Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Arama sitelerine ping atma ?

Ozcan

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
428
Kendi yazdığım scriptlere içerik eklendiği zaman bu içeriğin kayıt edilmesi için arama motorlarına nasıl ping atabilirim ?

Bildiğimiz ping sisteminden farklıdır diye düşünüyorum ben yani ping google.com yazınca google pingi atanın sitesinimi gidip indexliyor ? Yada diyelim sayfamız 2.html diye oluştu pingi atarken siteadi.com/2.html yemi ping komutunu yazmamız lazım ?

Ozcan

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
428
bunlar genelde sitemap ve bloglarla ilgili ben sadece ping atıp google gel bak bu sayfa yeni sadece bunu indexle işini çabuk hallet çık git demek istiyorum :)

MoD

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
83
Ping sisteminin amaci sitemaplar icindir. Sitemap olusturup ping atabilirsin.

Ozcan

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
428
sitemap i olmayan bloglar nasıl ping atıyor peki

MoD

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
83
Sitemap tum siteler icindir. Ping hizmetide sitemap'i ziyaret etmelerini saglamalari icindir. Blog sitesi yada baska bir site, sitemap olusturur. Ve bu sitemap adresini ping sunucularina iletir. Mantik budur.

Ozcan

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
428
Sitemap tum siteler icindir. Ping hizmetide sitemap'i ziyaret etmelerini saglamalari icindir. Blog sitesi yada baska bir site, sitemap olusturur. Ve bu sitemap adresini ping sunucularina iletir. Mantik budur.

peki sitemapa sadece en son eklediğim sayfayı koysam ve öyle ping atsam sadece o sayfayı göreceğinden onu indexlemesimi dahamı kolay olur.

MoD

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
83
O kismi senin tercihine bagli. Sitemap verilerini sondan baslayarak olusturursun. Sitemap konusunda mutabik olalimda, gerisi teferruat ;)

Ozcan

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
428
Benim içinde eklediğim sayfanın en kısa süre içinde eklenmesi önemli :) örneği 3-4 saat. Sitede pek hareketli değilse bir hafta beklediğim siteler oluyor bazen eklediğim sayfaların google gibi arama motorlarına eklenmesi için.