İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

alan adı uzantısı

türkiye1

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
.sevgi

.oyun

.ankara

.forum

.indirim

alan adı uzantıları tescile açılacaktı. bir ara haberi çıkmıştı. bilginiz var mı açıldı mı ?

alan adı uzantısı nasıl tescile açabiliriz nereye başvurulur maliyeti nedir ?

yeni türk ticaret kanununda her şirketin web sitesi olma zorunluluğu getirildi . açmayan şirketlere para ve hapis cezası verilecek. bu kanun domain fiyatlarının yükselmesine neden olur mu ? bir de com.tr zorunlu mu ? büyük ihtimal com.tr yapacakalr nic.tr para kazansın diye . saçma ya siz ce kral adında kaç şirket var ve hepsi com.tr yi alamaz ki . illaki kral emlak sa kralemlak.com.tr diğer kral emlak ne yapacak . bence com.tr ile sınırlandırılmamalı . türkiyede şirketlerin %20 oranında web sitesi var . diğerlerinin yok . domain fiyatları epey bi zamlanacak . yaklaşık 1.000.000 şirket olduğu bilgisi doğruysa.

türkiye1

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
alan adı uzantısı nasıl tescile açabiliriz nereye başvurulur maliyeti nedir ?

zubar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
ben de merak ettim bunu. .gir gibi bir uzantıyı almak için 10bin dolar vermek yeterli mi :)

almak için kime ne gibi belgelerle başvurmak gerekiyor?

türkiye1

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
puttld

tamam ben 10000 dolar koyacağım ve hersene 2500 uzatma parası ödeyeceğim . tek domain içinmi

veya

.turk uzantısını açıp herkese bundan alan adı satabilecekmiyim. hani herkes .com alan adı satın alabiliyor . ben bunu sordun . .com .net .org . biz .info gibi bende

.turk alan adı uzantısını herkese satabilirmiyim.

puttld

bir alan adı uzantısını tescile açacağım ör: .turk gibi (oyun.turk haber.turk alisveris.turk vb.) herkes tarafından tescil edilebilecek . ben satışını gerçekleştireceğim . siz bu işi yapabiliyormusunuz .

.tk tescile açılmadan önce hakkını alan firma futbol.tk haber.tk gibi binlerce domaini tescil ediyor sonra .tk yi 1,5 usd fiyat ile tescile açıyor belli bir süre sonra elindeki binlerce alan adının açık arttırmasını yapıyor. hepsinide sattı.

puttld

bir alan adı uzantısını tescile açacağım ör: .turk gibi (oyun.turk haber.turk alisveris.turk vb.) herkes tarafından tescil edilebilecek . ben satışını gerçekleştireceğim . siz bu işi yapabiliyormusunuz .

.tk tescile açılmadan önce hakkını alan firma futbol.tk haber.tk gibi binlerce domaini tescil ediyor sonra .tk yi 1,5 usd fiyat ile tescile açıyor belli bir süre sonra elindeki binlerce alan adının açık arttırmasını yapıyor. hepsinide sattı.

bu işle uğraşan var mı ?

zubar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
global dns olanı satan yok mu peki? com u kim satmış?

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
sadece tek bir yeni uzantının başvurusu sırasında 50000 dolar ödemeniz gerekiyor. ve bu sadece başlangıç.

türkiye1

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Sınırsız *.Turk domain açabilirsiniz.
Fakat şu an bunu satan firmanın dns sunucuları ile global dns sunucular farklı olduğu için sizin sitelere erişim sağlanamayacak, belki ilerde global dns ile diğer dns sunucular birleşrise her kez tarafından girilebilir olacak.

Sizin sitenize girmek için orneğin her ziyaretci dns adresini değiştirip sizin dns sunucunun ip adresini yazması gerek.

Global Dns Sunucu: tüm dünyada kullanılan .com, .net vb bilindik uzantıların barındırıldığı dns sunucu, Daha açıkçası tüm dünyada kullanılan merkezi dns sunucu...

İşin özü bu hizmeti bende size verebilirim, mühim olan ziyaretcilerin dns ip'lerini değiştirmesi.
.

turk alan adı uzantısını tahsis etmek için 10.000 usd ödüyorum. tahsis edildikten sonra sınırsız *.turk alan adı alabilirim doğrumu ? satışına hemen başlayabilirmiyim ? global olmadığını biliyorum . ileride illaki global yaparlar. puttld ben www.futbol.turk alan adını tescil ettim ve www.dkbvhb.com alan adını tescil ettim. www.futbol.turk alan adını www.dkbvhb.com alan adına yönlendirebilirmiyim ? seninle çalışırız inşallah puttld

türkiye1

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Onlar icann tarafından açılıyor ve firmalara kayıt hakkı veriliyor, genellikle verising firmasına yetki veriliyor.
Yetki verilen firmalarda aranan özellikler hakkında bilgim yok, internetten araştırabilirsiniz.

Örnek vermek gerekirse ismini hatırlamadığım bir firma xxx uzantısı için yıllardır uğraşıyor. Yakında açılacak ve tahminlere göre her domaine 60$ para alacaklarmış, 2011 yılı planları 500.000 domain satmakmış. Buda 30,000,000$ eder :D
ne 60 doları ya :) ben 5 tl den tescile açacağım . nator gibi sitesini ayarlayabilirmisin puttld

türkiye1

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Güncel fiyatları bilmiyorum, satışa hemen başlayabilirsiniz.
Global olmayan isim isterseniz çok uygun fiyata dns sunucu kiralayabilirim...
Tabiyiki yönlendirebilirsiniz, herşeyiyle bildiğiniz domain gibi çalışır.

yani ip değişimine gerek kalmaz .

biri ie den veya firefox tan www.futbol.turk adresini tıklayınca yönlendireceğim .com domainine hiç bir sorun olmadan girebilecek mi ?

10.000 usd ödeyeceğim .turk u alacağım ve istersem kendim binlerce .turk uzantılı alan adı tahsis edebileceğim.

türkiye1

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
put tld başka bir diyeceğin varmı konuyla ilgili . unuttuğun birşey var mı ?

.turk

alan adı uzantısını alacağım . 10.000 usd nereye yatıracağım .

size ne kadar ödeyeceğim ? çalışma şartlarınız nelerdir . .turk alan adı uzantısını sadece ben satacağım natro,linesis,isimtescil gibi yerlerde satışını yapmayacağım. sitesini ne kadara kurarsınız ?

Bunu yapabilmeniz için ziyaretcinin ağ bağlantı ayarlarından "Aşağıdaki dns sunucu adreslerini kullan" seçeneğini işaretleyip sizin verdiği ip adresini girmesi gerek yoksa çalışmıyor, siteler açılmıyor.

yönlendirme olmuyormu . bilgisi yoktur insanların . sadece adres yazar tıklar sen bunu bunu yap dersen olmaz ki

yönlendirme olmazsa olmaz .

resmiyeti var mı . ben .turk alan adı uzantısını tahsis ettim bunu gören bir akıllı icann da .turk uzantısını tahsis edebilirmi

türkiye1

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Konuya son mesajım,

Yapılan iş aşağıdaki gibi,
LÜTFEN SONUNA KADAR OKUMADAN YANIT VERMEYİN

1)sizin için dns sunucu kiralanıyor
2)Sunucunun içerisine gerekli yazılım kuruluyor,
3)sizin uzantılarınızın tanımlaması yapılıyor
4)size bilgisayar programı veriliyor, bunu ziyaretcilerinizin bilgisayarlarına yüklüyorsunuz, bu yazılım dns ip adreslerini otomatik değiştiriyor.
5)bundan sonra sizin verdiğiniz yazılımı kuran herkezin bilgisayarında sizin siterliniz açılıyor.

Yapılan işin icann ile alakası yoktur... İcann'ın kurduğu sistemin bir benzerini kuruyorsunuz...
Bu işlemler tamamlandıktan sonra domainlere yönlendirme yapabilirsiniz, name server atayabilirsiniz.

:) Ben sadece size bilgi vermek için ilk mesajı gönderim sonra siz sordukça yanıtladım, amacım hizmet satmak değildi, internetten araştırabilirsiniz.

teşekkür ederim . farkındayım . bende bana bilgi verdiğiniz için veya sorularımı yanıtladığınız için para teklif etmedim . sistemi kuracağım . siz kuracaksınız . onu sordum siz ne kadar ücret talep ediyorsunuz diye

olmadı o zaman . herkese tek tek şu programı kur diyemeyiz . herşey için teşekkürler puttld. mesajımı aldınız mı ?

puttld süper dahi . sitesini incelerseniz sizde farkedersiniz . helal olsun size . beğendim .

www.puttld.gen.tl

inceleyiniz süper yapmış

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
türkiye ne yazacaksan 1 mesaj içerisinde yaz.Tekrar tekrar mesaj yazıp konuyu kirletme.

türkiye1

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
put tld

bana verdiğin bilgiler ve yardımcı olduğunuz için size teşekkür ederim

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.