İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Alt Sayfalar İçin Backlink Çalışması (CommentLuv)

tabuhan

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Temmuz 2010
Mesajlar
14
Reaction score
1
Merhaba arkadaşlar, alt sayfalarımıza backlink çalışması yapmak için sizlere güzel bir teknik paylaşıyorum. Umarım beğenirsiniz ;)

CommentLuv nedir bundan bahsedelim ilk önce...

CommentLuv bir Wordpress eklentisidir. Site/Blog yazılarına yapılan yorumlarda, eğer yorum sahibi yorum formundaki "URL" kısmına bir site adresi yazmışsa ve yorum formunun hemen altında bulunan CommentLuv kutucuğunu işaretlemişse, sitesindeki son yazının linki "Text Link" şeklinde ve "Dofollow" olarak gözükecektir. Yani bu ne demek oluyor?

Herhangi bir sayfaya yaptığınız yorumda eğer bu anlattığım işlemleri yaptıysanız, yorum yaptığınız sayfadan kendi alt sayfanıza Dofollow ve Textlink şeklinde bir backlink almış oluyorsunuz.

Yalnız bu bir Wordpress eklentisi diye sakın sadece Wordpress sistemli sitelerinizi CommentLuv'da kullanabileceğinizi sanmayın. Wordpress dışında, Blogger tabanlı siteleriniz ve daha birkaç farklı sistemdeki blog veya sitelerinizi CommentLuv kullanan sitelerde uygulayabilirsiniz.

Buraya kadar ki kısımda CommentLuv'un işleyişi hakkında bilgi verdik. Şimdi ise bunu en iyi ve en doğru şekilde nasıl kullanırız onu öğretelim.

Gerekli Olan Malzemeler:

1. Sabit bir konusu olan ve konu ile alakalı domaini olan bir site. (Örneğin: Diyet Sitesi)

2. Google Adwords Keyword Tool gibi bir kelime aracı ile alt sayfalar için title seçimi yapmak. (Örneğin: Günlük Diyet Yemekleri)

3. Örneğimizden yola çıkarak "Günlük Diyet Yemekleri" başlıklı bir yazı sayfası hazırlamaya geçiyoruz. Yalnız bu konuda titiz davranmanızı tavsiye ediyorum. Temiz ve özgün bir içerik şu aşamada bize en lazım olan etkenlerden biridir. (Bkz: Makale Yazma Teknikleri)

Bu malzemeleri temin ettikten sonra ilk yazımızı yayınlıyoruz. Google Add URL ve AutoPinger gibi işlemleri bitirdikten sonra, yazı sayfasını 1-2 imleme sitesinde imliyoruz (Bkz: Sosyal İmleme Siteleri). Daha sonrasında ise 3-4 gün siteyi kendi haline bırakıyoruz. Hatta sabredebilirseniz bu işlemleri yaptıktan sonra 1 hafta hiç ellemeyin.

Bu 1 haftalık süreçten sonra sitemize girmiş olduğumuz tek yazımızı CommentLuv ile güçlendirmeye başlıyoruz. Yalnız site daha çok taze olduğu için şimdilik bu sayfaya 4-5 yorum kasacağız. Bu yüzden ilk alt sayfalarınızın başlıklarını seçerken, rekabeti en düşük olan kelime gruplarını seçin. Çünkü site yeni olduğu için fazla bir backlink çalışması yapılamayacak bu ilk sayfalara... Ancak daha sonraki ekleyeceğiniz yazılar için bu 4-5 yorumluk backlink alımını birkaç tık yukarı çıkarabilirsiniz. Ama sakın dozunu kaçırmayın. Herşey sistematik olarak yürüsün.

İlk sayfanızın title'ı 5 kelimelik bir hedef kelime olsun ama ilk sayfaya kolay çıksın yeter. Sitenin yaşı ilerledikçe, rekabeti en düşük seviyeden üst seviyelere doğru çıkarabilirsiniz. Önemli olan her alt sayfaya backlink çalışması yapmak. Belki bazılarınıza bu 4-5 yorum çok az gelebilir ama bu 4-5 yorumun her birini farklı IP'deki sitelerden yaparsanız, tek bir siteden aldığınız 4-5 yorum linkinden çok daha fazla bir etkisi olacaktır.

İşin prensibi tam olarak budur. En azından bu benim kendi yöntemimdir. Fakat bu çalışmayı periyodlar halinde uygulamayı unutmayın. Mesela açın bi' Excel sayfası ve yapacağınız işlemleri günü gününe uygulamaya çalışın.

Birde son olarak CommentLuv eklentisi olan sitelere örnek olması açısından arşivinize atmanız için 3 adette site adresi öneriyorum:

  • blog.hichamaged.net
  • canadianfinanceblog.com
  • actingschoolwebsite.com

Bu makalenin blogumdaki orjinal adresi: CommentLuv ile Alt Sayfalara Backlink Güçlendirmesi

Herkese kolay gelsin ;)
 

ReiS

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
24 Temmuz 2009
Mesajlar
288
Reaction score
2
Hem sitendeki makale yazmak hem de bu bilgi çok yararlı oldu.Teşekkürler.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst