Asp.net "İngilizce" Karakter Problemi

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Mayıs 2006
Mesajlar
1,952
Reaction score
1
Konum
Nereye
Asp.net de Türkçe/İngilizce karakter sorunu yaşıyorum. (Diğer sitelerimde yaşamamıştım)

Admin panelden siteye verir girerken otomatik Türkçe İ-Ğ-Ç-Ş karakterleri I-G-C-S karakterlerine dönüşüyor.

Codebehind da aspx dosyamın en üst satırı :

<%@ Page Language="VB" Debug="true" codePage="28599" AutoEventWireup="false" CodeFile="duyuruekle.aspx.vb" Inherits="duyuruekle_aspx" validateRequest="False"%>

Web.Config dosyamın içi de şu şekilde :

<?xml version="1.0" encoding = "iso-8859-9" ?>
<configuration>
<system.web>
<globalization requestEncoding="iso-8859-9" responseEncoding="iso-8859-9" culture="tr-TR" uiCulture="tr" fileEncoding="iso-8859-9"></globalization>
<customErrors mode="Off"/>
</system.web>
</configuration>


Buna rağmen bahsettiğim sorunu yaşıyorum :( Sizce ne yapmam gerekir ?
 
S

Sephiroth

Misafir
ajax kullaniyor musun? xml kaynakli sorununun senin

dipnot: xml yani ajax kullanacaksaniz sistemleriniz de veri tabani utf8 olmalidir. latin olursa hata alirsiniz bu sekilde.
 

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Mayıs 2006
Mesajlar
1,952
Reaction score
1
Konum
Nereye
Ajax kullanmıyorum.
Web.config dosyasının en üst satırı olan

<?xml version="1.0" encoding = "iso-8859-9" ?>

bu satırı da biraz önce ekledim deneme amaçlı.. Sorun bu satırdan da değil yani. xml de kullanmıyorum.

EDİT : Sadece şu 3 karakterde sorunum var: ŞİĞ-şığ //// SIG-sig haline geliyor.
 
S

Sephiroth

Misafir
o zaman scripti bir inceleyin derim. donusturucu bir fonksiyon olabilir.
 

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Mayıs 2006
Mesajlar
1,952
Reaction score
1
Konum
Nereye
Scripti ben yazdım dönüşütürücü birşey de yok. Sadece vbcrlf yi kullanıyorum bir yerde replace olarak bir de çift tırnak olayını kullanıyorum.. Bir de <br> yani bu sorunumu meydana getirebilecek bir kodum yok..

Ama önceki projelerimde codebehind kullanmamıştım.. Sadece bu projede codebehind kullandım..Codebehind için özel bir işlem yapmak gerekiyor mu bilmiyorum ?
 

nedium

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Şubat 2006
Mesajlar
212
Reaction score
0
bu tür karakter sorunlarından sonsuza kadar kurtulmak için unicode kullanmalısın.
encoding= gördüğün her yere encoding="UTF-8" yazmayı dene, veritabanı da unicode destekli ise çözüm olabilir...
 

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Mayıs 2006
Mesajlar
1,952
Reaction score
1
Konum
Nereye
iki gün önce utf-8 yaptım gördüğüm tüm iso-....... olan yeri utf-8 yaptım olmadı malesef.
 

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Mayıs 2006
Mesajlar
1,952
Reaction score
1
Konum
Nereye
mssql deki ayarlardan kaynaklanıyormuş problem.
Hosting şirketi çözdü.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Elektronik Sigara
pubg mobile uc
Üst