İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Alışveriş sitelerinden alışveriş yapmak güvenli mi?

badisaba

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Nisan 2008
Mesajlar
61
Reaction score
0
HABER AKTÜEL - İnternetten satış yapan online alışveriş siteleri hızla artınca ürün fiyatlarında düşüş gözleniyor. Özel günlerde özel kampanyalarla müşteriyi cezp etmeyi hedefleyen alışveriş siteleri, satışlarını bu günlerde ikiye katlıyor.

Alışveriş yapmaya zaman ayıramayan ya da fiyatında düşüş gözlemlediği ürünü kaçırmak istemeyen internet kullanıcılarının hücum ettiği alışveriş siteleri öncelikle altyapılarına yatırım yapıyor. Sistemlerini kuran site sahipleri, daha sonra da bankalarla görüşerek tüm bankaların fırsatlarından faydalanmak ve taksit sayılarını artırmak için sıraya giriyor. Bankalardan istediğini alan site yöneticilerine ise gün doğuyor. 6 ila 12 ay arasında uygun fiyatlara çok sayıda taksit yapan siteler ipi göğüslüyor.

Murat Kekilli, Talha Uğurluel, Murat Göğebakan, Ercüment Balakoğlu gibi ünlü isimlerin desteklediği www.simdial.com , uzun vadeli taksit ve cazip fiyatlarla satış yapan bir online alışveriş sitesi. Görüşlerine başvurduğumuz site sahibi Eser Şahin, simdial.com sitesini kurmaya karar verme aşamalarını anlatırken başarının sırrını “güvenilir olmakla” ilişkilendiriyor.

Ev elektroniğinden, oto aksesuarlarına kadar yediden yetmişe tüm ürünlere sitelerinden ulaşılabildiğine dikkatleri çeken Şahin, müşterilerle birebir ilgilenmenin ve sorunlara anında çözüm bulmanın satış rakamlarını artırdığını söylüyor. Sitelerinin kurulduğu ilk günlerde müşterilerin alışveriş yapmaya şüpheyle yaklaştığının altını çizen Şahin, bu güvensizliğe rağmen kazandıkları başarıyı şu cümlelerle özetliyor: “Müşterilerimizin internet üzerinden alışveriş yapmaya yanaşmaması ilk zamanlar bize zor günler yaşattı. Ancak güven çabalarımız sayesinde müşterilerimizden aldığımız destek azımsanmayacak kadar fazla oldu. Pozitif enerjiyle şuan önemli satış rakamlarına ulaştık. Simdial.com ekibi olarak alışverişlerinde bizi tercih eden müşterilerimizi hayal kırıklığına uğratmadık.”

4 bin üyesi olan simdial.com, Secure 128-bit SSL ismi verilen güvenlik sistemiyle kullanıcılarının bilgilerini koruyor. Şahin, sitenin güvenilir olmasının alışverişi daha keyifli bir hale geldiğini kaydediyor.

İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ YAPMAK İSTİYORUM

İnternetten alışveriş yapmak isteyenlerin yapması gereken sadece tercih ettikleri alışveriş sitelerine üye olmak. Bu sitelere üye olan site kullanıcıları ürünlerini seçtikten sonra hemen sipariş veriyor ve satın aldıklarını ürünleri adreslerine kadar getirtiyorlar. Üstelik çoğu siteler kargodan da ekstra ücret almıyorlar. Havalelerde indirim uygulayan siteler, internette oluşturdukları sanal mağazalarla, bilindik mağazaların satış rakamlarını yakalıyorlar.

MÜŞTERİSİNİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATAN SİTELER DE VAR

Vitrini güzel her alışveriş sitesine güvenilmemesi gerektiğini de “Şikayetim Var” platformlarındaki şikayetlerden anlıyoruz. Ödeme yaptığı halde ürünü teslim edilmeyen, arızalı çıktığı halde teslim alınmayan, istediği ürünü alamayan kullanıcılar yeni üyeleri “üye olduğunuz siteleri alışveriş yapmadan önce araştırın” diye uyarıyor.

Kurulduğu günden bu yana hiçbir müşteriyle sorun yaşamayan Şahin, ilkeli satış yapan alışveriş sitelerinin sayısının da azımsanmayacak kadar fazla olduğunu belirtiyor.
 

myguitar

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Ocak 2006
Mesajlar
184
Reaction score
0
Konum
Ankara
Hepsiburada ve ereyon'dan alışveriş yaptım şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.
 

annudora

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Mart 2006
Mesajlar
2,016
Reaction score
3
Konum
@nkara
Niye olmasın şu ana kadar - weblebi.com hepsiburada.com alisveris.com hizlial.com estore.com.tr den alışveriş yaptım hiçbirinde güvenlik sorunu yaşamadım. İnsallah bundan sonra da yasamam ama varsa bi sıkıntı sanal kart kullanılabilir pekala... Limiti artır alışverişi yap limiti sıfırla...
 

deviL

0
İyinet Üyesi
Katılım
22 Ağustos 2007
Mesajlar
731
Reaction score
2
Konum
Antalya
vatanbilgisayar , hepsiburada v.s buralardan alışveriş yaptım bende hiç sorun yaşamadım. Sorun yaşamak istemiyorsan, sanal kartla tek çekimli alışverişler yap. En aza indir sorun yaşama riskini.
 

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
25 Haziran 2005
Mesajlar
4,856
Reaction score
1
Konum
Bursa
konu başlığı ve konu iceriği uyusmuyor
 

sonsuzhost

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Şubat 2006
Mesajlar
1,287
Reaction score
1
Konum
burdan yak
Tamamiyle adını ilk kez duyduğum www.simdial.com sitesinin reklamını yapma amaçlı yapılmış bir haber çok saçma bir sitenin SSL i olması güvenli olduğu anlamına gelmez bırakın 128 biti 26 biti bu gün 20$ veren herkes bir SSL sertifikası alabiliyor bunu büyük bişimiş gibi ısıtıp ısıtıp önümüze getirmesin kimse sanal pos kullanıyorsan bu SSL i alacan mecburcun zaten aldığında kalkıp SSL im var diye kasma kendini bırakın bunları kimse çıkıpta ben çok güvenliyim diyemez dijital ortamda

Hepsini bırakın bir bankanın bana gönderdiği ATM kartı kuryeler tarafından kopyalandıktan sonra bana geldi kuryelerede SSL sertifikası versinler kuryeler adam gibi getirsin kartlarımızı :) ne güvenliği neyden bahsediyo bu insanlar ya.
 

Efsane

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Ekim 2007
Mesajlar
1,553
Reaction score
1
Konum
bilecen (:
Son birkaç yıldır tüm ihtiyaçlarımı alışveriş sitelerinden hallediyorum kapıma kadar geliyor.
 

bullmer

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Haziran 2014
Mesajlar
22
Reaction score
0
bende hediyeyi alıyorum sadece hediyefabrikasi.com emaxicenter.com bide buldumbuldum.com dan
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst