Al sana detaylı inceleme;
Sırayla başlayayım
vldpersonals:
Sadece arkadaşlık istiyorsan hem fiyatıyla hem de kolay özelleştirilebilir olmasıyla vldpersonals'ı tek geçerim.
http://www.vldpersonals.com
Düzenlemesi çok kolay. Tüm dosyalar encode edilmemiş şekilde sana teslim edildiğinden tr ile eng arasındaki uyumsuzlukları da kaynak kodundan kolayca giderebiliyorsun. Tek sorun tr'ye çevirirken tüm dosyaları utf-8 formatında yeniden düzenlemen gerekiyor. bu da 1 saatlik iş.
yönetim paneli de çok sade ve işlevsel. tasarımı da web 2 standartlarına uygun. ve fiyatı kendi kategorisindeki scriptlere göre çok çok ucuz.
joovili
bunun bir sürü w*rez versiyonu piyasada dolaştığı için sürekli açığı çıkıyor, yamaları sürekli takip etmen lazım. video eklentisi çağın gerisinde kalmış. tasarımı da berbat. çok uğraşman gerekiyor. veya paralı template alman lazım. yine de toplu bi sistem olması açısından iyi.
dzoic handshakes
neredeyse myspace ile birebir script. (biraz da yonja'yı andırıyor bazı bölümleri) çok detaylı incelemedim. fena bi script değil. bunun da kodları açık bildiğim kadarıyla.
phpizabi
bulabileceğin en sağlam ücretsiz socialnetworking/dating scripti. biraz karışık ama çok ucuza sağlam templateler edinebiliyorsun.
dolphin
detaylı incelemedim ama ben aynı ekibin piyasaya sürdüğü bütün scriptlerde bi hinlik arıyorum nedense
sürekli spam yaptıklarından sevmiyorum. en büyük artısı çook fazla sayıda eklenti ve temayı düşük maliyetlerle edinme şansın var. zaten bunları görmüşsündür. ama bu tip arkadaşlık siteleri biraz demode kaldı açıkçası.
osdate
söylemeye gerek yok, epey eskidi. artık çağ socialnetworking çağı. en azından yakın özellikleri olması lazım ama bunda yok. o yüzden kesinlikle ilk tercihin olmasın.
socialengine
ucuz görünse de eklentilerini de alınca epey pahalıya maloluyor aslında. ama hem facebook'a benzer arayüzü olması dolayısıyla, hem de arkasındaki ekibin bloghoster'ı da piyasaya süren sağlam ekip olmasıyla o fiyatı hakediyor bence. eklentileri çok güzel. tek sorunu tema desteği yok. belki gelecek sürümlerde çıkar. yeni yeni bunun için de çeşitli eklentiler geliştirilmeye başlandı. bence bi düşün derim.
abledating
söylemeye gerek yok herhalde. kendini kanıtlamış bi script. piyasada en iyilerden.
phpfox
aslında piyasaya erken girmesine rağmen belki de fiyatından pek de tr'de tutulmayan bi script. (çok da pahalı değil gerçi)
içinde classifiedstan tut da ne ararsan var. düşünülebilir.
valla işin zor. zira bu sektör de doydu artık. yeni bir şeyler olmadıkça tutturmak çok zor. o yüzden özgün bir yazılım/özgün bir fikir bulmanı tavsiye ederim. tabi elinde hazırda potansiyel varsa arkadaşlık/networking olayı daima tutar. meraklıyız bu işlere.
şimdiden kolay gelsin. benden bu kadar.