İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Aramızdaki Dolandırıcıyı Tanıyın (dreaminternet)

S

serkanus

Misafir
nicki dreaminternet adı Arif Kürşad Kaplan
msn: [email protected]
ilgili baslık: http://forum.iyinet.com/paypal-e-gold/54333-150-dolar-paypal-bozdurulacak.html

150 usd bozdum kendisine eft yaptım parayı sonra paraya PAYPAL el koydu. bana hesabının limited oldugunu bu yuzden 1-2 gun icerisinde paranın geri bana geleceğini söyledi. inandırıcıydı. hatta hesap görüntüsünü göndeermişti işlem öncesinde. bekle bekle gelişme yok. sonra msn e gelmedi PM lere cevap vermedi artık oldukca süphelenmeye basladım durumu paypala bildirdim.
hesap ilk limited oldugunda fax cekilince aynı gün acılır veya ertesi gün. 1 hafta geçti.
bana gönderdiği hesap görüntüsü de elimde kanıt oldu.

ekrandan gördüğünüz gibi arkadaş 29 martta işlem yapmış demi.
ppp.jpg

yukarısında ise bugünkü paypal üyelik bilgilerini göreceksiniz.
9 günlük üye ve üyelik tarihi 6 Nisan 2007.

tekrar görüntüye bakın en alta 29 martta işlem yapmış.
böyle bişey mümkün değil. hesap zaten 6 nisanda yaratılmıs
görüntünün alt kısmı sahte beni dolandırmak icin yapılmıs bir düzenek.

böyle adamların forumda barınması doğru mu?

protos78

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Paypal Member for kismini nerden aldin?

Yanlis anlama ama adam dogru soyluyor olabilir. Yani Hesabi limited hale gelmis olabilir... Gelse bile fax gonderdikten 24 saat sonra normale donmesi gerekiyor... Son bir haftada sana geri donmemeside cok dusundurucu... Umarim sonu hayirli biterde parani alirsin...

Eger hesabi limited ise, dispute i acan o degil, paypal...Tabi dogru soyluyorsa...

S

serkanus

Misafir
paypal member kısmını bu bilgiyi öğrenmek istediğin email adresine para gönderme aşamasının 2.kısmında sana link veriyor gönderme ekranında 2 dolar yaz ikinci asamada Premier Member (TR) New gibi ibare ile ona tıklayınca gelir o ekrandaki gibi bilgiler.

dün 2 gün içerisinde parayı göndereceğini söyledi.
paypaldan kaynaklanıyo dedi ! (herkes biliyo limited olsa faxla 24 saate açıldıgını)
neyse çarşambayı beklıyorum.
para gelirse burdan tekrar bildireceğim.

protos78

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
dün 2 gün içerisinde parayı göndereceğini söyledi.
paypaldan kaynaklanıyo dedi ! (herkes biliyo limited olsa faxla 24 saate açıldıgını)
neyse çarşambayı beklıyorum.
para gelirse burdan tekrar bildireceğim.

Hocam para gelmezsede nasilsa arkadasin hesap numarasini biliyorsun, gidersin savciliga verirsin dilekceni... Ortada banka kayitlari ve paypal kayitlarida var. Is tamamen hukuki platforma tasindiginda, savci dava acar. Davayi savci actigi icinde, kamu davasi olur. Zaten savciliga gittiginde dava kamunun oldugu icin avukat masrafinda olmaz, yani senin kaybedecegin bisey yok... Memlekette para islerinde davalar cabuk goruluyor.

Zamaninda Ankara Hukuk'tan cok kizla ciktim. O yuzden kanunlari iyi bilirim. Ustune canim sikildiginda, her turlu kanunu okurum. Yani hobi gibi... Emin ol, senin elin cok guclu... 2-3 yil onceye kadar bu suclardan insanlar hapis yatiyordu, ustune haciz geliyordu... Avrupa birligine uyum icin, hapis kaldirildi, sadece haciz var... Ustune bankalarin kara listesine giriyorsunki, sirket kursan kredi alamazsin, kredi karti alamazsin... Yani 150 dolar icin bu kadar riski kimsenin alacagini sanmiyorum.

S

serkanus

Misafir
2 gün bekle dedi tahmin ettiğim gibi para gelmedi.
artık protosun dediği gibi ben devreden cıkıyorum bankada kayıtlı herşeyi devletle uğraşsın bu dolandırıcı
öğleden sonra avukata vercem tüm detayları

bunun canı yansın ki bunun gibiler türemesin

dreaminternet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
2 gün bekle dedi tahmin ettiğim gibi para gelmedi.
artık protosun dediği gibi ben devreden cıkıyorum bankada kayıtlı herşeyi devletle uğraşsın bu dolandırıcı
öğleden sonra avukata vercem tüm detayları

bunun canı yansın ki bunun gibiler türemesin

Bak arkadaşım sana geçen attığım özel mesajda işlerim gereği internete giremediğimi ve paypalla görüştüğümü bildirdim.Ve Sana dedimki eğer 2 gün içinde para hesabına düşmezse bu parayı ben sana havale yolu ile geri göndericem.188 ytl için kendimi zaten kirletmem..

Yanlız !! Sen ben sana fax çekicem dedikten 2 gün sonra tutup forumda konu açmışsın Aramızdaki Dolandırıcıyı Tanıyın diye.

1- Ne güzel bana adam gibi özel mesaj atmışsın kardeş düşmedi paramı geri yolla diye.Peki cevabını niye beklemeden nick.imi insanlığımı suistimal edip böyle bir konu açıyorsun.

2- Paranı ödemiycem dedim mi ?

3- Dispute açmadım hesabım limited oldu fax çektim dönmüyorlar bende bekliyorum dedğim halde kendi kafanda ne yorumlar yapıp adımı çıkarıyorsun ? Madem bana inanmıyorsun paypal a mail atar durumu sorarsın !

4- Ben şimdi tutup paranı geri ödedim ve 1 gün sonra limited kalktı para sana düştü ee ozaman ne yapıcaz sen bana güvenmiyorsun ben sana niye güveniyim ?

5- Avukata gidicekmişsin bence avukatla yetinme savcılığa başvur hatta forumdan ip numaramı alıp öyle işlem yap daha sağlam olur benim kimseden korkum çekincem yok.

6- Bir insanı dolandırıcılıkla suçlamak yada dolandırıcı die tabir etmeninde adli cezası olduğunu biliyormusun ?

7- Ben paypalımı paraya ihtiyacım olduğundan değil sadece bir arkadaşımın durumu kötü ona yardımım dokunsun diye bozdurup parayıda onun hesabına istedim.

Kısaca arkadaşım kabul ediyorum hata bende paypala fax çektikten sonra nasıl olsa açılır ve para hesabına düşer diye rahat davrandım ve internete girmedim.Taki 2 gün önce sana özel mesajla cevap verene kadar.Tabi cevap verdiğimde sadece özel mesaja bakıp çıktıkm bu konuyu açtığını bilmiyordum .

Bu konuyuda bugün senden hesap numaranı istemek için foruma girmiştim çünkü dediğim gibi parayı arkadaşımın hesbına istemiştim yani hesap bilgilerin bende yok amacım hesap numaranı alıp parayı sana göndermekti ama bir baktım dolandırıcı etmiş ve tüm millete sergilemişsin beni.

Madem öyle o zaman kardeşim bir özür konusu açarsın 2 gün yayılarsın vede limit im kalkıp param sana düştüğünde ödememi yapıcağına dair bir garanti verirsin özel mesajlada banka hesap bilgilerini verirsin paranı ulaştırırım sana.

Bu arada 188 ytl için ( parayı ödemeyeceğim demediğim halde ) kimseye dolandırıcı deme herkez benim gibi çıkmaz !!

Söylediklerimi yapıp özürünü dile adımı temize çıkar ve param sana düştüğü anda geri göndereceğine dair garantini ver özel mesajlada hesap bilgilerini ulaştır parayı hesabına yollıyım ..

S

serkanus

Misafir
ben kimsenin adını kirletmekten zevk almam zaten konuyu ne zaman açtığım ortada senle ne zaman iş yaptığımızda. bekle bekle bekle pm yok msn e gelmek yok kafamda tilkiler dönecek tabi ki. herşeyin bu noktaya gelmesinde tek neden var o gün dedimki at sen bana 188 i geri 150 $ düşünce geri gönderirim.
ben neden mağdur duruma düştüm? işin bu kısmı saçmaydı para bozduran paypalı limited olan sensin benim 150 $ yok. veya baktın açılmıyor gönder 4-5 gün sonra. ben her zaman karşımdaki insanın tavırlarına göre tavır sergilerim bu iş bu noktaya sayende geldi. daha dikkatli olsaydın keşke.

neyse.. özel msjla banka bilgilerimi yazıcam şimdi.
paypal konusunda cok iş yaptım forumda. 150 USD bana düştüğü dakkada istediğin paypala veya kendi paypalına aynen gönderirim. o konuda sıkıntın olmasın. biz başta birbirimize güvendik de çalıştık. paypal girdiği anda paran girdi o verdiğin hesaba.

188 YTL hesaba girdiği anda ben bu konunun altına özür yazacam admine de söylicem kitlenecek konu günlerce kalır insanlar görmüş olur gerekeni.

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
11
paypal a fax çekerek paranı geri alabilirsin, neden burda uğraşıyorsun?

S

serkanus

Misafir
evet
150 USD için adının kirlenmesini istemeyen Arif Kürşad Kaplan buraya mesajı yazdığı andan beridir halen parayı ödemedi. Yüksek sorumluluk sahibi olan bu arkadaşımız günlerdir neyi bekliyor ?
az önce Paypal parayı geri Arif Kürşad Kaplan'ın hesabına yükledi. artık garanti maranti vermeme gerek de yok güvenmesine gerek yok aldığın parayı ver geri buraya 300 400 karakter msj yazacağına ver parayı madem adın bu kadar temiz bu lekeyi kaldır

parayı ödeyeceğim dediği saatlerde banka bilgilerimi kendisine verdim halen parayı vermedi. parayı ödeyip adını temize çıkarmak isteyen biri günlerce bekliyor bekliyor para hesabına geri yükleniyor daha bekleyecek mi bakalım.

dreaminternet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kardeşim şimdi online olabildim anca kusura bakma hastam var bu parayı ödeyeceğimide beyan ettim sana yarın akşam 19.00 a kadar paran iş bankası hesabıan gönderilicektir. saygılarla. aldıktan sonra gerkeli özürü yaparsan sevinirim.

S

serkanus

Misafir
paramı bir dostu vasıtasıyla tekrar ödedi.
konu kapanmıştır. arif dolandırıcı değildir sorumsuzca davrandığı için olaylar böyle gelişti. kendisinden özür dilerim.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
sen savcılığa vericem dedikten sonra arkadaş post kasmaya başlamış :D
neyse geçmiş olsun ;)...ne veririm ne alırım paypaldan valla :p

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.