İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Arama Hakkında

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
mesela bir site yaptık.Buna arama eklemek istiyoruz.Bu olay nasıl oluyor? yani örnek olarak 10 tane HTML sayfam var ve anasayfaya bir arama bölümü eklemek istiyorum, 10 sayfada yazan herşeyi arama ile bulmasını istiyorum.Bu nasıl oluyor? Bu konuda gelişmiş bir ingilizce yada türkçe makale var mı? Bilen bildiğini de paylaşmasını istiyorum arama olayıyla ilgili.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
the_alorak, eğer amacın kendi arama sistemini kurmak değilse, google araması kullanmanı tavsiye ederim.

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Kendi sitem içinde bir arama sistemi kullanmak istiyorum ve bunu arama eklentisi olmak için değil geliştirmek için öğrenmek istiyorum.Mantığı ne olabilir ki.Google'ın sayfaları tanıması için indexlemesi gerekir sanırım.Bende direk indexlenecek dosyaları "include"(ekleme) yapıp indexlemeden kendi içimde aynı bir şeyi yapabilir miyim?

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Çok sağ olun kardeşler.İşe yarar birşeyler ama daha fazla bilgi eklemek isteyen ekleyebilir. :)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Kendi siteni dolasacak bir spider kodlarsin, aldigi bilgileri keywordler olarak veritabani ya da texte atar oradan aratirsin.

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Angelo' Alıntı:
Kendi siteni dolasacak bir spider kodlarsin

herhangi bir programlama dili bilgim yok.Sanırım perl ile kodlanabiliyor ve kendi sitem olduğu için daha kolaydır sanırım.Onun için ingilizce yada türkçe bilgi kaynağı bulabilir miyim?

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Soket baglanti kurabilen her dil olur, PHP yapar.
Burada yapilmisi var :)
Google'de php spider deyince de cikiyor baya. En bastan sirf bu is icin ogrenmen zor tabi, hazirlar uzerinde anlamaya calisirsan daha iyi olabilir.

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bu konuda başka birisinden bilgi almıştım fakat o perl ile yapıldığını söylemişti.Daha doğrusu daha profesyonel bir siteydi.Ve google gibi örümceklerle tarayabiliyordu.Bu kodlar dbde filan arama yapıyor.(zend firmasının olayını da biliyorum ama normal hostlarda çalışmıyor bazı zend bileşeni olması gerekiyor)Benim aradığım tüm sayfada araması.DB kullanmadan, php ile alakası olmadan.Mesela Perl ile.. Bilgisi olana ve hiç yoktan bilgilendirene şimdiden teşekkürler.

starter

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yider isimli asp script işini görür google dan arat sayfasını bulursun

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
starter' Alıntı:
yider isimli asp script işini görür google dan arat sayfasını bulursun

Script tipi birşey istemiyorum(asp de kullanmıyorum) ama yine de çok sağ olasın.

Sanalvadi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
the_alorak

search işlemleri bir veritaban ile bağlantılı olarak yapılan işlemlerdir.

Ayrıca javascript kodları ile html 'de arama işlemleri yapıldığını duymuştum ama ne kadar doğru araştırman gerekli.

Bana göre ben php 'de mysql 'di verileri sıfırdan 4 saatlik gibi bir süre ile siteme search script yazarak arattırabilirim.

Ama html de veri arattırmayı sorsan 10 gün uğraşsam belki yapamam zor bir konu bana göre.

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Çok sağ olasın kardeş.Genel olarak aradığım mesaj buydu.Zaten amacım HTML de veri arattırma gibi bişey.Google nasıl sayfada aratabiliyorsa bende dosya içinde aynısını merak ettim ve anladığım kadarıyla amatör olarak Javascript ile ve daha profesyonelce perl ile yapılıyor ;)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.