İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Alexa sıra düşürme taktikleri (Kesin işe yarayan yöntemler)

Ustad46

0
Onaylı Üye
Katılım
16 Kasım 2008
Mesajlar
1,166
Reaction score
20
2019 yılında Alexa bazı kriterlerinde değişikliğe gitti. Eskisi gibi Alexa sıralama düşürme yöntemlerini bir kenara bırakarak anlatacağım son SEO teknikleri ile Alexa sıranızı ilk 1000'lere ve hatta daha detaylı çalışma ile ilk 100 site arasına da sokabilirsiniz. Alexa sıralamamı nasıl düşürebilirim şeklinde soruları soran binlerce site sahibi vardır. Alexa sıralama düşüşünün sadece iki önemli katkısı olabiliyor. İlki Alexa sıralaması düşük bir siteniz olması durumunda, sitenize reklamcılar ya da firmalar daha fazla nitelik ve kalite yüklerler. Bunun dışında SEO etkisi olarak da bir katkısı vardır. Sitenizin arama motoru indexlerinde de faydası olduğunu, bu işi yapan (Alexa sıra düşürme hizmeti veren arkadaşlarımın görüşü) kişilerden bizzat duydum.

Alexa düşürme mi yoksa yükseltme mi ?
Alexa sıralamasının düşürülmesi aslında sitenizin Alexa seviyesinin yükseltilmesi anlamına gelir. Sitenizin Alexa sırası 100 ise, siteniz çok değerli bir site olarak görülürken, sitenizin Alexa rankı 100000 ise, sitenizi çok da iplemezler. Alexa sıralamasının düşük olması (İlk 1000 site içinde olmak örneğin) sitenizin hitinin de yüksek olduğu anlamına gelir. Çünkü Alexa algoritması, sitenize 1 ay boyunca giren ziyaretçilerin toplamının günlük ortalamasının alınması ile sitenizi bir sıraya atar. Geçtiğimiz ay sitenize gelen ziyaretçilerin etkisini bu ay görebilirsiniz. Eğer sitenizin Alexa premium kaydı yoksa bunu 28 günde görebiliyorsunuz. Premium kaydınız varsa da gelişmeleri günlük takip edebiliyorsunuz.

Peki Alexa değerini düşürme yöntemleri nelerdir? 2019'da Web Sitesi Alexa Sıralamanızı Artırmak için 6 SEO Tekniği varr. Bunları uygulayarak sitenizin Alexa seviyesini düşürebilirsiniz. Birçok işletme, web sitelerinin Google’daki sıralamasını yükseltmek için mücadele eder. İşte kaliteli müşteri adayları ve organik trafik yaratacak SEO tekniklerine bir göz atın.

alexa-sıra-düşürme-yöntemleri-2019.jpg

Alexa sıra düşürme taktikleri (Kesin işe yarayan yöntemler)

  • Sitenizin hızı iyi olsun. Alexa botlarının site hızını dikkate aldığını ve açılış hızının yavaşlığının botların veri almasına engel olduğunu unutmayalım
  • Sitenizin description (açıklama) bölümünde sitenizin her sayfasının bilgisinin bulunması gerekir. Site kategorisinin belirgin olması Alexa botlarının daha kolay veri toplamasına yardımcı olur.
  • SSL sertifikalı siteler Alexa gözünde daha güvenilir sitelerdir. Google 2018 yılının Eylül ayında SSL sertifikalarının kullanımını zorunlu kıldı. Alexa da 2019 yılından itibaren Alexa sıralamalarında SSL sertifikalı sitelerin daha avantajlı olacağını açıkladı.
  • Sitenizin hitini artırın. Hitiniz arttığında Alexa sıranız doğal olarak düşecektir.
  • Tarayıcı refresh eklentisi kullanarak farklı sayfaları otomatik ziyaret edebilirsiniz. Örneğin günlük 10 farklı sayfayı 100 defa ziyaret edebilirsiniz.
  • Resim alt etiketleri olmalı. Sitenizdeki görsellerin taranmasında Gooogle gibi Alexa da resim alt etiketlerinin gerekliliğine vurgu yapıyor. Resimlerin legal mi, illegal mi olduğunu etiketlerde göstermeniz gerekiyor.
  • Sayfalardaki bağlantılarda _blank etiketi kullanarak her sayfayı yeni pencerede açtırabilirsiniz.
  • Sitenizi özellikle webmaster sitelerinden duyurun. Çünkü webmasterlerin geneli Alexa toolbar kullanarak sitenizi Alexa botlarına daha çabuk duyurur.
  • AMP (Hızlandırılmış mobil sayfalar) Alexa sıralamanızda önemli bir kriter daha. Mobil kullanımın artması ile AMP sayfaların da sizi rakipleriniz karşısında avantajlı kılacaktır.
  • Sitenizde geçirilen zamanın fazla olması. Ziyaretçilerin sitenizi benimsemesi ve birşeyler alması gerekir. Eğer yanlışlıkla girilmiş bir siteyse hemen çıkarsınız. Sitede 1 saniye bile kalmazsınız. Sitenizin aranan site olması ve gelen ziyaretçinin sayfada geçirdiği zamanın artması, Alexa tarafından dikkate alınacak bir diğer kriterdir.

Kaynak: iyinet.com
 

btkc

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
6 Nisan 2019
Mesajlar
11
Reaction score
1
Konum
Eskişehir
tarayıcı refresh eklentisi için hazır eklenti mi var? yoksa manuel olarak yapmaktan mı bahsediyorsunuz?
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst