İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Alkol Satışı 22:00′dan Sonra Yasaklandı

SinneR

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Kasım 2010
Mesajlar
125
Reaction score
0
alkol-yasagi-150x150.jpg


Meclise sunulan önerge içerisinde yer alan maddelerden birisi de alkollü içecekleri kapsıyordu ve meclise sunulan bu önerge kabul edilerek detayları açıklandı.Önergeye göre alkollü içecekler sınıfı içerisinde yer alan maddelerden birisi de saat 22:00 ‘dan sonra Türkiye sınırları içerisinde alkollü içecek satışı yapılmamasına dair madde idi.Bu madde kabul edilerek kamuoyuna gerekli olan açıklamalar duyurulmuş oldu.Akşamın ilerleyen saati olan ve gece diye insanlar tarafından tabir edilen 22:00 dan sonraki saat dilimi içerisinde hiç bir şekilde alkol satışı olmayacağı gerekli mecralara bilgi ve basın yoluyla duyurulmuş oldu.yasada geçen saatler içerisinde alkol satışı yasağı ortaya çıkmıştır.Çıkan yasaya göre alkollü içecek tüketimini azaltarak cinayet,gasp,taciz ve kaza gibi bin bir türlü kötü olaylara sebebiyet vermekten bir nebze de olsa uzaklaştırılmak istenmiştir.Yapılan incelemeler doğrultusunda özellikle yılın belirli aylarında ve önemli kutlama günlerinde alkollü araç kullanan sayısı oldukça fazla olduğundan ve getirdiği kötü sonuçlar göz önünde bulundurularak bir nebzede olsa bu istatistik bilgilerini azaltmak için böyle bir yönergeye gidildi.İlerleyen günlerde muhalefetlerden,alkol sektöründe yer alan kişi veya kurumlardan, alkol satışı yapan kişilerden gelecek olan röportaj ve cevaplar şimdiden merak edilmeye başlandı bile.

Kaynak : Alkol Satışı 22:00′dan Sonra Yasaklandı
 

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
19 Temmuz 2008
Mesajlar
12,395
Reaction score
254
satılmasın problem değil
21:30 da giderim markete doldururum poşeti inerim sahile içerim
alkolik hareket engellenemez :)
 

SinneR

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Kasım 2010
Mesajlar
125
Reaction score
0
Artık yapılacak en iyi hareket o olacaktır :) Ama iyi oluyordu ya gece 12 'YE kadar açıklar git al dışarda iç bitince git al değişik bir karar olmuş.
 

nesimcik

0
Yasakli Uye
Katılım
29 Mart 2012
Mesajlar
56
Reaction score
0
Çok güsel oldu. Artık zıkkımlananlar reklamını yapamayacak. Hiç değilse çoluk çocuğa zararı olmaz. Polislik olaylar azalır.
 

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
19 Temmuz 2008
Mesajlar
12,395
Reaction score
254
sigaraya gelmez ama alkol muhabbeti can sıkıcı
barlar ne yapacak orayı bilemedim
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst