalar çerçevesinde seçmeli. Haa insanların korktuğu nokta var ilerde değiştirilmek istenirse anayasa filan. O zaman Anayasa Mahkemesi ayağa kalkmalı. Ve hatta işte o zaman Ordu göreve gelebilir. Ama Anayasaya aykırı durum yokken bu işlere girilmesi kaos yaratır...

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Anayasaya aykırı olup olmadığı hakkında biz sadece yorum yapabiliriz..Bu konuda son sözü söyleyecek olan kurum Anayasa Mahkemesi'dir.

İstediğini aday gösterme konusuna ben de katılıyorum..Ama göstereceğiniz adayın seçilmesi matematiksel olarak imkansızken kalkıp aday göstermek sadece kendini avutmaktır.

Bu durumda gerçekten halkı temsil eden bir iktidarın yapması gereken "Bu adamlar neden benim seçtiğimi istemiyor..Ben bir de şunların derdini dinleyeyim" diyerek onlarla ortak bir paydada buluşma çabasına gitmesidir.Ancak ne yazık ki AKP iktidarından bu adımı göremedik.Kendileri halkın seçtiği vekiller olabilir ancak diğer vekillerin de halkın seçtiği vekiller olduğunu unutmamalı.

Ben CHP'nin veya diğer bir partinin "Aday bizim partiden olsun" diye birşey söylediğini hatırlamıyorum..Hepsi sadece "Gelin hepimizin evet diyeceği bir aday seçelim" dediler..Bence bu da en doğal hakları.

Eğer sen bu çağrıya kulak vermeyip kendi bildiğini okuma yoluna gidersen,sana tuzak hazırlamalarına da kızmaman lazım.Çünkü sen bu tuzaklarla karşılaşacağını bilerek tek başına yürümek istedin..

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Ben CHP'nin veya diğer bir partinin "Aday bizim partiden olsun" diye birşey söylediğini hatırlamıyorum..Hepsi sadece "Gelin hepimizin evet diyeceği bir aday seçelim" dediler..Bence bu da en doğal hakları.

Eğer sen bu çağrıya kulak vermeyip kendi bildiğini okuma yoluna gidersen,sana tuzak hazırlamalarına da kızmaman lazım.Çünkü sen bu tuzaklarla karşılaşacağını bilerek tek başına yürümek istedin..

Öyle değil ama aday AKP den olmasın diye görüşülmüştü. Kısa süreli (2 saatlik) bir görüşme de yapılmıştı. Sonuç alınamamıştı tabi ki.. Bu arada zaten gerek CHP, gerekse AKP tam alıntıdaki son paragraftaki gibi siyasete giriştiler. Anayasaya uydurarak birbirlerine çamur atarlarken birden CHP kendisini tutan abisi olarak gördüğü Anayasa Mahkemesine başvurdu. Ama Anayasa Mahkemesinin kararı her ne kadar lehlerine gibi gözükse de "son söz parlemanto"nun kararı da çıkabilir..

Mepring

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Demokrasinin Türkiyede ideolojilere özel oldugu bir kere daha görüldü. Sorun degil çirkeflik yapılabilir Anayasadaki ifadeler kendilerince yorumlanabilir. Anap - Dyp ye teşekkür etmek gerekir yarın secim olsun AKP %45 oy oranını bulur ondan sonra ne olur hep birlikte görürüz :) Yaşasın Demokrasi

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yav o değil de, benim hitlerim arttı seçim yüzünden. Anayasa mahkemesine başvursam mı hergün seçim olsun die :p

Ama AdSense'e de izah edilmez ki bir seçimde nie bu kadar hit artar :D

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Daha sonrasını bekleyip görmene gerek yok.

Yönetimdeki parti, Kürtçü-Sözde İslamcı-İsrail Sever sentez ideojisinde, Amerika'da Erbakan'ın fişini çeken Amerikalılar'ın desteğiyle, "Ilımlı İslam" zırva modellemesi ile kurulmuş bir partidir. Amerika'nın Ortadoğu Projesine herşeye seyirci kalarak, Müslüman komşulara yapılan mezallimleri görmezden gelerek, (ama amerikan kuklası Dubai Şeyhleri ve Suudi Kralları ülkemizle "yoğun" iktisadi ortaklıklara giriştiler, nedense hepsi "gayri menkul" alanında), en büyük katkıyı sağlamıştır. Buralarda kurulduğu davulla zurnayla ilan edilan Kürt devletine karşı serçe parmağını bile kaldırmamıştır, Türkmenlere yapılanlara karşı 3 maymunu oynamaktadır. Dışarıda Müslüman kardeşlerimize yardım etmeyen bu kurum, içerde de İslamcı politika güdüp, CHP'nin de yaylım gerilimiyle daha da potansiyel toplamaktadır. Bunların müslümanlığı "kendine müslümanlıktır". Türkiye'de bunların döneminde "Türk" olmak suç olmuş, "Milliyetçilik" en büyük tehdit sayılmış, ülkede yaşayanların adı Türkiyeli'ymiş gibi davranılmaktadır.

Anayasal bütün kurumlarla kavga ederek, sürekli her toplantı ve resepsiyon öncesi türban krizi çıkartmış, ama bunu çözmek için meclisteki ezici çoğunluklarıyla gene ülkenin ileri-muhafazakar kesiminin oylarını kaybetmemek için yargıyla, askerle, üniversiteyle küsüşme oyunları yapmıştır.

Hesap basittir, Cumhurbaşkanlığı kazanıldığı zaman üniversiteler ve yargı da bu grubun eline geçecektir ve kavganın 2 önemli kanadı 7 süre içinde yavaş yavaş bitirilecektir. Ülke "demokrasi" diye ülkenin 3'de 1'inin istediği gruba yasama-yürütme-yargıyı verecektir.

İleri Muhafazakar arkadaşlar zannetmesinler ki, AKP bütün bu güçleri eline geçirdiğinde dahi türbanı kabul ettirecek ya da meclise getirecek, bu sürüncemeyi, bu gerilimi korumak onların yaşamsal faaliyetleridir. Amerika'nın istediği de toplumun böyle dandik dundik işler ile uğraşarak aşağılarda olan olaylara karışmamasıdır.

Ordu, ordu deyince demokrasi çığırtkanlığı yapan, dünün demokrasi düşmanı demeç şampiyonları da bu çekişmenin son kalesi ordu ile karşı karşıya geldiğinde gerilimin yükseldiği anda, öncekilerin fişi nasıl çekildiyse bunların fişi de çekilip, yeni gerilim yaratacak birileri mutlaka ortaya sürülecektir.

Türkiyenin, Türklük ve İslam bayrağını aynı anda Dünya'da taşıyacak, ulusalcı ve batı yalakası olmayan bir yönetime ihtiyacı vardır. Bu hükümet her hareketiyle dışarda batının uşağı, içerde halkın yarısının düşmanı, Türklük kavramını tamamı ile reddeden, İslam'ın değil bayrağını mendilini bile taşımayan bir görüntü çizmiştir.

Demokrasi sandığa gidip sonra ağzını havaya açıp beklemek değildir. Atatürk, Bursa ve diğer hitaplarında, ülkedeki temel değerlerin sarsılacağı her an, polis-asker-yargı var demeden, azınlık-çoğunluk demeden mücadele etmemiz söyledi. Bu ülkeyi Atatürk ve ordumuz kurdu. Bu ülkeyi Amerikan-Yahudi iş adamlarıyla ülkeyi parselleyen, dibimizde soyumuza yapılan kıyıma seyirci kalıp, içimizdeki haine her türlü hakkı veren, onların devlet kurup şehirlerimize karışmasına bile ses etmeyen, sözüm ona İslamcı görünen bu insanlar bu Cumhuriyet'i özgür ve demokratik kılamazlar.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden açıklama geldi..
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=21468&cat=110&dt=2007/04/27

Askerin bu süreçte açıklama yapması gerçekten durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Olayın hukuk aşamasında olduğu bir süreçte, bu tür olayları kimse istemez elbette ama bu duruma geldiğine göre anlayın artık olayın vahametini..

Ülkeyi bu kaosa sürükleyenler utansın...

M

MasterTR

Misafir
asker bakti siyasetcilerde i$ yok bari biz el atalim yoksa engelliyemiyecez dedi :) oyle yada boyle abdullah gul e engel olamayacaklarini anladilar.

ulkemizi komik duruma du$urmekten ba$ka neye yaradi $imdi bu?? ta$ devrinde kaldi bunlar ilerleyin artik gerici gerici diyorsunuz i$te gericiler ortada. bu tur siyasetle anca geriye goturursunuz ulkeyi asla ileriye goturemezsini!

saatler asil $imdi 100 yil geriye aliniyor hadi buyrun burdan yakin.

ilkayuydu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yaşasın hit :) hemen Secime Git :p

haehuhae koptum buna...

Bi ara anayasayi 1 kere ihlalden birsey olmaz denilip ihlal ediliyordu ve birsey olmuyordu simdi ise son 50 yilin anayasa sevinci birden ortaya cikiyor :).

Tabi bana kalirsa da erken secim olsun...

Priapos

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
chp ve digerleri (anap dyp) bu oylamaya katilmayarak, adeta kacarak ne kadar aciz duruma du$tuklerini tum turkiyeye gosterdiler..
1. veya 2. oturumda olmasada 3. oturumda bu meclis cumhurba$kanini sececektir.
anayasanin gerekli maddesini okuyabilen ve kafasi cali$an herkes orada yazilanlarin 367 degil 184 arandigini yazdigini gorecektir.
tabi at gozlugu takip gormek istemeyenleri bu genellemeden cikarmak gerekiyor.

İlk Mesajları Okudum şimdi...

Bayaa komik Geldi..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.