İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Arkadaslar kodu açıklayabilirmisiniz

holigan52

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
int n;

Console.Write("Basamak sayısını giriniz: ");

n = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());

for (int y = 0; y < n; y++)

{

int c = 1;

Console.WriteLine("\t");
for (int x = 0; x <= y; x++)

{

Console.Write(c);

Console.Write(" ");

c = c * (y - x) / (x + 1);

}

Console.Write(" ");

}

Console.Write(" ");
Console.ReadLine();

}
}
}

c = c * (y - x) / (x + 1); Arkadaslar bu kod pascal üçgeni için fakat koddaki bu işlem kısmını bir türlü anlayamadım bi bakabilirmisiniz ayrıntılı açıklayabilirmisiniz lütfenn !!!!!

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
Pascal üçgeni formülünü bilmiyorum ama sizin anlamadığınız nedir tam olarak? Pacal üçgeni mi yoksa for döngülerinin kullanış şekli mi?

holigan52

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
For döngülerinin kullanılıs şekli mesela yazıldığında başa ve sona 1 1 konuluyor yazdırlıs kısmını anlamadım

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
İç içe for döngülerinde önce içteki for döngüsü, döngüsünü tamamlar, sonra dışa geçilir. Atıyorum n basamak sayısını 2 verdiniz. Dıştaki for döngüsü 2 kez çalışacak. İçteki for döngüsü ise, y ilk olarak "0" değerini alacağı için sadece 1 kez çalışacak. Dıştaki y, "1" değerini alınca içteki 2 kez çalışacak. Son olarak da dıştaki y, n sayısına "2" değeri atadığımız için 2 değerini alarak dıştaki for dönügüsü tamamlanmış olacak. İçerdeki de 3 kez çalışmış olacak. Bu duruma göre elinize kağıt kalem alarak denerseniz daha iyi anlarsınız bence. Dikkat edilmesi gereken bir husus da, dıştaki for çalıştıkça c'nin değeri yine 1 olacak ve işlemleri ona göre yapacaksınız.

holigan52

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çok teşekkür ederim gerçekten benim için çok açıklayıcı oldu elinize sağlık

fullindirizle

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hacı bunu geçen hafta okulda hoca visual studio ile anlatmıştı kılavyeden girilen üç kenar ile üçgen oluşturma

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.