İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Alexa ve Domain Lokasyonu

z08g

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
merhaba arkadaşlar,
anlamadığım bir konu var..
şimdi godaddy veya başka bir firmadan alan adı alsanız dahi, alexa'da ülkenizin TR olduğu ortaya çıkıyor.. her ne kadar içeriğiniz ingilizce olsa bile, o TR simgesi yerine UK,US veya başka bir ülke gelmiyor.. hani alan adını yerli bir firmadan alsak anlayacağım ama yabancı firmadan alıyorum neden TR çıksın, içerikte yabancı olduktan sonra.. acaba google veya alexa ip'den falan mı anlıyor TR olduğunu..

bunu düzeltmenin veya ilk alan adı alırken halletmenin bir yolu yordamı var mıdır..?
şimdiden bilgilerini paylaşacak olanlara teşekkürler..

T

trgy

Misafir
Hosting ile alakalı bir durum veya google website yöneticisi araçları ile ilgili bir durum. SOn olasılık ise hit ile alakalı bir durum. :)

OnuR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
52
ben şöyle biliyorum, ziyaretçi yüzdesi en çok hangisiyse o bayrağı koyuyor alexa. Az önce baktım soru üzerine %95 TR görünüyor bende alexada. Sizde TR hit oranı kaç?

z08g

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
TR hit oranı %65.. ama benim site ingilizce, subdomain ispanyolca..
ayrıca sınırsız adsl olunca benim için yeni keşfettiğim site olan avaxhome.ws 'ye baktım şimdi.. alexa bayrağı iran gözüküyor.. ancak alexa'dan en çok ziyaret eden ülkeler arasında hırvatlar,tunus,belarus gibi ülkeler yer alıyor..

OnuR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
52
Söylediğin sitenin % oranında iran daha fazla görünüyor ama..

z08g

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
atlamışım orayı..
o zaman bu bayrağın değişme ihtimali olabilir mi, yoksa ilk aldığı bayraktan kurtulma ihtimali yok mu?

OnuR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
52
tam bilgi sahibi olmadan yorum yapıyorum..
1- Bence dmoz'un ve pr'lerin güncellenmesi gibi bununda güncellenme zamanları vardır ona denk gelebilir de değişebilir (hit dediğimiz gibi başka ülkeye dönmüşse..)
2- Uzun bir süre (6-7 ay kadar) aynı ülkede seyretmesi lazım hit oranın..

Yani 2 siteyi analiz edersek hitlerinin ülke bazında değişmesi lazım..

z08g

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
test edilmiştir onaylanmıştır.. :)

1 ağustos günü açılan ingilizce içerikli sitede ilk başta benden başka kimse olmadığı için TR bayrağını almış olup, an itibari ile baktığımda ise US bayrağını taşımaktadır.

hangi koşulları taşıdı:
hosting ve domain yabancı idi. (hostgator/godaddy)
gelen hitlerin yüzde %65'i amerika idi.

tahiminim aylık periyodlarda, hitlerin yoğunluğuna göre güncelleme olduğu.

herkese tatlı rekabetler :aşık:

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.