Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

array içindeki veriyi bölme ve combine yapma

jeremyc40

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
2
merhaba arkadaşlar,
Elimde veritabanından çektiğim şöyle bir veri var.

id- [1] => Array (
breadcrumb - [0] => Wales > North Wales > Nefyn
)
id- [2] => Array (
breadcrumb -[0] => Spain > Costa del Sol > Mijas Costa >La Cala de Mijas
)
bunun gibi 1,2,3,4 ... diye giden binlerce array var. veritanımdaki isimlerde id, breadcrumb .... ulke, bolge, sehir.

yapmak isteyipte yapamadığım şey [0] => Wales >North Wales>Nefyn bu kısımları > işaretten bölüp ülke: wales, bolge: north wales, sehir: nefyn olarak veritabanını güncellemek ve aynı id altındaki arraya tanımlamak.

implode ve explode ile oluyor bölünme fakat aynı arrayın içine yerleştiremiyorum. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

simsir

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
133
Sorununu çözdün mü bilmiyorum fakat, ihtiyacı olan arkadaşlar olabilir diye örnek olarak yazıyorum.

PHP:
<?php 

$array = array(array('id' => 44, 'breadcrumb' => 'Wales > North Wales > Nefyn'),
array('id' =>444, 'breadcrumb' => 'Spain > Costa del Sol > Mijas Costa >La Cala de Mijas'));
// Örnek Veri Tanımlaması Yaptık...

foreach($array as $v){

$explode[$v['id']] = explode('>',$v['breadcrumb']);

}
// Döngüde, explode ile parçalayıp gelen id değerini key olarak kullanarak yeni array tanımlaması yaptık...

foreach($explode as $id => $ex){

echo "UPDATE tablo SET ulke = '$ex[0]' , bolge = '$ex[1]' , sehir = '$ex[2]' WHERE id = $id ". PHP_EOL;

}
// Yeni oluşan veri için sql kodlarını çıktıladık...

?>

Sql kodunu örnek olarak yazdım. Veritabanı yapısına göre güncellemen ve/veya tekrar optimize etmen gerekebilir. Temel olarak bu mantığı kullanman yeterli.

İyi Çalışmalar,