İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Arkadaşlık sitesi yapabilmek için neler bilmeliyim?

P

PeterPan

Misafir
Merhaba,yonja.com gibi arkadaş arama-bulma sitesi yapabilmem için neler bilmem gerekiyor?
Visual basic kullanılarak site yapılabilir mi yada visual basic kullanarak arama,mesaj gönderme filan yapabilinir mi yoksa php asp filan bilmek şart mı yardımcı olabilirseniz sevinirim...

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Visual Basic bir programlama dilidir ve derlenerek pc de çalışır.Yapmak istediğin ise bir site ve mutlaka saydığın asp php gibi bir web programlama diline ihtiyaç vardır.

Eğer visual basic biliyorsan asp öğrenmen daha kolay olacaktır.Ama her açıdan php daha üstündür.

P

PeterPan

Misafir
Ok,cevabınız için teşekkürler
Visual basicin başlarında sayılırım ama visual basicle devam etmek istiyorum,iki ayrı dil öğrenmek yerine(ki benim için bir dili öğrenmek bile çok zor) aspyi seçip visual basice de devam etmem benim için daha mantıklı olacak sanırım

FrontPage

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Eğer vb biliyorsan sana önereceğim vb.net olacaktır.
Tabi giriş seviyesinde bilgilere sahipsen başka bir dil seçmeni şiddetle öneririm :)
mesela servlet, python, ruby, php, c# gibi...

senolcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Anladığım kadarıyla daha başlangıç aşamasındasın, belirttiğin arkadaşlık siteleri gibi komplike bir siteyi yapabilmen için web progamlama dillerinden birini çok iyi derecede bilmen gerekiyor.

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Piyasada bir sürü hazır script var bunları kullanmakta bir çözüm ama. Web programlama dili bilmiyorsan özellikle Php veya Asp çok çabuk pes edersin. Senin yerinde olsam VB ye ağırlık verir bu işlerden uzak dururum ;)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.