Her geçen gün akıllı telefon piyasasında gelişmeler meydana geliyor. Sürekli yeniliklerden bahseden teknoloji şirketleri, akıllı telefonları tanıtırken pil konusundan habersizmiş gibi davranıyorlar. O kadar gelişme yaşanmasına rağmen şirket pil konusunda ilerleme kat edemediler. Şu an birçok kullanıcı için büyük bir sorun teşkil eden cihazın kullanım süresi yani pili için Asus tan büyük bir atak geldi. Şirket Zenfone serisine pil konusunda ve tasarım konusunda oldukça iddialı bir model ekledi. Asus Zenfone Max olarak duyurulan yeni model 5.000 mAh batarya ile alanında uzun süre akıllı telefon kullanma imkanı sağlıyor. Asus un CES 2016 da gösterdiği akıllı telefonu Asus Zenfone Max modeli ilk olarak ABD de duyurulduktan sonra raflarda yerini almıştı. Ülkemizde ne zaman satışa çıkacağı merak konusuydu. Nihayet yakın zamanda tanıtımı yapıldıktan sonra raflarda yerini alacağını öğrenmiş olduk.
Bende sizler için çeşitli kanallar üzerinden Asus Zenfone Max modelini test etme imkanına sahip oldum. Kısa bir süre inceleme fırsatını elde ettikten sonra bu model hakkında epey bir doküman hazırlamaya başladım. Telefon hakkında inceleme yazıları ve test videoları ile sizleri bilgilendirmeye çalışacağım.
Asus Zenfone Max Özellikleri:
--Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 işlemci
--Dört çekirdek 1.2 GHz Cortex-A53
--Adreno 306 grafik işlemcisi
--5.5 inç ekran
--720 x 1280 piksel çözünürlük
--267 ppi piksel yoğunluğu
--IPS kapasitif dokunmatik ekran
--Corning Gorilla Glass 4
--2 GB RAM
--8/16 GB dahili depolama seçenekleri
--13 megapiksel arka kamera
--1080p@30fps video kaydı
--5 megapiksel ön kamera
--202 gram ağırlık
--156 x 77.5 x 10.6 mm boyutlar
Kutudan Çıkanlar
--Asus Zenfone Max
--Şarj başlığı
--Şarj kablosu
--OTG kablousu (diğer telefonları şarj etmek için)
--Kullanma kılavuzu ve garanti belgeleri
İlk Bakış ve Hissiyat
Telefonu ilk elinize aldığınızda estetik bir tasarıma sahip olduğunu göreceksiniz. Telefonun ön yüzeyinde alt kısımda bulunan kapasitif tuşlar dışında başka bir şey yok. Ön tarafının sade oluşu ekranın büyüklüğünü ön plana çıkarmaya yardımcı olmuş. İlk hissettiğim şey telefonun diğer Asus modellerine göre göre farklı bir tutuş rahatlığı sunuyor olması oldu. Diğer modellerde (Zenfone 2, Zenfone 2 Laser, Zenfone 5, Zenfone 6) arka tarafın oval olması bu modelin farklı bir tasarıma sahip olduğunu hemen gösteriyor. Bütçesinin 999 lira olması sizi yanıltmasın çünkü o fiyata göre malzeme kalitesi kendi fiyat grubu için çok iyi diyebiliriz.
Asus Zenfone Max siyah ve beyaz olmak üzere iki renk çeşidi ile geliyor. Siyah modeli deri benzeri bir dokuya sahipken beyaz model donuk, pürüzsüz bir yüzeye sahip. Telefonun kenarları altın benzeri bir malzemeden yapılmış ve yuvarlak bir yapıya sahip. Telefonun üst kısmında bildirim ışıkları ve 3.5 mm kulaklık girişi yer alırken alt kısmında USB port bulunuyor. Bildiğiniz gibi Asus Zenfone 2 Laser (inceleme ve testler) ve Zenfone 2 gibi son çıkan modellerde güç tuşu üstte ses tuşları arka tarafta yer alıyordu. Kimi kullanıcılar tuşların yeni konumunu sevdi yada nefret etti. Asus bu modelde geleneksel bir yol izleyerek tuşları sağ tarafa koymayı tercih etmiş.
Cihazın arka tarafında çift sim kart yuvası ve mikroSD kart yuvası yer alıyor. Yüksek kapasiteli bataryasının çıkarılabilir olması büyük bir avantaj sağlıyor. Arka kapağı açtığınızda pili doğrudan çıkaramıyorsunuz. Bataryayı çıkarmak istediğiniz de birkaç vidayı açmanız gerekiyor.
Pilin altında herhangi bir kart yuvası olmadığı için pili çok sık çıkarmayacağız için sabit olması daha güzel diyebiliriz. (Tuşların sağ tarafa koyulmasının diğer bir nedeni bataryanın değiştirilebilir olmasını sağlamak için olabilir.) Siyah tasarıma sahip Zenfone Max modeli kabartmalı Asus logosuna sahipken beyaz modeli ise yazı şeklinde yazdırılmış.
Ekran
Asus Zenfone Max ın ekranı 5,5 inç boyutunda ve 720×1280 piksel çözünürlüğe sahip. Ekranın bu boyutu, parlaklık ve renk açısından iyi olmasına rağmen düşük piksel yoğunluğu nedeniyle detay ve netlik eksikliği görülebilir. Temel düzeyde ki kullanıcılar için bu çözünürlüğün son derece iyi olduğunu söyleyebilirim.
Telefonda 1080p çözünürlüğe sahip bir ekran kullanabilirlerdi ama bu maliteyi yükseltip pilin daha fazla harcanmasına neden olabilirdi. Bu nedenle Asus un 720p çözünürlüğü sahip ekran kullanmasını doğru buldum. Böyle yaparak muhtemelen, maliyetleri düşürmeye ve enerji verimliliğini sağlamaya çalışmışlar.
Şarj ve Batarya
Telefonun en iddialı özelliği 5.000 mAh kapasiteli bataryası şüphesiz. Bu bataryayı yüzde sıfırdan %100 yapmak için normal bir şarj aleti ile 5-6 saatlik zaman ile mümkün olabiliyor. Bu kadar yüksek kapasiteli bir bataryayı normal bir şarj aleti ile tam doldurmak can sıkıcı olabilir. O yüzden bana göre eğer hızlı şekilde şarj olmasını istiyorsanız kesinlikle hızlı şarj özelliği olan bir şarj cihazı almanızı tavsiye ederim. Telefona uygun hızlı şarj cihazı almak için ilk markanın kendi alışveriş sitesi olan Asus Shop a göz atabilirsiniz.
Telefonu daha uzun ömürlü kullanmak için pil modlarını kullanabilirsiniz. Süper tasarruf modu ile %15 şarjda 4-5 saat kullanma imkanı veriyor. Telefonun bataryası video testinde kesintisiz olarak 25 saat çalışmayı başarabildi. Telefon Snapdragon 410 işlemcisi ve yüksek bataryası ile enerji verimliliği konusunda rakiplerine oranla çok iyi sonuçlar verdi. Telefonu tam şarjda normal kullanımda 2-3 gün kullanacağınızı çok rahat söyleyebilirim.
Donanım
Telefonun özelliklerini kağıt üzerinden değerlendirecek olursak Zenfone Max in bataryası dışında geri kalan özelliklerinin Zenfone 2 Laser (ZE550KL) modeliyle aynı olduğunu söyleyebiliriz. Telefonu özellik olarak inceleyecek olursak 1.2 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 410 işlemci bulunuyor. Bu işlemci Adreno 306 grafik işlemcisi ile destekleniyor. Telefon 2 GB ram, 16 GB depolama ve çift sim yuvasına sahip. Bu sim kart yuvalarından biri 3G ile sınırlı iken diğer 4G bağlantısını da destekliyor. Depolama alanını microSD kart ile 64 GB ta kadar yükseltebilirsiniz. Ayrıca USB otg bağlantısı da mümkün. Üstte belirttiğim Zenfone 2 Laser modeli ile aynı boyutlarda olan telefon 202 gram ağırlığı ile biraz daha ağır.
Yazılım
Asus Zenfone Max Android 5.0 yüklü olarak geliyor. Bu işletim sistemi Asus un başarılı arayüzü ZenUI ile çalışıyor. Bu arayüz özelleştirme ve kontrol etme açısından kullanıcılara çok fazla seçenek sunuyor. Bu arayüzün içinde bulunan uygulamalar ile başlangıçta çalışan uygulamaları kapatıp telefonun daha hızlı açılmasını sağlayabilir. Arka planda çalışan uygulamaları kapatıp gereksiz veri tüketimi ve güç tüketiminin önünde geçebilirsiniz. Ekran ayarları ve güç ayarları gibi birçok fonksiyon ile telefonu tam da kişisel bir cihaza dönüştürebilirsiniz.
Arayüz her ne kadar güzel olsa da telefonu yüklü olarak gelen çok sayıda uygulama var. Telefonu ilk açtığınızda içindeki 50 uygulamayı güncellemek zorunda kalıyorsunuz. Telefonda işlev gören fonksiyonları ayrı ayrı uygulamalara bölmeleri nitekim biraz iyi olmamış. Tabi sizde sadece işinize yarayacak uygulamaları bırakıp geriye kalanları silebilirsiniz. Yüklü olarak gelen uygulamalar çok olsa da her alanda işinizi görecek işlevler yapmanızı sağlıyor. Marketten başka uygulama yükleme ihtiyacı duymadan fotoğrafları düzenleyebilir, slaytlar hazırlayabilir, ses ayarı yapabilir, not alabilir ve daha birçok şey yapabilirsiniz. Uygulamaları sürekli güncelleyip daha verimli çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Kamera
Asus Zenfone 2 Lazer ve ZenFone Max arasındaki benzerlikler özelliklerle bitmiyor. Asus Zenfone Max, ZenFone 2 Lazer ile aynı 13 mega piksel çözünürlüğe sahip kamera ve lazer otofokus sistemini kullanıyor. Ön kamera 5 mega piksel çözünürlüğe sahip ve 1080p video kaydı yapabiliyor. Telefonun arka kamera çift tonlu LED flaş ile desteklenmiş. Kamera uygulaması Asus telefonlarında görmeye alıştığımız bir yapıyla geliyor. Kamera uygulaması HDR, süper çözünürlük, düşük ışık modu, panorama, akıllı kaldır, yavaş çekim gibi birçok moda sahip. Bu modlar bazıları için biraz karmaşık olabilir, ama otomatik mod il kolayca fotoğraf çekebilirsiniz..
Kamera performansından beklentim Zenfone 2 Laser ile özdeşti ve beni kalite olarak yanıltmadı. Arka kamerada yer alan lazer odaklama yakın çekimlerde son derece iyi sonuçlar veriyor. Düşük ortam ışığında kullanacağınız düşük ışık modu ile rakiplerine oranla daha net kareler yakalayabilirsiniz. Ön kamera en temel gereksinimler için tatmin edicidir. Asus Zenfone Max ile çektiğim fotoğraflara ve videoya aşağıdan bakabilirsiniz.
Performans
Asus Zenfone Max enerji verimliği sağlamak ve uzun süreli kullanım için temel özelliklere sahip olsa da, iyi bir performansı var. Grafik ve performans gerektiren Dead Trigger 2 ve Real Racing 3 gibi oyunları çok rahat oynayabilirsiniz. Zenfone Max ile çektiğim oyun oynama videolarını ayrı bir yazımda detaylı olarak ele alacağım. Oyunlarda nasıl performans gösterdiğini videoları izleyip sizde görebilirsiniz. Uygulamalar ve oyunlara geçişlerde tatmin edici sonuçlar elde ettim.
Benchmark testlerinden elde ettiğim skorlar Asus Zenfone 2 Laser ile hemen hemen aynı diyebilirim. Aslında Zenfone Max için Zenfone 2 Laser in daha büyük bir batarya ile piyasaya sürülmüş modeli diyebiliriz. Zenfone Max AnTuTu testinde 25.586 puan Geekbench testinde ise 1500 puan almayı başardı. Telefonun temel işlevi olan aramada sinyal ve ses kalitesi şebeke problemi gibi sorunların önüne geçiyor.
Genel Sonuç
Akıllı telefon kullanıcılarının en büyük şikayeti olan pil konusunda çözüm bulabileceğinin canlı sonucu olan Asus Zenfone Max modeli pil konusundan şikayetçi olanlar için ilaç gibi gelecektir. Gionee ve Lenovo pil konusunda yüksek kapasiteli pile sahip telefonlar çıkarmış olsa da kamera, kullanılabilirlik ve tasarım olarak ilk akıllı telefon sunan üretici olma özelliğini taşıyor. Fiyat anlamında birbiri ile yarışan üreticiler arasından sıyrılıp pil, kamera, iyi bir tasarıma sahip olan cihaz, kabul edilebilir bir performans sunmayı başarıyor. Tek önemli zayıflığı verilen şarj cihazının telefonu şarj etmek için zayıf ve yavaş olmasıdır. Ülkemizde 999 TL fiyatıyla sahip olduğu özelliklere göre bütçe dostu olan yeni model, bu fiyatla iyi bir satış potansiyeli yakalayacaktır.
Eğer bir bütçe dostu telefon ve gün boyunca size kullanma imkanı ve güvenebileceğiniz bir akıllı telefon gerekirse, daha fazla kendinizi yormayın. Asus Zenfone Maksimum pil sorunları için cevaptır. Asus un Zenfone Max modelini detaylı bir şekilde ele aldım. Sizlerinde telefon hakkında merak ettiği bir şey varsa yorum bırakabilirsiniz.
Kaynak: Kadirblog.com
Bende sizler için çeşitli kanallar üzerinden Asus Zenfone Max modelini test etme imkanına sahip oldum. Kısa bir süre inceleme fırsatını elde ettikten sonra bu model hakkında epey bir doküman hazırlamaya başladım. Telefon hakkında inceleme yazıları ve test videoları ile sizleri bilgilendirmeye çalışacağım.
Asus Zenfone Max Özellikleri:
--Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 işlemci
--Dört çekirdek 1.2 GHz Cortex-A53
--Adreno 306 grafik işlemcisi
--5.5 inç ekran
--720 x 1280 piksel çözünürlük
--267 ppi piksel yoğunluğu
--IPS kapasitif dokunmatik ekran
--Corning Gorilla Glass 4
--2 GB RAM
--8/16 GB dahili depolama seçenekleri
--13 megapiksel arka kamera
--1080p@30fps video kaydı
--5 megapiksel ön kamera
--202 gram ağırlık
--156 x 77.5 x 10.6 mm boyutlar
Kutudan Çıkanlar
--Asus Zenfone Max
--Şarj başlığı
--Şarj kablosu
--OTG kablousu (diğer telefonları şarj etmek için)
--Kullanma kılavuzu ve garanti belgeleri
İlk Bakış ve Hissiyat
Telefonu ilk elinize aldığınızda estetik bir tasarıma sahip olduğunu göreceksiniz. Telefonun ön yüzeyinde alt kısımda bulunan kapasitif tuşlar dışında başka bir şey yok. Ön tarafının sade oluşu ekranın büyüklüğünü ön plana çıkarmaya yardımcı olmuş. İlk hissettiğim şey telefonun diğer Asus modellerine göre göre farklı bir tutuş rahatlığı sunuyor olması oldu. Diğer modellerde (Zenfone 2, Zenfone 2 Laser, Zenfone 5, Zenfone 6) arka tarafın oval olması bu modelin farklı bir tasarıma sahip olduğunu hemen gösteriyor. Bütçesinin 999 lira olması sizi yanıltmasın çünkü o fiyata göre malzeme kalitesi kendi fiyat grubu için çok iyi diyebiliriz.
Asus Zenfone Max siyah ve beyaz olmak üzere iki renk çeşidi ile geliyor. Siyah modeli deri benzeri bir dokuya sahipken beyaz model donuk, pürüzsüz bir yüzeye sahip. Telefonun kenarları altın benzeri bir malzemeden yapılmış ve yuvarlak bir yapıya sahip. Telefonun üst kısmında bildirim ışıkları ve 3.5 mm kulaklık girişi yer alırken alt kısmında USB port bulunuyor. Bildiğiniz gibi Asus Zenfone 2 Laser (inceleme ve testler) ve Zenfone 2 gibi son çıkan modellerde güç tuşu üstte ses tuşları arka tarafta yer alıyordu. Kimi kullanıcılar tuşların yeni konumunu sevdi yada nefret etti. Asus bu modelde geleneksel bir yol izleyerek tuşları sağ tarafa koymayı tercih etmiş.
Cihazın arka tarafında çift sim kart yuvası ve mikroSD kart yuvası yer alıyor. Yüksek kapasiteli bataryasının çıkarılabilir olması büyük bir avantaj sağlıyor. Arka kapağı açtığınızda pili doğrudan çıkaramıyorsunuz. Bataryayı çıkarmak istediğiniz de birkaç vidayı açmanız gerekiyor.
Pilin altında herhangi bir kart yuvası olmadığı için pili çok sık çıkarmayacağız için sabit olması daha güzel diyebiliriz. (Tuşların sağ tarafa koyulmasının diğer bir nedeni bataryanın değiştirilebilir olmasını sağlamak için olabilir.) Siyah tasarıma sahip Zenfone Max modeli kabartmalı Asus logosuna sahipken beyaz modeli ise yazı şeklinde yazdırılmış.
Ekran
Asus Zenfone Max ın ekranı 5,5 inç boyutunda ve 720×1280 piksel çözünürlüğe sahip. Ekranın bu boyutu, parlaklık ve renk açısından iyi olmasına rağmen düşük piksel yoğunluğu nedeniyle detay ve netlik eksikliği görülebilir. Temel düzeyde ki kullanıcılar için bu çözünürlüğün son derece iyi olduğunu söyleyebilirim.
Telefonda 1080p çözünürlüğe sahip bir ekran kullanabilirlerdi ama bu maliteyi yükseltip pilin daha fazla harcanmasına neden olabilirdi. Bu nedenle Asus un 720p çözünürlüğü sahip ekran kullanmasını doğru buldum. Böyle yaparak muhtemelen, maliyetleri düşürmeye ve enerji verimliliğini sağlamaya çalışmışlar.
Şarj ve Batarya
Telefonun en iddialı özelliği 5.000 mAh kapasiteli bataryası şüphesiz. Bu bataryayı yüzde sıfırdan %100 yapmak için normal bir şarj aleti ile 5-6 saatlik zaman ile mümkün olabiliyor. Bu kadar yüksek kapasiteli bir bataryayı normal bir şarj aleti ile tam doldurmak can sıkıcı olabilir. O yüzden bana göre eğer hızlı şekilde şarj olmasını istiyorsanız kesinlikle hızlı şarj özelliği olan bir şarj cihazı almanızı tavsiye ederim. Telefona uygun hızlı şarj cihazı almak için ilk markanın kendi alışveriş sitesi olan Asus Shop a göz atabilirsiniz.
Telefonu daha uzun ömürlü kullanmak için pil modlarını kullanabilirsiniz. Süper tasarruf modu ile %15 şarjda 4-5 saat kullanma imkanı veriyor. Telefonun bataryası video testinde kesintisiz olarak 25 saat çalışmayı başarabildi. Telefon Snapdragon 410 işlemcisi ve yüksek bataryası ile enerji verimliliği konusunda rakiplerine oranla çok iyi sonuçlar verdi. Telefonu tam şarjda normal kullanımda 2-3 gün kullanacağınızı çok rahat söyleyebilirim.
Donanım
Telefonun özelliklerini kağıt üzerinden değerlendirecek olursak Zenfone Max in bataryası dışında geri kalan özelliklerinin Zenfone 2 Laser (ZE550KL) modeliyle aynı olduğunu söyleyebiliriz. Telefonu özellik olarak inceleyecek olursak 1.2 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 410 işlemci bulunuyor. Bu işlemci Adreno 306 grafik işlemcisi ile destekleniyor. Telefon 2 GB ram, 16 GB depolama ve çift sim yuvasına sahip. Bu sim kart yuvalarından biri 3G ile sınırlı iken diğer 4G bağlantısını da destekliyor. Depolama alanını microSD kart ile 64 GB ta kadar yükseltebilirsiniz. Ayrıca USB otg bağlantısı da mümkün. Üstte belirttiğim Zenfone 2 Laser modeli ile aynı boyutlarda olan telefon 202 gram ağırlığı ile biraz daha ağır.
Yazılım
Asus Zenfone Max Android 5.0 yüklü olarak geliyor. Bu işletim sistemi Asus un başarılı arayüzü ZenUI ile çalışıyor. Bu arayüz özelleştirme ve kontrol etme açısından kullanıcılara çok fazla seçenek sunuyor. Bu arayüzün içinde bulunan uygulamalar ile başlangıçta çalışan uygulamaları kapatıp telefonun daha hızlı açılmasını sağlayabilir. Arka planda çalışan uygulamaları kapatıp gereksiz veri tüketimi ve güç tüketiminin önünde geçebilirsiniz. Ekran ayarları ve güç ayarları gibi birçok fonksiyon ile telefonu tam da kişisel bir cihaza dönüştürebilirsiniz.
Arayüz her ne kadar güzel olsa da telefonu yüklü olarak gelen çok sayıda uygulama var. Telefonu ilk açtığınızda içindeki 50 uygulamayı güncellemek zorunda kalıyorsunuz. Telefonda işlev gören fonksiyonları ayrı ayrı uygulamalara bölmeleri nitekim biraz iyi olmamış. Tabi sizde sadece işinize yarayacak uygulamaları bırakıp geriye kalanları silebilirsiniz. Yüklü olarak gelen uygulamalar çok olsa da her alanda işinizi görecek işlevler yapmanızı sağlıyor. Marketten başka uygulama yükleme ihtiyacı duymadan fotoğrafları düzenleyebilir, slaytlar hazırlayabilir, ses ayarı yapabilir, not alabilir ve daha birçok şey yapabilirsiniz. Uygulamaları sürekli güncelleyip daha verimli çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Kamera
Asus Zenfone 2 Lazer ve ZenFone Max arasındaki benzerlikler özelliklerle bitmiyor. Asus Zenfone Max, ZenFone 2 Lazer ile aynı 13 mega piksel çözünürlüğe sahip kamera ve lazer otofokus sistemini kullanıyor. Ön kamera 5 mega piksel çözünürlüğe sahip ve 1080p video kaydı yapabiliyor. Telefonun arka kamera çift tonlu LED flaş ile desteklenmiş. Kamera uygulaması Asus telefonlarında görmeye alıştığımız bir yapıyla geliyor. Kamera uygulaması HDR, süper çözünürlük, düşük ışık modu, panorama, akıllı kaldır, yavaş çekim gibi birçok moda sahip. Bu modlar bazıları için biraz karmaşık olabilir, ama otomatik mod il kolayca fotoğraf çekebilirsiniz..
Kamera performansından beklentim Zenfone 2 Laser ile özdeşti ve beni kalite olarak yanıltmadı. Arka kamerada yer alan lazer odaklama yakın çekimlerde son derece iyi sonuçlar veriyor. Düşük ortam ışığında kullanacağınız düşük ışık modu ile rakiplerine oranla daha net kareler yakalayabilirsiniz. Ön kamera en temel gereksinimler için tatmin edicidir. Asus Zenfone Max ile çektiğim fotoğraflara ve videoya aşağıdan bakabilirsiniz.
Performans
Asus Zenfone Max enerji verimliği sağlamak ve uzun süreli kullanım için temel özelliklere sahip olsa da, iyi bir performansı var. Grafik ve performans gerektiren Dead Trigger 2 ve Real Racing 3 gibi oyunları çok rahat oynayabilirsiniz. Zenfone Max ile çektiğim oyun oynama videolarını ayrı bir yazımda detaylı olarak ele alacağım. Oyunlarda nasıl performans gösterdiğini videoları izleyip sizde görebilirsiniz. Uygulamalar ve oyunlara geçişlerde tatmin edici sonuçlar elde ettim.
Benchmark testlerinden elde ettiğim skorlar Asus Zenfone 2 Laser ile hemen hemen aynı diyebilirim. Aslında Zenfone Max için Zenfone 2 Laser in daha büyük bir batarya ile piyasaya sürülmüş modeli diyebiliriz. Zenfone Max AnTuTu testinde 25.586 puan Geekbench testinde ise 1500 puan almayı başardı. Telefonun temel işlevi olan aramada sinyal ve ses kalitesi şebeke problemi gibi sorunların önüne geçiyor.
Genel Sonuç
Akıllı telefon kullanıcılarının en büyük şikayeti olan pil konusunda çözüm bulabileceğinin canlı sonucu olan Asus Zenfone Max modeli pil konusundan şikayetçi olanlar için ilaç gibi gelecektir. Gionee ve Lenovo pil konusunda yüksek kapasiteli pile sahip telefonlar çıkarmış olsa da kamera, kullanılabilirlik ve tasarım olarak ilk akıllı telefon sunan üretici olma özelliğini taşıyor. Fiyat anlamında birbiri ile yarışan üreticiler arasından sıyrılıp pil, kamera, iyi bir tasarıma sahip olan cihaz, kabul edilebilir bir performans sunmayı başarıyor. Tek önemli zayıflığı verilen şarj cihazının telefonu şarj etmek için zayıf ve yavaş olmasıdır. Ülkemizde 999 TL fiyatıyla sahip olduğu özelliklere göre bütçe dostu olan yeni model, bu fiyatla iyi bir satış potansiyeli yakalayacaktır.
Eğer bir bütçe dostu telefon ve gün boyunca size kullanma imkanı ve güvenebileceğiniz bir akıllı telefon gerekirse, daha fazla kendinizi yormayın. Asus Zenfone Maksimum pil sorunları için cevaptır. Asus un Zenfone Max modelini detaylı bir şekilde ele aldım. Sizlerinde telefon hakkında merak ettiği bir şey varsa yorum bırakabilirsiniz.
Kaynak: Kadirblog.com