İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Askerlik tecil durumum hakkında yardım lütfen!

  • Konbuyu başlatan asdasd323
  • Başlangıç tarihi
A

asdasd323

Misafir
Herkese merhabalar...
Askerlik tecil durumu hakkında bazı sorularım var.Bu konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

1988 doğumluyum.Şimdiye kadar askerlik tecil ettirmedim daha doğrusu kağıt,celp vs gelmedi.4 ay önce okuduğum myo dan mezun oldum.Sorum şudur: Bu yaz 4 yıllık bir fakülteye kayıt yaptıracağım şuan tecil ettirmem gerekli mi yoksa okula başlayınca otomatik tecil olur mu?

Şimdiye kadar tecil hakkımı kullanmadım.Mezun olalı 4 ay oldu.Bazı iş başvurularında askerlik durumum hakkında bilgi isteniyor yapmadı-tecil ne yapmalıyım?Bu konuda bilgi rica ediyrm.
 

Fbbasket

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Mayıs 2008
Mesajlar
941
Reaction score
45
Bu soruları burada soracağınıza Askerlik Şubenizi arayıp, ya da Askerlik Şubenize gidip gerekli bilgileri alabilirsiniz.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Dairesi Başkanlığı Sitesine giriş yapınız:

http://www.asal.msb.gov.tr/
 

nsu975

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Ocak 2011
Mesajlar
45
Reaction score
0
sen işini garantiye al tecilini yaptır götürmesinler sonra
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
E-Mail ile soru sorulabiliyor ASAL'a. Büyük ihtimalle okula kayıt yaptırdığın için gerek olmayacak. Zaten öyle paketleyip götürme gibi bir uygulama yok., bakaya, yoklama kaçağı, asker kaçağı gibi bir sürü basamak atlamak lazım :)
 

Tekniker

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Aralık 2010
Mesajlar
15
Reaction score
1
kesinlikle telden ara işi şansa bırakma, hatta şubeye git görüş.
 

gifted

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Ocak 2005
Mesajlar
2,122
Reaction score
1
Konum
NeverLand
Arkadaşların da dediği gibi, telefonla çok daha sağlıklı bilgiye ulaşabilirsin. Ancak 4 yıllık fakülteye kayıt yaptıracaksan, zaten kayıt aşamasında senden "Askerlik ilişiği yok" belgesi isteyecekler. O belgeyi de alabilmen için, askerliği erteletmen gerekecektir. Fakat bazı arkadaşlar gibi, Üniversite ile görüşüp, askerlik belgesini kayıt olduktan sonra getiririm dersen, öğrenci belgen ile gidip, askeriyede sorun yaşamadan "Askerlik ilişiği yok" belgesini alabilirsin.
 

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ekim 2005
Mesajlar
3,975
Reaction score
2
Konum
İyinet
2 Yıllık MYO mezunu olduğunuz için diplomanız ile bağlı bulunduğunuz Askerlik Şube Müdürlüğüne başvurup 1 yıllık tecil hakkınızı kullanabilirsiniz. Bu aşamada üniversiteyi kazanırsanız şayet 4 yıllık vb. Üniversiteniz askerlik işlemlerinizi takip etmeye başlayacaktır.

Kolay gelsin,
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst