İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

asp yardım

M

maxialem

Misafir
yardım edecek kişilere şimdiden teşekkürler yeni sayılırım asp de kendi çapımda site yapıyorum ama saat formatında problemler yaşıyorum

11.05.06 18:41

formatındaki bir tarih ve saati nasıl elde edebilirim 1033 ve 1055 now() demeyin deli oluyom çünkü saliseyi veriyo ve ayın yeri degişiyo
 
M

maxialem

Misafir
28.02.2006 10:11:54 verdigi saat bu üstelikte site yorumlasını çok daha farkli yapıyo tarihi 1055 le alırsam 9 u 10 dan büyük görüyo :) daha etkili ve kesin çözümü olanlar bir yardım etsin lütfen
 
M

maxialem

Misafir
teşekkürler sitemedya kod çalışıyo amabir problemim daha çıktı bu kodu kullandgımda

12.05.2006 11:46:53 böyle bir sonuç veriyo ama sitenin yorumlayıcısı

27.02.2006 21:44:23 tarihini daha büyük görüyo buna bir çare varmıdır acaba 1033 kullandıgımda bu sefer sapıtıyo şimdiden teşekkürler
 
M

maxialem

Misafir
teşekkürler webciyiz kod güzel çalışıyo ama hala problemlerim var ku kez sıralama dogru ama

5/12/2006 2:57:30 zamanını

5/8/2006 19:19:24 zamanından küçük görüyo bu nun bir çözümü varmıdır
 

sistem

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Temmuz 2005
Mesajlar
264
Reaction score
0
Konum
istanbul
operoterlerle işlem yapıcaksan = < > gibi , cdate() formatını kullanmalısın yada tektek parse etmelisin.
 
M

maxialem

Misafir
yani tarih = cdate() ctime()

gibi bişeymi anlamadım burda c ne işe yarıyo onuda anlamadım
 

sistem

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Temmuz 2005
Mesajlar
264
Reaction score
0
Konum
istanbul
//
Yani tarihleri karşılaştıracaksan ve sistemin senin istedigin tarih formatını desteklemiyorsa . sen hesaplamaları yaparken exprasyonu tarih olarak atarsan ozaman matematiksel işlemlerde kullanabilirsin. aksi halde tarih="5.27.06" gibi bir şeyi string yada variant olarak algılar. ve sonuç 0 olur.
aslında ne yapmak istedigini bilmiyorum tahmin ederek bunları yazdım . yapıyı yanlış kudun ise tüm kodları yanlış olarak işletmen gerekecek ;)

bir kaç örnek daha veriyim

MyDate = "February 12, 1969" ' Define date.
MyShortDate = CDate(MyDate) ' Convert to Date data type.
MyTime = "4:35:47 PM" ' Define time.
MyShortTime = CDate(MyTime) ' Convert to Date data type.

örnek : 2
If CDate(başlangıçtarihi) >= CDate(Format$(sStartdate, "dd/mm/yy") & _
" 00:00:00") And CDate(bitiştarihi) <= CDate(Format$(sEndDate, _
"dd/mm/yy") & " 23:59:59")
Then
 

sitemedya

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Kasım 2004
Mesajlar
284
Reaction score
0
maxialem' Alıntı:
teşekkürler sitemedya kod çalışıyo amabir problemim daha çıktı bu kodu kullandgımda

12.05.2006 11:46:53 böyle bir sonuç veriyo ama sitenin yorumlayıcısı

27.02.2006 21:44:23 tarihini daha büyük görüyo buna bir çare varmıdır acaba 1033 kullandıgımda bu sefer sapıtıyo şimdiden teşekkürler

1033 veya 1055 derken neyi kastettiğini anlamadım ama collation ise 1254 olması, tarih sıralamasının düzgün olması için yeterli.
Diğer bazı ihtimaller ise şunlar:
1. Server system regional setting türkiye için ayarlımı?
2. mssql kullanıyorsan, table in kullandığı collation düzgünmü?
3. Kullandığın query hatasızmı?
4. asp kod hatasızmı?

daha fazla bilgi vermen lazım. (özel ise, PM'de atabilirsin)
 

sistem

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Temmuz 2005
Mesajlar
264
Reaction score
0
Konum
istanbul
sitemedya' Alıntı:
1033 veya 1055 derken neyi kastettiğini anlamadım ama collation ise 1254 olması, tarih sıralamasının düzgün olması için yeterli.
Diğer bazı ihtimaller ise şunlar:
1. Server system regional setting türkiye için ayarlımı?
2. mssql kullanıyorsan, table in kullandığı collation düzgünmü?
3. Kullandığın query hatasızmı?
4. asp kod hatasızmı?

daha fazla bilgi vermen lazım. (özel ise, PM'de atabilirsin)


ayarlı olsaydı LCID=1055 i kullanarak yapardı zaten

LCID=1055 ' sunucu destekliyorsa Türkçe reg. setting içindir.
 
M

maxialem

Misafir
evet zurnanın zırt dedigi yerdeyiz sistem hala hatalı çalışıyo niyemi

6/9/2006 6:08:58 tarihini

6/11/2006 6:08:58 tarihinden büyük görüyo
bana bunun çözümünü yada tarihi
06/11/2006 şekline çevirecek kodu veren arkadaşa minnettar kalırım
herkes yorum yapmaya çalışmış bazıları olayı farketmiş ama bazıları daha çözememiş sorunum şu
sitede aktif olan üyeler in birde sisteme son giriş tarihi var ben buraya kodu yolluyorum ve sisteme giriş yapan son 10 kişiyi sıralıyorum bu kod bunun için lazım
kullandıgım kod

tarih = left(now(),16)

ama bunu cdate yapıncada sıfırları siliyo yani cdate ile olmuyo farklı bir çözüm lazım yani ay ve gün tek rakam olmamalıkı dogru yorumlansın
 

sistem

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Temmuz 2005
Mesajlar
264
Reaction score
0
Konum
istanbul
maxialem' Alıntı:
6/9/2006 6:08:58 tarihini
06/11/2006 şekline çevirecek kodu veren arkadaşa minnettar kalırım

ama bunu cdate yapıncada sıfırları siliyo yani cdate ile olmuyo farklı bir çözüm lazım yani ay ve gün tek rakam olmamalıkı dogru yorumlansın

Şöyle yapabilirsin

Kod:
Response.Write FormatDateTime ( "15/06/2006 06:08:58", 2) ' db den alınan tarih

' sonuc 15/06/2006

' veya

Response.Write FormatDateTime ( now , 2)

' sonuc 15/06/2006 gibi




Cdate olayına gelince tek rakamla işin yok aslında senin
örnekle açıklayabilirim

Kod:
oncekiTarih = "15/06/2006 06:08:58"     ' bu bir string dir. 

oncekiTarih = cdate(oncekiTarih)	   ' string artık bir tarih değişkeni oluyor

simdikiTarih = now				' now zaten tarih oldugu için cdate ile tarihe çevirmiyoruz

Fark = simdikitarih - oncekitarih		' artık matematiksel işlem yapabiliyoruz .

Response.Write simdikitarih &  " - " & oncekiTarih & " = " & (Fark)


' --------------------------------------------------

' ikinci Örnek fark ile ne yapılır

if int(fark) <= 10 then  Response.Write "bu kişi on gün içinde giriş yapmış "
if int(fark) = 5 then  Response.Write "bu kişi 5 gün önce buradaymış"
if int(fark) > 10 then  Response.Write "bu kişi 10 gündür Ortalarda yok  "

' gibi gibi

kolay gelsin.
 
M

maxialem

Misafir
sistem@@ teşekkür ederim ama problemi buldum sanırım

kodum bu örnegin

guncelle="UPDATE uyeler SET son_tarih=date() Where kuladi='"&Session("kuladi")&"'"
Set Tarih=Baglanti.Execute (guncelle)

bu kodu dahi nasıl düzenlersem düzenleyim kendi hostumda

02.06.2006

gösterirken freewebdotta

2.6.2006

olarak gösteriyo bu neden kaynaklanıyo bunu bulabilirsek çözülür sanırım db olabilirmi problem

gelelim senin koda
Response.Write FormatDateTime ( "15/06/2006 06:08:58", 2) ' db den alınan tarih

bu kod bize yaramıyo çünkü dbden alınan kodların 10 tanesini süzmem gerekiyo buda direkt dbden veri almam anlamına geliyo bu işi ayın 18 ine kadar çözmem lazım yokmu fikri olan acaba db yi degiştirsem düzelirmi :D
 
M

maxialem

Misafir
evet bu olayıda fonksiyonla çözdük :) :D bilgi paylaştıkça çogalır bu kodu ileride kullanmak isteyenler için yazıyorum

<%
Function TarihFormatla(ByVal strTarih)
If strTarih = "" Or isDate(strTarih) = False Then Exit Function

blnSaat = True '// Eğer Saatin Gösterilmesini İstemiyorsanız Değeri False Yapın

Saniye = Second(strTarih)
Dakika = Minute(strTarih)
Saat = Hour(strTarih)
Gun = Day(strTarih)
Ay = Month(strTarih)
Yil = Year(strTarih)

'// Biçimlendirmenin Bozulmaması İçin Değerler 2 Karakterden Kısaysa Başlarına 0 Ekleniyor
If Len(ay) < 2 Then ay="0" & ay
If Len(Gun) < 2 Then Gun="0" & Gun
If Len(Saat) < 2 Then Saat="0" & Saat
If Len(Dakika) < 2 Then Dakika="0" & Dakika
If Len(Saniye) < 2 Then Saniye="0" & Saniye

'// Eğer Girilen Tarihte Saat Yoksa Saat Kısmı Kaldırılıyor
If Saniye = "00" And Dakika = "00" And Saat = "00" Then blnSaat = False

TarihFormatla = Ay &"/"& Gun &"/"& Yil
If blnSaat Then TarihFormatla = TarihFormatla &" "& Saat &":"& Dakika &":"& saniye

End Function


tarih = TarihFormatla(Now())
%>
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst