Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Arkadaslar butonuma şekil vermek istiyorum...

holigan52

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
47
Arkadslar ben butonlarıma şekil vermek istiyorum.güzel bişieyler yapma istiyorum.neler yapabilirim bunların kod kısımları neler yardımm:D

Karluk

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
55
Butonlar kodlamayla değil, tasarım bilgi ve becerisiyle yapılıyor, sonuçta görsel şeyler. Bunların yerleşimi ve işlevleriyse kod bilgisiyle oluyor.

holigan52

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
47
işte bnde o konuda yardım istiyorum mesela u-butonlarımın boyutunu nasıl büyütürüm

ByLacoste

1
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
130
kardeşlik nereye buton ypaıyorsun. nasıl birşey onlardan bahsetsne bize

holigan52

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
47
Bi forma buton yapıyorum renkli bi site işte gönder butonu olucak güzel bişey olmasını istiyorum..

Ekleme: Mesela butonun üstüne gelindigind e rengini deişmesini istesem koyulasması

ByLacoste

1
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
130
öyle desene :D bilmiyorum ben öyle yapmasını ama basit birşeydir sanırım.

Karluk

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
55
Şimdi hazır bir CMS (Content Managing System = İçerik Yönetim Sistemi) kullanıyorsan buna uygun buton takımları veya farklı temalar olabilir, keza yapılabilir ve ilgili görsel dosyaları değiştirilir. Ama sen burada CMS bilgisi de vermiyorsun ve üstelik yazılımdan da anlamıyorsun. Şimdi sana yazılımı, kodlamayı, program dillerini anlatmaya kalkmak için şuradan başlamak lazım:

"Dünya bir toz ve gaz bulutuydu..."

Lanet

1
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
141
CSS kodlarıyla renklendirme yapabilirsin, biraz garip olur ama buyur;
#buton {
background-color: #000;
font-color: #FFF;
}
#buton a{
text-decoration: none;
}

#buton a.hover{
background-color: #FFF;
font-color: #000;
}

E

Erturk

Misafir
Öncelikle şu resimi kaydet.

buton.jpg

CSS dosyanın içerisine de şunları yaz.

PHP:
input.gonder {width:90px;height:30px;float:left;margin:0px;padding:0px;text-align:center;background:url(buton.jpg) 0px 0px no-repeat;border:0px;cursor:pointer;font:bold 12px Tahoma;color:#fff;text-shadow:1px 1px #000;}
input.gonder:hover {background:url(buton.jpg) 0px -30px no-repeat;}

Verdiğim resim ile css dosyan aynı yerde olması gerekiyor. Eger farklı ise yukarıdaki kodlardaki buton.jpg adresini kendine göre düzenle.

Daha sonrada bunu cagırmak için form kodlarının en altındaki input alanını şoyle değiştir.

PHP:
<input type="submit" value="Gönder" class="gonder"/>

Calışan demosu için : http://www.erturkkumas.com/demo/alesta/yorumlar/?islem=yaz

Kolay gelsin.

Lanet

1
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
141
Yalnız bu input şeklide Ertürk.
Bunu istediği linki verecek buton şekline getirirsek;
#gonder {width:90px;height:30px;float:left;margin:0px;padding:0px;text-align:center;background:url(buton.jpg) 0px 0px no-repeat;border:0px;cursor:pointer;font:bold 12px Tahoma;color:#fff;text-shadow:1px 1px #000;}
#gonder a.hover {background:url(buton.jpg) 0px -30px no-repeat;}

<a href="link" class="gonder">Link</a>

holigan52

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
47
Şimdi hazır bir CMS (Content Managing System = İçerik Yönetim Sistemi) kullanıyorsan buna uygun buton takımları veya farklı temalar olabilir, keza yapılabilir ve ilgili görsel dosyaları değiştirilir. Ama sen burada CMS bilgisi de vermiyorsun ve üstelik yazılımdan da anlamıyorsun. Şimdi sana yazılımı, kodlamayı, program dillerini anlatmaya kalkmak için şuradan başlamak lazım:

"Dünya bir toz ve gaz bulutuydu..."

Arkadaşım sen bennim demek istedğimi anlamamıssın demekki senin giibi birinin zaten biley öğretebiliceni sanmıyorum...Diğer arkadaşlarada çok teşekkür ederim çok yardımcı oldular..:)

Ekleme: Ellerinize sağlık :D

Ekleme:
Öncelikle şu resimi kaydet.

CSS dosyanın içerisine de şunları yaz.

Ordaki resmin yeşil yerine turuncusunu bulabilirmisin bana :) Sana zahmet olmazsa ::