İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Altın kaplama saat takmak haram mıdır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Erkeğin Altını zinet eşyası, ipeğinde giyim eşyası olarak kullanılması haramdır. Peygamber Efendimiz önce bir altın yüzük takmış, sonra parmağından çıkararak “Artık onu bir daha takmayacağım” diye buyurmuştur. Fakat kaplama için bu hüküm değişmektedir. Yani bir saatin yüzde 50’ sinden fazlası altın ise kullanmak haram, az ise caizdir.

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Bütün altınlarınızı bana verin kurtulun:hihi::p

zubar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
benim okuduğum kadarıyla süs ,ziynet olarak takmak haramdır. o yüzden bırakın altın kaplamayı altına benzer tenekeyi bile takmamak lazımdır.çünkü amaç nedir iyi anlamak lazımdır.

Daylight_

0
İyinet Üyesi
Reaction score
14
Harammıdır bilemem ama böyle mevzularda ,dusturum şudur;
Haramdan kaçmanın sevabı farzı eda etmekten daha buyuk diye biliyorum .
O sebeple muallak olan bi durumda riske atılmak doğru gelmiyor bana.
Artı erkekte altın kaplama cok zevksiz duruyor bence:p

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Daylight o zaman sen altınlarını gökhana veriyorsun. :D

ReiS

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
İkisinide.

Örnekle Kuranda yazılanları ayıracak seviyedesinizdir umarım ;)
Allahın emirleri yazılı olduğu kitap Kuranı kerim
Peygamberimiz neye göre yaşadı nasıl yaşadı , Kuranı kerim - Allahın emirlerine göre
Verilen örnek
Peygamber Efendimiz önce bir altın yüzük takmış, sonra parmağından çıkararak “Artık onu bir daha takmayacağım” diye buyurmuştur

Umarım anlatmak istediklerimi anlayacak seviyedesinizdir umarım

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Hz. Ali’nin rivayetine göre, Resulullah (a.s.m.) bir ipek kumaşı sol eline ve bir parça altını da sağ eline aldı,sonra bunları elleriyle yukarı kaldırarak, “Şu iki şey ümmetimin erkeklerine haram, kadınlarına helâldir” buyurdu

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Bunlar kuran-ı kerimde geçmez.Hadislerden öğreniyoruz.

T

trgy

Misafir
peep taksa bişe olmaz onun fotosunu gördük geçen gün bursalıymış. :p

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Bunlar kuran-ı kerimde geçmez.Hadislerden öğreniyoruz.

Kuranda yoksa kesinliğide yoktur , tartışmaya açık konulardır.Kimi din bilgini öyle der kimisi farklı.Dövme örneğinde olduğu gibi (En son biri çıp yaptıramnızda sorun yoktur dedi) .Bu yüzden , dini forumlarda tartışma olur.Burası yeri değildir.

Gördüğüm kadarıyla forumda alakasız konular çoğaldı haber olur tartışma olur ama insanların inançlarına göre konular açılması taraftarı değilim.Siz bugün açarsınız başka birisi başka gün isa konusunda , buda konusunda açar .:eek:lmadı:

Madem forum el değiştirdikce bazı şeyler farklılaşacak kalıp halinde başta söyleyin bizde ona göre hareket edelim.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Kuran-ı kerimde olmayan bir şeye inanmam diyorsan namaz kılıyorsan bırak.Çünkü tam olarak geçmiyor nasıl olduğu. :harika:
Burası Türkiye,ben müslümanım.
Bu forumda her on kişiden en az dokuzu müslümandır.Amel eden bir müslüman olmasa bile öyledir,günahkardır ama müslümandır.
Gelsin birisi de hazreti isa hakkında konu açsın.Bizim dinimize saldırmadığı sürece bir sorun yok.Biz de bir başka dine saldırmıyoruz.
Hatta bir ateist gelse konu açsa seve seve tartışırız. :sarıl:

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Benim demek istediğimde budur bana göre size göre meselesine gelinirse burası tartışma forumundan ileriye gitmez boşuna insanlar birbirlerinden uzaklaşır...

Bunun din bölümü , siyaset bölümü açmaktan farkı yoktur.Tarafsız bir ortam olmanız gerekir.Çünkü insanlar webmaster forumunda ilgili içeriği konuları görmek ister.

Buda benim düşüncemdir olur olmaz forumu alanı ilgilendirir benim söyliyeceğim bukadar.

ReiS

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
mathiaxbars Bu bilgidir.Sen bu konuda başka bir dine vs. sataşma görüyormusun.Tamamen bir konuda ilgililerini bilgilendirme amaçlı. % 95 müslüman ülkenin bir web sitesinde islami bilgi yer aldı diye bilmem ne olacaksa ...........................

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
İki durum var.
Bu bir bilgidir.İnsanların inançlarını etkileyecek bir tartışma yok.Müslüman olan herkes buna inanır.İnanmayan da inanmaz zaten.
Bunu tartışacaklar da gene müslümanların kendisidir.
Hiç bir müslüman,hiç bir mü-min bir diğerine kin beslememeli.
Bu konuları tartışmak,konuşmak insanlara yarar sağlar.
İyinet zaten belirli bir seviyenin üzerine çıkmış olgun insanların bulunduğu bir yer.
Har hur kavga çıkacak bir yer değil,fikrini söyleyenin yasaklandığı bir ortam da değil.
O zaman :harika:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.