İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

alexa yanlış veri veriyor

i.ari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Merhaba arkadaşlar,
alexa türkiye deki ilk 100 giren siteleri inceledimde.
Günlük 60 k ortalama giren kişi sayısı olan siteyi ilk 100 almış. ama günlük ortala 100 k dan fazla olan siteyi almamış bu cok garip geldi.

Ayrıca youtube.com türkiye iplerinde banlı Neden sıralamadan düşmedi?
Hiç girilmeyen sitenin nasıl hiti olabilir ki.

Miller

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
alexanın top 100 istatistikleri anlık güncellenmiyor. dolayısıyla bu tip hatalar normal.
youtube konusuna gelince;
bu aç/kapa aç/kapa olayları dolayısıyla internet kullanıcılarının önemli bir kısmı dns değiştirerek girmeyi öğrendi. telekom bu nedenle dns değişimi ile erişimi de kapattı. bu kez araya proxy servisleri girdi. ve youtube hala türkiye'den önemli miktarda hit alıyor.
ama tabi ki bu hit onu türkiye'de ilk 10'a sokacak derecede fazla değil şu an. ama veriler anlık güncellenmediği için hala sıralamasını koruyor. yasak devam ederse ilk güncellemede yerini kaybedecektir.

i.ari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
proxy siteleri yurt dışında kişiler kendi üzerinden degil o serverin bulundugu yerden giriyor.

ilk 100 ü bilmiyorum ama genelde her gün güncelleme oluyor. Her gün kendi sitemin sıralamada degiştigini görüyorum.

Miller

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
standart sıralama güncellemeleri 2-3 gün geriden takip etse de anlıktır. (bi ara onlar da durmuştu, şimdi düzeldi, 2 gün geriden takip ediyorlar)
ama diğer ilk 100'ler, top 500'ler periyodik olarak güncellenir.

draga

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
youtube'a Türkiye'den giriş ülkeler çapında %4'tü sadece. etki bile etmedi adamlara :)

Miller

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
youtube'a Türkiye'den giriş ülkeler çapında %4'tü sadece. etki bile etmedi adamlara :)
O apayrı bir konu.
Ayrıca yüzde 4'ü değil, yüzde 1'iydi :)
Youtube en çok hispaniklerden ve kuzey amerikadan hit alıyor.
Arkadaş Türkiye sıralamasından bahsetmiş. Dünya sıralamasını Türkiye etkilemez zaten.

i.ari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Arkadaşlar türkiye sıralması için bahsediyor.
Türk iplerinden giremiyorlar. Daha hala nasıl sıralamada kalırki..

donjuanyasin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Benim bildiğim bir siteye ne kadar girildiği değil ne kadar çok sayfasının gezildiği önemli.O yüzden ben alexa'ya güveniyorum sonuçta alternatifimiz yok inanmasakta bizim için değerli.
*youtube girmek için kullanılan servislerden yanılmıyorsam 3 tanesi ilk 100 e girdi vtunnel ,ktunnel vs.vs. demek ki veriler gayet düzgün ayrıca you prn redtube gibi siteler de yasaklandı ama hala listemizdeler.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.