İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Avatar dosyalama sistemi nasıl olmalı ?

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba,

Arkadaşlık sitesi ya da forum sitesi yazıyorum diyelim. Ve bu sistemde avatar kullanılıyor. Kullanılan avatarları tek bir klasörde toplamak ve dosya sayısını bir klasörde çoğaltmak istemiyorum. Sizce bu avatar ve fotoğrafları hangi mantıkta klasörlemeliyim ?

desoLate

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben, yazdığım bir scriptte genel bir klasör altında üyelerin id numaralarıyla isimlendirerek alt klasörler oluşturmuştum. Tek bir klasörde, binlerce fotoğrafı açmaya çalışmak yerine bu şekilde daha rahat bir erişim imkanın oluyor ve çok düzenli oluyor.

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
veritabanından bağımsız olsun diye bende öyle yapmak zorunda kaldım.

- üye numarasını 500 e bölüyorum.
- upload klasöründe çıkan sonuç ile aynı isimde klasöre giriyorum
- sonra üye numarasının olduğu klasöre giriyorum
- oradaki ilk resim (0.jpg) avatar küçük sonraki büyük sonrakiler ise diğer resimler oluyo
- resimleri sıralarken hepsini isimlendiriyorum yeniden fonksiyonla
- resimleri eklerken aynı mantıkta ama üst klasör yoksa otomatik oluşturarak yapıyorum.

böyle yapınca 10 resim yollayacak user için bir klasör içinde en çok 500 klasör listeleniyor. ama üst klasör sayısı 500 ü geçebiliyor. geçsede kolay kolay 500x500 üyeye ulaşmak zor zaten. :)

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
bende bitme aşamasında olan bir resim portalı var...orada aynen şöeyle yapıyorum...
kullanıcı upload ettiği resimleri önce cache alıyorum, ardından gelen resmin adını kullanıcı adı+session ile değiştiriyorum kayıttan öncede user_resim klasörü altındada o üyeye ait yeni klasör açıyorum ve resimleri bu klasör altına kayıt ediyorum..böylece ftp den user ların resimlerine bakarken önce her user ın klasörünü görmüş oluyorum

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
aslında iyi fikir user görmek ama ben türkçe karakter destekli user isimleri kullandığımdan pek sağlıklı olmacak dedim ve id kullandım. her ihtimale karşı kurtarma sistemi olarak user id klasörüne user bilgilerini txt olarak atabilirim. o zaman bir çökme ihtimaline karşı tedbir olur en azından :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.