İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Artık limitsiz diyemiyecekler

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Dünya çapında kotalı ve sınırsız internet konusunda ciddi gelişmeler yaşanıyor.

Limitsiz internet tanımları konusunda küresel gelişmeler yaşanmaya başlandı.

Büyük internet servis sağlayıcı şirketlerin, limitsiz internet reklamları inceleme altına alındı. İngiltere'de reklam standartlarını inceleyen kurum meseleye el attı ve artık bu konuda açıklık sağlanmasını istiyor.

İnternet sağlayıcıların limitsiz adı altında sattıkları paketlerde 10 GB civarında gizli kota bulunması, bu incelemenin temel sebebi oldu. Türkiye'de de benzeri görülen 'XX megabit'e kadar ' tanımlı paketlerin yeni standart olması bekleniyor.

Bu sayede tüketiciler kampanya isminden gerçekten ne satın aldıklarını anlayabilecekler.

Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/15091057.asp?gid=373

Bizede sıçrar umarım...

PutTLD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
13
Geçenlerde ttnetten evi aramış,

Kullandıgınız hiz xx/xx kbit, daha az para ödeyerek 8mbit sınırsız baglantıya geçebilirsiniz dedimişler.

Babamda geldi bak hız artıyormus ve daha az para ödicekmişiz dedi, anlatana kadar göbeğim çatladı.

Bir çok kişiye göre 15gb yeterli bir rakam fakar hızı 8mbit yaptıkdan sonra 15gb kota koyunca hicbir anlamı olmuyor.

Bencede sınırsız olmamasına karşı sınırsız demeleri çok yanlış ve bunun kaldırılması gerekiyor.

---
Egemen

Edit:

Daha demin hesapladım 4 saat 45 dakika dosya indirse hemen kotası doluyor(15gb) sonra 30 gun 512kbit internet oluyor
Çok sacma

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
8mbit'e kadar dedikleri olayı bence ya kökten kaldırsınlar yada sabitlesinler. Abi daha göremedim ben öyle bi hız. Aldığımdan beri aynı hızda. Üstelik bi kaç farklı noktada denememe rağmen.

Ankara'da 3-5 farklı semtte denedim hız hep aynı. Hani bölgeye göre değişiyordu ?

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Bir kaç yıl önce gsm firmasının biri şirkete geldi. Sabit hatları onlar üzerinden kullanacak, çaışanlarada kurumsal tarife üzerinden fiyatlandırılacaktı. Şirketin paşa babasınada hediye cep telefonu ve sınırsız internette veriyorlardı.
Sınırsız internet olayını eleman anlattı anlattı dinledim. Sonunda telefona hattı taktım ve usb ile laptopa bağladım ve sordum "şimdi sınırsızsa film indirebilirmiyim?" diye...
eleman tabi ki dedi...
Ben inanmadığımı bunun kandırmaca veya onun bilgi eksiliğinden kaynaklı yanlış yönlendirme oldugunu söyledim. Sözleşmeyi henüz imzalamadığım için ısrarla alakası olmadıgını sınırsız olduğunu söyledi. Bende ısrarla olamaz dedim.
Bağlı oldugu bölge ya da her ne müdürlüğü ise aradı durumu sordu. Oradanda evet sınırsız dediler. Hala ısrarla bilmedikleri bir konu üzerinde yanlış yönlendirdiklerini söylüyordum. Hatta boyutu birazda aşmıştım çünkü gerçekten sinir etmişti beni.
Sonunda bağlı oldugu gsm firmasının ana merkezini aradı. Ve sonuç benim dediğim gibi çıktı. Üstünede belirli siteleri gezmenin sınırsız oldugunu öğrenmiş olduk. Bu sitelerde wap siteleri tabi ki. Wap protokolü haricinde iznimiz yok, girersekte ayrıca faturalanıyoruz. Eh tabi telefonu b.sayara bağlayıp gezersende başına alacağın derdi sen düşün.

İşin enterasan tarafı aldıkları seminerdede böyle denmiş. Ama merkezi arayınca durum farklı çıkıyor. üstüne bilmedikleri bir konuda onları bilgilendirdim diye teşekkür bile aldım :D

Sadece gsm şirketleride değil. iletişimin her alanındaki reklam ve kampanyaların bence sıkı süzgeçten geçmesi gerekiyor. Halkın çoğu zaten bu konuda bilgisiz. Hatta forumda üyeler bile sözde bilişim içindeyken buna benzer konular açıyorlarsa kasabada köyde yaşayanlar ne yapar allah bilir.

resisoft

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ttnet'in 8mb'a kadar olan paketin en fazla 4980'kb a çıktığını gördüm :)

XR9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Bende 8mbit'e kadar olan tarifedeyim, ilk geçtiğimde 4mbit verdiler, 3 gün sorunsuz kullandım sonra nolduysa sürekli link kesintileri başladı, arayıncada hattınız kaldırmıyor deyip 2mbit'e düşürdüler. 3 aydır bu şekilde kullanıyorum. 15gb kota aşımından sonra hız 512ye düşmedi hiç bu 3 ay içinde, ki bu tarifeye geçtiğim ilk ay 200gb civarı veri indirmişimdir.

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Sınırsız diye birsey yoktur elbet herseyin bir sınırı vardır.

netster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Bizimkiler derler siz merak etmeyin. Bizimkilerin diyemeyeceği şey alakasız gelen internet faturasını arayıp sorduğunuz zamandır. 29 Lira gelmesi gereken kotası aşmamış internet faturasını size 55 tl olarak gönderirler arar sorarsınız niye bu kadar geldi diye sadece beklerler taki siz bir şey söyleyene kadar. Sonra sorarsınız 8mbite kadar limitsiz demişsiniz ama sizin için limitsizin anlamı nedir diye yine susarlar. Böyle üç kağıtçılar vardır.

trgy'a not : Merak etme bundan dolayı seni kimse mahkemeye veremez veya ihtar gönderemez. Nasıl olsa orada konuştuklarımız onların söylediğine göre kayıt altına alındı ve hala o fatura neden o kadar geldi bir cevap alamadık. Kendileride bilmiyor nedenini ama geçiriyorlar. Eğerki ihtar gelirse ben bilmem kaç ay önce görüştüğüm yetkilinin ismi ile birlikte görüşme saatimi not aldım. Ekleriz dava dilekçesine nasılsa kayıt altına alınmış bir görüşme dinlesin bilirkişiler bakalım kimin aleyhine sonuçlanıyor dava.

Edüt :

Ah ahh.. Aslında bu mesajı şöyle okkalı bir küfürle sonlandırmak vardı ama iyinet hatrına etmedim..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.