Arkadaşım koyunu kuzuyu bir tarafa bırak ,çocukluğumuz Atatürk posterlerini öperek ve bu konuda eğitim alarak geçti. Ben 15 yaşına geldiğimde 100 fazla kurs almışımdır ki sen üniversite okusan bile benim seviyeme ulaşman yıllarını alır. Burada Atatürk konusunda uzun uzun saatlerce sana ükelalık yapcak kadar bilgimde var. Sen birincisi değişik kavramlardan habersizsiz olarak yazı yazıyorsun. Türkiyeyi Atatürk değil Türk milleti kurtarmıştır mesela. Yukarıya yazdım ama hala aynı türküyü söylemeye devam ediyorsun. Bana Akp milletvekilini tanıyormusun akrabasımızın desen ana tanımam derim ilk defa senden duydum. Eğer böyle bişey içinden geçirdiyse bile kimsenin kalbini okuymayız söylediğine itibar etmek zorundayız. Eğer kanunen yasak değilsede adamı savcı olup hakim olup yargılayamayız. Ayrıca Atatürkü anlamaktanda o kadar yoksunuz ki ,sadce sen değil hepimiz. Atatürkü anlamak 10 kasımda yas tutmakmıdır? Atatürkü anlamak leblebiyle rakı içmekmidir? Atatürkü anlamak fransızca şarkı dinlemekmidir? Atatürk kimdir? Cevap: Biz Atatürk nerdedir cevap: Kalbimizde .Maddi manevi her yönden olgunlaşmaya her zamanki gibi şimdide ihtiyacımız var. Bu olgunlaşma illaki ceketine atlından Atatürk rozeti takmak değildir. Saçmalıklar o kadar hat safhaya geldi ki tbbmm ye bile girdi. Her kes Atatürk adından bir şeyler kazanma yarışında. iyi diyerek veya hatalı diyerek yorumlar yapmak ,buna yüksek memurlarda dahil. Yorum yapılabilir her şey tartışılır ama bundan menfaat ummak kalleşliktir. Ben burada vea herhangi bir yerde yaptığım kötü işleri nasıl ülkücü bıyığının altında saklayamazsam aynı şekildede Atatürkün arkasına saklayamam. Atatürk ruhtur ,atatürk düşüncedir,atatürk gerçekçiliktir,atatürk ilericiliktir,atatürk geçmişe takılma deildir. Hz.Adem ve Hz.Havva insanlığın başlangıcı. o günden bu güne ölen o kadar insan var. Biz herbirine yas ilan edersek ömrümüz boyunca yas tutmuş oluruz. Atatürkçülük yas tutmak değil,ileriyi görmektir.Hayatın kanunun ölmek ama bize düşen buna saygılı olmak saygıyıda hiçbir zaman hiçbir şeyde aşırıya kaçırmamak. Her şeye rağmen dimdik ayakta olabilmek ve dünya milletleri arasında gerektiği yeri yeri alabilmek. Evet ölüm Allahın emri ve hepimiz bir gün öleceğiz ,ölüyede saygımız var ama toprağın altına koyup geliyoruz. bir kaç gün ağlayıp sonrada unutuyoruz. Ahirete inanıyoruz ve bir gün mutlaka buluşacağız diyoruz. Bu kadar hararetli olmanı gençliğine ve düşünce sığlığına veriyorum yalnış anlaşılma olmasın .Bu şekilde ölümle yıkılıp kahrolacaksak bu hayat çekilmez bunu böyle bilin. Annesini babasını yakınlarını akrabalarını kaybedenler bir gün kendileride ölecekler. Yeryüzüne yani gezdiğiniz sokakalara dolan insanlar 100 yıl sonrasının mezarlık sakinleridir. Ve şu andaki mezarlık sakinleride 100 yıl öncesinin sokaklarda dolaşan senin benim gibi insanlarıdır. Ölüm varsa ve bu gerçekse ölecekmiş gibi Allaha ibadet etmelisin.
Allahın kanunlarına uymalı ve Hz. Muhammedi(S.a.v) Peygamber olarak kabul ederek bu dünyanında sonunda bitici olduğunu bilerek ona göre Allah ne istiyorsa yapmalısın.Kavgaya gürültüye hiç gerek yok, çünkü hepimiz Hz. Adem ve Havvadan geliyoruz ve akrabayız.Yani insanları eleştirmek ve her yaptıklarına gülmek hiçte masum olmayan bir şeydir. Mülüm gürsesin bir şarkısı var Düşmez Kalkmaz Bir Allah diye aynen öyle.
hikaye: 2 tane kör dolma yerken 2 şer 2 şer yiyen kör diğerine hep tek tek yiyelim arkadaşım diye tavsiyede bulunurmuş. Demekki insan başkasını kuzu postunda görebiliyorsa oda öyle olabilmektedir. Ortada olmayan şeylerden huylanmak ise ruh hastalığıdır ve ciddi tedavi edilmesi gerekir.
Saygılar