İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Arka Planı Sağa sola aşşa yukarı yaslamak

TheChucky

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
elimde bir resim var onu sağa sola aşşa yukarı yani resim tam olarak ekranı kaplayacak arka plan olcak yardımcı olurmusunuz
aşaşğıdaki resim

arkaplan.gif

TheChucky

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ksuura bakma biraz beklettim pixelin anlamına bakıyordum anlamadım zaten siteye tam olarak oturacak yani ilk 1024*768 yaptım boşluklar kaldı yanlarda bu 1600 * 1170 tam olarak siteye oturmasını istiyorum keliteli görünsün eğer pixel o demekse çözünürlük falan

Shu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
25
Div oluştur
HTML:
<div id="arkaplan"></div>

CSS ekle

Kod:
#arkaplan    { width: 1024; height: 768; background-image: url('arkaplanadi.jpg'); 
               background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed }

TheChucky

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
çok sağol deneyecem :)

Ekleme: kardeşim nasıl desem :) şimdi bi tane index sayfası var orda 2 link vericem biri panele biri face sayfasına gidicek orda kovip.net yazınsın altıana ypcam onları da bu div faln php dersleri izledim ama divler yoktu nasıl yapacağımı anlatabilrmisn birde css kodunu stil.css nin en alta kaydettim sanırm o index sayfasına o stil css yi çekmemiz lazm gibi bişeyler hatırlıyorum yapacağım işlemleri söyleyebilirmisin

Ekleme: ???

Troypc

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Arkadaş burada değil galiba ben yardımcı olmaya çalışayım.

Div'ler php içerisinde değil html içerisinde yer alan bir tagdır. <table> tagının alternatifidir. Öncelikle arkaplan olarak ayarlamak istediğiniz sayfaya (index) still.css'yi insert edin.

<LINK href="still.css" type="text/css" rel="stylesheet">

Yukardaki kodun <head> tagları içinde olması gerekir. Söylediğindne anladığım kadarıyla arkadaşın verdiği css kodlarını still css'nin sonuna eklemişsin. Tamamdır.

Daha sonra arkaplan istediğin sayfaya

<div id="arkaplan">içerik buraya</div>

kodu ekleyip. İçerik buraya denen kısma html içeriğini ekleyebilirisin.

Kolay gelsin. Sorun olursa yaz.

ImSoRy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Css kodliycaksan width:100%; ve height:100%; değerlerini vermen yeterli olacaktır..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.